design pre php+mysql app

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
damn439
Novice
Novice

design pre php+mysql app

Príspevok od používateľa damn439 »

Caute mam taky jeden problem. S HTML som sa nikdy nejak extra nebavil. Mam aplikaciu v php a chcel som pre nu spravit nejaky normalny look. Temu HTML uz mam vytvorrenu. Chcel by som ale spravit to, aby sa mi obnovovala len jedna cast stranky. Menu bude rovnake aj header aj footer a menil by sa len obsah s php. Tiez nechcem kopirovat cely kod do kazdej stranky. Chcel by som mat len index kde by bolo vsetko nadefinovane a menil by sa len content s php.

Dufam ze nebudem vyzerat ako uplny debil :) .

Dakujem za pomoc
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: design pre php+mysql app

Príspevok od používateľa audiotrack »

to bude treba spraviť cez ajax ak sa nemá celá stránka načítavať, ale iba jej časť. Nie je to však dobré riešenie kvôli optimalizácii, lebo všetky stránky budú mať rovnakú url (index.php). Radšej by si to mal spraviť normálne ako sa to robí - klasické odkazy a načítavať celú stránku. Aby sa ti neopakoval kod, používaj include funkciu ktorá ti vloží do stránky časť inej stránky (header.php, footer.php, ...)
dzzz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dzzz »

audiotrack napísal:Aby sa ti neopakoval kod, používaj include funkciu ktorá ti vloží do stránky časť inej stránky (header.php, footer.php, ...)
tak tak najlepsie 10 includov plnych html+php+mysql+css kodu to je najlepsie riesenie
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hovorím o desiatich? Spravidla som sa vždy zmestil do 3 (includnutie configu čo ma pripojí na db, includnutie funkcií, includnutie pomocný tried). Design pri velkých projektoch robím cez templaty (smarty) kde je pár súborov. Pre inšpiráciu si skús pozreť phpbb, je to podobná logika. Ak to máš na 10 includov a nevyznáš sa v tom, je chyba v tvojom návrhu a realizácii
dzzz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dzzz »

ked nechces mat bordel tak sa popozeraj po MVC frameworkoch tam je to pekne poriesene
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ťahanie frameworkov do jednoduchej stránky ti práve ten bordel narobí. Príde mi to ako filozofia študenta, ktorý všade ťahá OOP lebo sa to tak "učili" ale často je štruktúrované programovanie omnoho jednoduchšie, prehladnejšie a postačujúce. O mňa sa neboj, mám odprogramovaných veľa rokov, a dlhoročné skúsenosti s prácou v týmoch v nadnárodnej spoločnosti, takže mvc, prácu so svn a podobné veci veľmi dobré poznám. On ale robí jednoduchý web, a použitie jednotlivých php súborov na každú stránku kde bude iba includovať základné veci je imho optimálne riešenie. Viac sa o tom nebavme, je to mimo témy. Jedine že by autor požadoval niečo iné
damn439
Novice
Novice

Príspevok od používateľa damn439 »

Ďakujem Vám za odpovede. Riesil som to cez tie includy a je to super. Troska mi sice este blbne menu ale to sa da hadam nejak doriesit. Tiez sa este bude treba pohrat s vypisom a este mi blbne kodovanie v editore :D. Ide to celkom svizne aj cez webzdarma.cz . Je to len moj taky jednoduchy projekt na skusanie slovicok, 2 dni som nemal co robit :) . http://www.vocab.kvalitne.cz
Napísať odpoveď