Reinstal Win
Reinstal Win
Cau, mam NB Sony Vaio a je tu predinstalovany spravca PC od Sony kde som si vytvoril Recovery Disc, mozem si cez to vytvarat body obnovenia atd. A chcel som sa opytat, ze keby som zhodil tento Win (Win 7) a dal si tu XP a, ze nahodou keby som chcel naspat Win7 ci to mozem nainstalovat z tych Recovery Discov?? A ci tu budem mat vsetky aplikacie od Sony ako od nova? Kedze pri NB som mal Win7 uz predinstalovany a s tymito Recovery Discami nemam skusenosti, tak sa radsej pytam, dik za odpoved.
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2010, 0:39)
pls poradi mi niekto??
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2010, 0:39)
pls poradi mi niekto??
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reinstal Win
mal by si mať na disku skrytú partíciu s inštalačkou win7 takže by to malo ísť aj bez tých recovery diskov
poprípade pozri v partiton magic či uvidíš hidden partition asi 10GB
poprípade pozri v partiton magic či uvidíš hidden partition asi 10GB
-
DjBass
Darca
Na recovery diskoch máš úplnú zálohu systému, ktorý tam výrobca dal, čiže po obnovení bude systém presne taký ako keď si ho mal pri kúpe.
Super, takze normalne mozem zhodit nahodit si XP a potom keby som chcel naspat Win 7, tak z tych discov bezproblemov...DIK
-
Jancuk
Professional
Len bacha aby keď budeš rozdeľovať particie v XP aby si nezmazal tu recovery .
-
DjBass
Darca
Môže ju aj vymazať. Recovery disky by mu to mali obnoviť do pôvodného stavu.
este raz vsetkym dik
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2010, 17:44)
nastal problem
, win 7 mi nejde odinstalovat...dam win XP do mechaniky, v poriadku mi ho nabootuje a po nacitani Win-u XP mi hodi modru obrazovku, na ktorej je napisane, ze nech skontrolujem disk, chkdsk /F, alebo nech skontrolujem ci nemam v PC virus...a neostava mi nic ine ako restartovat PC...pls co s tym? Ako zhodim win 7? Pozeral som stranku microsoft a tam bol jeden navod, ze nech cez spravcu naformatujem tu cast kde sa ten win nachadza, ale na formatovanie sa mi neda kliknut, je to zasednute 
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2010, 14:35)
pls poradte ako odinstalujem WIN 7...skusal som, ze by som nainstaloval win XP a mal by som 2 operacne systemy a potom cez XP by som naformatoval tu cast kde sa nachadza WIN 7, ale nejde mi nainstalovat ten XP
, tak neviem uz ako by som ho dal prec
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2010, 17:44)
nastal problem
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2010, 14:35)
pls poradte ako odinstalujem WIN 7...skusal som, ze by som nainstaloval win XP a mal by som 2 operacne systemy a potom cez XP by som naformatoval tu cast kde sa nachadza WIN 7, ale nejde mi nainstalovat ten XP
-
vikko78
Medium Professional
win sam o sebe sa nedá zlikvidovať(naformátovať)...skus si stiahnuť Hirens´boot, nabotovať ho a tam je aj ponuka formát disku..tým dosiahneš čistý hdd bez os, na ktorý potom hodíš xp.....
no tak podarilo sa mi cely HDD naformatovat (cez recovery disc)...ale aj tak mi nejde XP nainstalovat, pise mi furt to iste, ze nech skontrolujem PC ci tam nemam nejaky vir, ci mam v poriadku disk a nech skontrolujem chkdsk /F 
-
vikko78
Medium Professional
Chkdsk (Chkdsk.exe) je nástroj príkazového riadka, ktorý kontroluje problémy vo zväzkoch. Najlepšie je vymontovať hdd, dať ho do nejakého pc, prejsť antivirom a napr. hd tune na kontrolu sectorov, poprípade ešte raz format.....alebo cez recovery obnoviť system win 7, tam v príkazovom riadku napiš CHKDSK /F a stlač enter...Systém by mal spustiť kontrolu - t.j. nápravu
uz ked mi to prvy krat vyhodilo, tak som spravil chkdsk /F...naformatoval som cely HDD, takze na nom neni nic a stale to nejde, win 7 som nahadzoval, resp. obnovoval z recovery discov asi 3 krat...ja uz neviem preco to nejde, stale tu modru obrazovku vyhodi a koniec
hento som necital...uz to je vyriesene, tak dik vsetkym za pomoc...