problem na WiFi sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Bagi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem na WiFi sieti

Príspevok od používateľa Bagi »

Ahojte all,

ma tu niekto skusenost s wifi sietou? Ale trochu s viac uzivatelmi cca 60-70.
Ide o to ze sa nam na sieti zacal vyskytovat pomerne casto poroblem z konfliktom IP Adries, pouzivame staticke IP nie DHCP, takze kazdy PC ma svoju IP a kazde AP ma svoju IP (pc-kam sme davali IP ***.***.1.***) a (AP-kam ***.***.2.***)
Teraz sa zacal vyskytovat problem ze sa zacali uzivatelia prebijat IP adresami. Proste zrazu z casu nacas im vyskoci "Konflikt IP adries" a bum nejde im net, potom podakom case to zasa nabehne, a ked si pozrem MAC v systemovych chybach ze ktora MAC vytvorila konflikt tak je to skoro vzdy iny uzivatel, cize to nebude daky pirat na sieti ktory triafa IP. Lebo je to stale ina MAC a nie iba jedneho uzivatela...
Na sieti pouzivame obycajne AP a anteny (podla vzdielenosti k vysielacu) na sieti je jeden mikrotik.
Moze to byt virus ktory si posielaju uzivatelia (nevedomky) posieti? Alebo je chyba v mikrotiku?

Dikes.. :smt033
Ovecka
Darca
Darca

Re: problem na WiFi sieti

Príspevok od používateľa Ovecka »

ja len ked je stale ina mac moze sa jednat o hack :)
riesenie je DHCP a mas po starostiach
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bagi »

dobre a odkial potom ten "heker" vie MAC adresy APciek co maju ludia na strechach?
ak triafa MAC naslepo tak by bola nahoda ze vzdy trafi taku co niekto v nasej sieti uz ma nie?
neda sa zistit kto sa to snazi haknut?

A nevyhoda DHCP je ze potom nad sietou nemas absolutne prehlad, takto aspon vies danneho uzivatela kontrolovat, ale ked mu server hodi po case inu IP zacina sa tazky boj o skumanie IP adries ich maitelov :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak dhcp ktore rezervuje IP pre danu MAC adresu, uzivatel si nastavi vsetko na automatiku, ty nestratis prehlad a ak dojde ku konfliktu dhcp by nemal pridelit IP ak je uz pridelena (nemam overene ako sa vtedy dhcp sprava, ale za odkusanie nic nedas tych 60-70 MAC ktore musis nahodit do tabulky pre dhcp je praca na 30-45 minut)
granko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa granko »

to je typicky hack, asi mate kontrolu MAC tak si vzdy vyberie nejake nepripojene AP ( jeho MAC ) a ked sa niekto chce pripojit tak dojde ku konfliktu. inac mac adresy si zistil napr. programom aircrack-ng ktory mu vypise vsetky aktualne pripojene AP ( MAC ). Najlepsie je pouzit WPA nie WEP a mas pokoj.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ku konfliktu MAC nedochádza :lol:, MAC adresy môžeš mať aj 4 rovnaké a router si to nevšimne. dochádza ku konfliktu IP adries nie MAC :smt098
takisto je hlúposť DHCP, lebo ak si niekto nechá manuálne nastavenia IP, tak sa pripojí či bude DHCP on alebo off

a ináč bagi riešenie problémov s tvojím netom by vyriešil FUP, lebo nakoľko ja stiahnem max 1GB mesačne (a takých je tam viac čo nepotrebujú ťahať iba trpia na ko*ot čo ťahajú a je*** alkoholika, ktorému aj keď volám, že mi nejde net, tak odpovie, že jemu ide a nerieši) na prístupových bodoch čo máš na spodnom konci dediny sú chronický ťahači a jeden čo dokonca na ťahanie používa Download accelerator plus a ten nenormálne zaserie sieť viac ako P2P (nakoľko používa na cracknutej licencií aj 50+ spojení) to pingy vyskočia na 800+ len keď sa ten ko*ot zapne

druhé riešenie by bolo nastaviť limit spojení na jednu IP na napr 30, tým by sa vyriešil problém s DAP aj torrentmi
granko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa granko »

ja som to myslel tak ze si vyberie IP nepripojeneho AP ( MAC si meni len ak maju kontrolu na MACy )
Napísať odpoveď