Myslite ze teleport bude niekedy sluzit na presun ludi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bude teleport fungovat na prenos ludi?

Hlasovanie ukončené 08 jan 2007, 12:44

Ano
46
53%
Neviem
18
21%
Nie (je to nemozne)
22
26%

Celkom hlasov: 86

SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Myslite ze teleport bude niekedy sluzit na presun ludi

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Hah, nechcem sa mi to celé čítať aj keď vidím, že podaktorí Frikso, Mastermind sa do toho už dosť vžili ale ja verím vo fantastických strojoch v UFO a podobné hatlaniny. Podľa mňa existuje všetko možné len mi o tom nevieme, ľudia to pred nami taja a ten teleport? No samozrejme, že to bude. Predsa niekoho to muselo napadnúť niečo také ako teleport. Prečo je to potom vo filmoch, seriáloch, rozprávkach? Lebo to je dopredu vymyslené a všetko je dané osudom. Určite to bude existovať, my to nemôžme vedieť.

A to o klonovaní, si myslíš, že ešte nikto neklonoval človeka? Je milión takých ľudí ktorý majú neuveriteľnú moc. Jedným telefonátom si vybavia miesto/firmu zavolajú si profesorov/doktorov/lekárov/medikov atď. atď. a robia tam všelijaké výskumy, samozrejme mi o tom vedieť nemôžme to všetko pred nami taja. Napríklad taká Area 51, nechcem o tom teraz rozpisovať, si myslíš, že tam pasú kone a kontrolujú vojenské lietadlá?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re:

Príspevok od používateľa begbeee »

mastermind napísal:ale ved vsetko toto je len jedna z funkcii organizovanej hmoty. treba si uvedomit ze TY si totozny so svojim mozgom. Nie je mozog nie si ty.
Som presvedceny o tom, ze ked urobime 2 identicke mozgy (az po atomarnu uroven), bude to ten isty clovek :)
V tom prípade si schopný spraviť aj dvoch troch vlastne až nekonečno nových rovnakých ľudí, podľa teba s rovnakými spomienkami a émociami.
Ak si teda schopný spraviť viac - lebo vieč spraviť identický mozog, až na atomárnej úrovni - po teleportovaní alebo poskladaní síce každý bude mať rovnaké spomienky a emócie, ale každý už bude ďalej konať inak.

Tak ktorý z nich potom budeš ty? Ten čo sa rozhodne ako prvé zavolať domov alebo ten čo si povie, že chce sprchu?
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

begbeee a ako vies, ze dva uplne rovnake mozgy by nerozmyslali uplne rovnako, ak by sa to podarilo naklonovat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Meken: klonovanim nedostanes 2 rovnake mozgy, totiz nervove cesty v mozgu sa menia, predovsetkym posilnuju a zanikaju, pravdepodobne aj vznikaju, ale nie som biolog, tak tu nechcem sirit neoverene informacie. Cele vedomie je tvorene elektrickymi impulzami medzi neuronmi a na toto klonovanie nema vplyv.
Mozog by sa musel v jednom okamihu presne zaznamenat a zostavit na druhom konci teleportu, co moze byt mozne.
begbee: pri spravnom okopirovani spomienky aj osobnost ostanu, to o pokracovani rozhodnuti je dost diskutabilne, pretoze clovek sa rozhoduje v okamihoch a obcas sa to moze odlisovat, kazdopadne osobnost ako taka by ostala zachovana. K tomu vytvoreniu novych kopii - ak by sa signal teleportu prenasal cisto elektronicky, tak by to bolo mozne, stacilo by signal rozdvojit na dve jednotky zhmotnovania, len zatial som princip uz fungujucich teleportov nestudoval, cize neviem ako to funguje. Moje vedomosti siahaju iba potial, ze doteraz teleportovali iba atomy a nie bunky.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

ale ved vsetko toto je len jedna z funkcii organizovanej hmoty. treba si uvedomit ze TY si totozny so svojim mozgom. Nie je mozog nie si ty.
Som presvedceny o tom, ze ked urobime 2 identicke mozgy (az po atomarnu uroven), bude to ten isty clovek :)
To je hlúposť, tvoje ja je aj tvoje telo, nemožno to od seba oddeľovať. Máš napríklad ešte miechu. Mozog je len časť tvojho ja.

Teleport by asi nebol možný tak ako ho vidíme vo filmoch, lebo ak by sme aj vedeli teleportovať atómy a molekuly vo väčšom počte tak akým spôsobom by sa všetky naukladali na to "svoje" miesto?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

@Gothar & @Meken:
Ak stvoríš dve identické osobnosti v jednom mieste, nemôžeš ich stvoriť v rovnakom čase. Ak ich stvoríš v rovnakom čase, nemôžeš ich stvoriť presne na tom istom mieste.
Tým pádom má každá z nich rozdielne východzie podmienky, reťazením malých rozhodnutí máš už o hodinu úplne 2 odlišne konajúce bytosti.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja vzdy rozmyslam nad tym, ze ak by bol nejaky teleport, musel by na jednom mieste zaznamenat vsetky bunky a pod cloveka, znicit ich, a vytvorit ich rovnako na druhej strane. Vypliva z toho ze vlastne keby pouzijete teleport tak vas to zabije a naklonuje..

//prave som si uvedomil ze o tomto sa tu keca :D
rozhladna
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rozhladna »

Vstupujem do diskusie: Pred asi 10 rokmi som na niečom pracoval s človekom, čo teleport vymyslel. Je mimochodom Američan, nie Austrálčan. Akurát k nám sa vtedy v správach dostalo, že sa to konečne podarilo tej austrálskej univerzite...

Súčasné teleporty nefungujú tak jednoducho ako v Star Treku a sú absolútne nepoužiteľné na transport ľudí, pretože by ste človeka pred teleportáciou museli zohriať na asi 2400 stupňov. Keď sa vyrieši transportná teplota, tak sa budú musieť riešiť ďalšie úskalia. Napr. ako preniesť také množstvo dát (na človeka je to myslím 500 000 DVD diskov alebo také nejaké veľké číslo - ruku do ohňa za to nedám, je to predsa už len pár rokov, čo som sa tomu venoval).

Ako fungujú dnešné teleporty na svetlo?

Potrebujete okrem bodov A a B na transport aj bod C a tu to začína byť jednoduché :lol:

Zjednodušene: Prenášame z A do B, ale máme malý problém: Keď chytíme polohu častice v bode A, nevieme to zreplikovať v bode B, pretože nevieme jej presné vlastnosti. Takže to sa rieši cez bod C: Z bodu C vyšleme 2 identické častice k bodom A a B. V bode A dôjde k zničeniu pôvodnej častice, pretože sa jej vlastnosti musia preniesť na tú časticu z bodu C. Takto zaznamenaná informácia sa prenesie do bodu B, kde môže byť na časticu letiacu z C do B prenesená informácia o stave častice v bode A.

Ak by boli nejaké otázky: Oficiálne to dnes funguje len na svetlo. ;)

OK, na túto tému som mal prednášku pred X rokmi a za celý čas, čo mi bol pridelený som sa nedostal za úvod, pretože vzniklo toľko otázok...

Takže čakám :D

//autoeditácia príspevku (24 Aug 2010, 16:43)
Ešte k osobnostiam:

Osobnosť je genetická záležitosť. (Najnovšie výskumy .) Takže otázne by bolo, ako sa podarí naklonovať spomienky a učenie sa. Ďalej je známe, že DNA si človek môže sám za určitých okolností zmeniť. Je teda úplne otázne, čo sa uchováva v mozgu a čo v DNA. ;)

Držím palce pri ďalšom teoretizovaní...
Napísať odpoveď