nordkapp:
namatkovo aktivity z posledneho casu - pri polome vo vysokych tatrach sa snazili pachat skodu spolocnostiam, ktore pracovali na tom, aby prirode odlahcili od mozneho sirenia skodcov z polomu
Toto je tvoje typické jednostranné videnia problému, o ktorom si myslíš, že je 100 % pravdivé. Všetci ostatní ľudia, ktorí majú iný názor sú feťáci a zelení ekoteroristi.
Tento tvoj prístup si už naplno preukázal v téme o GO.
Hlúpe energie to určite nie sú, pravdou je, že sú ešte ekonomicky nevýhodné a zrejme ešte aj pár rokov budú, kým sa "nevypilujú".
To však nie je žiadny dôvod ich odsudzovať šmahom ruky, ako to robíš ty.
Faktom však je, že tie tvoje mnohé čisté zdroje energie ani zďaleka takými čistými nie sú.
KaptMichal: Pokúsili zabiť vedcov ? Tak o tom som v živote nepočul. Akcie proti majetku sú a boli, to je jasné, ale o niečom takomto som nikdy nepočul a to ani od tých najradikálnejších skupín.
Tam ide o to, že často sa to násilie na pokusných zvieratách (a zďaleka nejde len o krysy) robí z dôvodu testovania nezmyselností ako kozmetika či nejaké parfumy.
Som si istý, že ak by sa testoval zvieratá kvôli nejakému lieku, ktorý môže pomôcť človeku, nikto by proti tomu nebol.
A to nehovorí o tom, že dnes existujú iné metódy tohto testovania, logicky sú však drahšie. Tu si však treba určiť priority. Čo je dôležitejšie = život ako taký, alebo peniaze ? Na túto otázku si každý odpovie podľa svojho svetonázoru, napríklad pre takého nordkappa to je jasné, ten nemá o čom premýšľať, lebo on kalkuje všetko cez peniaze a ekonomický výnos.