Pre mňa za mňa, nech sa podobne naloží aj z alkoholom, ja plakať nebudem a ľudstvo sa zbaví veľa zla.
Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Lebo tráva má veľa negatívnych účinkov a vplyvov, som za dekriminalizáciu, za legalizáciu však nie.
Pre mňa za mňa, nech sa podobne naloží aj z alkoholom, ja plakať nebudem a ľudstvo sa zbaví veľa zla.
Hlavne velke mnozstvo zla by si tym vytvoril, nic viac.
A ma ta trava tie negeativne vplyvy aj na teba, teda? Dobre chapem?
-
KaptMichal
King
Marihuana je takisto ako alkohol "vstupná brána". Sám to vidím na niektorých ľuďoch, kde začali s chlastom potom trávičkou, potom piko a potom všetko...od heroínu cez durman... Narkomafii by to hralo do karát. To je morálne zväčšiť šance stať sa závislým na tvrdých drogách?wtf? Dekriminalizacia by nijak cinnost narkomafie nepodporovala, a legalizacia by ju uplne zrusila "narkomafiu" okolo marihuany
Ešte jedna vec : Verím tomu, že drvivá väčšina huličov nikdy tvrdú drogu neskúsi, ale dekriminalizácia by počet užívateľov určite zvýšila, čo znamená, že by sa určite zvýšil počet závislých na tvrdých drogách
To by sa potom nemali na čo vyhováraťPre mňa za mňa, nech sa podobne naloží aj z alkoholom, ja plakať nebudem a ľudstvo sa zbaví veľa zla.
Moosha:
Nauč sa čítať -A Lubos, este si zabudol tam hore napisat, ze hoci z alkoholu je jeden agresivny, druhy vesely - z travy nie je agresivny nikto/prave tejto vlastnosti mozme vdacit za jej zakazanie vo svete
/
moze u inych vyvolavat napr. agresiu (zazil som osobne...
Ako by som tým vytvoril veľa zla ?Lub0$ napísal:Hlavne velke mnozstvo zla by si tym vytvoril, nic viac.
Na mňa tráva negatívny vplyvy nemá, lebo ju neužívam.
Premyslaj hugi, premyslaj...niekedy mas skvele nazory s dobrou myslienkou v inych temach, ale tu si ma sklamal dost.
Lub0$ napísal:Premyslaj hugi, premyslaj...niekedy mas skvele nazory s dobrou myslienkou v inych temach, ale tu si ma sklamal dost.
Marihuana je droga. Takisto ako alkohol, takisto ako heroín či LDS, takisto ako cigarety.
Jej nepriaznivé účinky sú jasne preukázané a stále sa objavujú nové. Jej priaznivé účinky (teda okrem opojnosti, čo má v podstate každá droga) sa dajú využiť, ale len za "dozoru" odborníkov.
Keby sme zlegalizovali marihuanu, tak by sme rovno mohli zlegalizovať aj heroín a spol. Ako by tento sociálny experiment dopadol neviem, to si môžem len myslieť. A myslím si, že veľmi zle.
Už alkohol s cigaretami ako legálne drogy páchajú veľa zla a vôbec neplatí to povestné zakázané ovocie najviac chutí, nato každý serie. Alkohol zakázaný nie je a chlastá sa odušu aj po 18, a práve po nej najviac. To isté platí pre cigarety.
Pýtam sa, potrebujeme ďalšie zlo ? Chcem mať marišku v Bille na regály ? Potrebujeme stále viac ľudí pod vplyvom niečoho ?
Akože fakt neviem, v čom ťa tak sklamávam, keď nič poriadne nekonkretizuješ.
Som proti legalizácii, lebo ďalšie zlo nepotrebujeme, som za istú špecifickú dekriminalizáciu, aby sa zbytočne nekazili životy mladým, ešte nezodpovedným a v drvivej väčšine hlúpym ľuďom.
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
@KaptMichal - k tomu prispevku, ze marihuana je vstupna brana rovnako ako alkohol a poznas ludi ktori si isli alko>weed>piko - museli byt asi velmi sprosti a mat to "v povahe". Totizto alkohol, marihuana a piko maju uplne odlisne ucinky. Z alkoholu si malatny a zabavas sa (no, jak sa to vezme...), z travy si krasne oddychnes a vacsina ludi, ktori vedia preco hulia maju taku tu kreativnu naladu, a z pika zas trepkas jak dilino a musis sa hybat. Mozno piko je vstupna brana k heroinu a kedru - to je nieco ako dobre-lepsie-najlepsie 
Nj moosha...tiez si myslim, ze 'slaby' jedinec sa necha nahovorit aj na herak, ked ho presviedca banda tupych hlav....zalezi fakt od osobnosti cloveka, ako hlboko sa necha ztiahnut, cize zbytocne sa o tom bavit, ked je clovek raz debil tak sa da aj na piko, aj na herak aj na hoc co....nespajal by som to ale s mariskou.
Hughito, ked je marihuana nelegalna, a ma dost uzivatelov, niekto ju musi pestovat, a niekto predavat, vsetko sa to teda kona na cierno hej. Cierne obchody, cierne peniaze, pripadne zbrane atd atd. Mafiansky svet, vypalnictvo, proste to su drogy, tak ako Al Capone viedol mafiu, a to sa venoval alkoholu, tak aj Nejaky Fero Vrza sa hraje na vypalnika niekde v Blave, a mozno nosti v svojom ciernom 'bave' aj ciernu pistol. Mal som kamarata v tomto 'odveti' a dostal na pi*u koli tomu, ze niekomu ponukol ten isty produkt za nizsiu cenu, a neraz prisiel domov totalne rozbity na sracky, koli tomu ze niekomu vyfukol biznis a podobne....
To proste pozname a vie sa o tom, je to verejne tajomstvo....ze sa to tak robi, nic nezname, staci mat otvorene oci.
Keby teda zakon nesiahal na marihuanu, alebo siahal iba trosku, tak toto zlo by sa s najvacsim predpokladam pobralo do prec...krachol by cierny biznis, mafiani by nemali z coho profitovat, bolo by menej vrazd, menej fyzickych ublizeni a menej vyhrazok, rozbitych aut, okien. Chapes?
Hughito, ked je marihuana nelegalna, a ma dost uzivatelov, niekto ju musi pestovat, a niekto predavat, vsetko sa to teda kona na cierno hej. Cierne obchody, cierne peniaze, pripadne zbrane atd atd. Mafiansky svet, vypalnictvo, proste to su drogy, tak ako Al Capone viedol mafiu, a to sa venoval alkoholu, tak aj Nejaky Fero Vrza sa hraje na vypalnika niekde v Blave, a mozno nosti v svojom ciernom 'bave' aj ciernu pistol. Mal som kamarata v tomto 'odveti' a dostal na pi*u koli tomu, ze niekomu ponukol ten isty produkt za nizsiu cenu, a neraz prisiel domov totalne rozbity na sracky, koli tomu ze niekomu vyfukol biznis a podobne....
To proste pozname a vie sa o tom, je to verejne tajomstvo....ze sa to tak robi, nic nezname, staci mat otvorene oci.
Keby teda zakon nesiahal na marihuanu, alebo siahal iba trosku, tak toto zlo by sa s najvacsim predpokladam pobralo do prec...krachol by cierny biznis, mafiani by nemali z coho profitovat, bolo by menej vrazd, menej fyzickych ublizeni a menej vyhrazok, rozbitych aut, okien. Chapes?
No skor myslim, ze by dekriminalizacia marisky ku kriminalite len prispela. Ono dekriminalizovane by bolo len male mnozstvo pre vlastnu potrebu, tym by sa URCITE zvysil pocet spotrebitelov, pricom pestovanie a distribucia by boli stale kriminalizovane. Takze jak pocitam, tak pocitam - Lubos mylis sa.
Tak legalizacia
Inac ked sa hovori o dekriminalizacii, o ake mnozstvo teda, to povolene?
Inac ked sa hovori o dekriminalizacii, o ake mnozstvo teda, to povolene?
-
KaptMichal
King
re moosha : "museli byt asi velmi sprosti a mat to "v povahe". "
Lebo 95% ľudí je múdrych a predvídavých, však?
Lebo 95% ľudí je múdrych a predvídavých, však?
-
moosha
Darca
Neviem ci clovek musi byt az taky mudry a predvidavy aby vedel, ze piko neni "lepsia trava"...
Lub0$: Takže keby sa tráva zlegalizovala, kto a kde by ju predával, resp. "vyrábal" ?
Tesco a Billa (Clever Tráva v zľave za 6.99 gram ? ) ?
Nevidel by som to takto jednoducho, že by tento problém s "čiernym trhom" a mafiou zanikol, to je absurdné.
Každopádne by sa zvýšil počet užívateľov tejto nebezpečnej látky.
Tesco a Billa (Clever Tráva v zľave za 6.99 gram ? ) ?
Nevidel by som to takto jednoducho, že by tento problém s "čiernym trhom" a mafiou zanikol, to je absurdné.
-
KaptMichal
King
Keď si nahúlený a ešte k tomu opitý kadečo spravíš ak nie si dostatočne silná osobnosť.
Možno sa to nehodí priamo do tejto témy, ale pozrite si toto video, venované každému fajčiarovi, nech vie, čo do seba inhaluje.
http://www.youtube.com/watch?v=NACEOGGg ... r_embedded
Tak toto je už vyslovene buzerácia...
.
-
zvonenie33
Light Professional
Ak by bola legalna, trh by tieto veci vyriesil neboj sahughito napísal:Lub0$: Takže keby sa tráva zlegalizovala, kto a kde by ju predával, resp. "vyrábal" ?
Nevidel by som to takto jednoducho, že by tento problém s "čiernym trhom" a mafiou zanikol,
Tesco a Billa (Clever Tráva v zľave za 6.99 gram ? ) ? to je absurdné.
Zvysil by sa pocet uzivatelov? No a? Ludia by mali mat pravo slobodne sa rozhodnut co zo svojim telom robit.
Trh by to vyriešil, a ako ? Ešte viac by sa zvýšil počet mafiánov a dílerov.
Viem si predstaviť legalizáciu, ale v inom systéme, akom žijeme teraz. A keďže tu nebudeme diskutovať zbytočne hypoteticky, tak jednoducho, čo sa týka zdravia ľudí (čo si mimochodom veľa ľudí dáva ako najvyššiu hodnotu, ale málokto tak aj uvažuje a riadi sa podľa nej), by to bol veľmi zlý krok, legalizoval by sal len ďalší jed. Ľudia sú hlúpi, lebo sú k hlúposti a nerozmýšľaniu vedení systémom, takže sami by o tom nerozmýšľali a nezisťovali by si veci do hĺbky. Bol by to zlý krok.
Ešte k tým hodnotovým rebríčkom. Keď na to príde, tak drvivá väčšina dá zdravie na prvé miesto, potom rodinu, peniaze.
Celkovo je zaužívaná pravda, že zdravie sa nedá zaplatiť a proste je to to najcennejšie, čo máme.
A aká je realita ? Stravuje sa nezdravo, už odmalička sú po generáciách vtĺkané zlé stravovacie návyky, postupy, človek sa málo pohybuje, fajčí sa, pije sa, základnou filozofiou dnešnej spoločnosti je materiálny hedonizmus za každú cenu - ale hlavne že, na prvom mieste v hodnotovom rebríčku máme zdravie. Pre väčšina je to pokrytecká fráza.
Naše telo je uspôsobené na to, aby sa dožívalo relatívne veľkého veku, my sami si však z tohto darovaného veľkými kusmi odkrajujeme.
Viem si predstaviť legalizáciu, ale v inom systéme, akom žijeme teraz. A keďže tu nebudeme diskutovať zbytočne hypoteticky, tak jednoducho, čo sa týka zdravia ľudí (čo si mimochodom veľa ľudí dáva ako najvyššiu hodnotu, ale málokto tak aj uvažuje a riadi sa podľa nej), by to bol veľmi zlý krok, legalizoval by sal len ďalší jed. Ľudia sú hlúpi, lebo sú k hlúposti a nerozmýšľaniu vedení systémom, takže sami by o tom nerozmýšľali a nezisťovali by si veci do hĺbky. Bol by to zlý krok.
Ešte k tým hodnotovým rebríčkom. Keď na to príde, tak drvivá väčšina dá zdravie na prvé miesto, potom rodinu, peniaze.
Celkovo je zaužívaná pravda, že zdravie sa nedá zaplatiť a proste je to to najcennejšie, čo máme.
A aká je realita ? Stravuje sa nezdravo, už odmalička sú po generáciách vtĺkané zlé stravovacie návyky, postupy, človek sa málo pohybuje, fajčí sa, pije sa, základnou filozofiou dnešnej spoločnosti je materiálny hedonizmus za každú cenu - ale hlavne že, na prvom mieste v hodnotovom rebríčku máme zdravie. Pre väčšina je to pokrytecká fráza.
Naše telo je uspôsobené na to, aby sa dožívalo relatívne veľkého veku, my sami si však z tohto darovaného veľkými kusmi odkrajujeme.
-
kj37
Light Star
To co ma ako byt? Ved to vyzera jak kavahughito napísal:Možno sa to nehodí priamo do tejto témy, ale pozrite si toto video, venované každému fajčiarovi, nech vie, čo do seba inhaluje.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=NACEOGGg ... r_embedded
To je to, čo to seba inhaluje každý fajčiar.
Aj ten pekný ujo na tvojom avatare.