nefunguje externý monitor na notebooku

Informácie o software, ankety...
ostap
Novice
Novice

nefunguje externý monitor na notebooku

Príspevok od používateľa ostap »

zdar, na notebooku Asus N61jv mám win7, grafiku Nvidia a chcem k nemu pripojiť monitor Eizo 2031w. NB má VGA a HDMI konektory, monitor VGA a DVI. chcem to prepojiť digitálne, káblom hdmi-dvi. teoreticky by to malo ísť, je to to isté len s inou koncovkou. ale na monitor pripojený do HDMI systém nijak nereaguje, nemôžem ho ani nastaviť ako sekundárny, ani prosté Fn+F8 nefunguje. analógové prepojenie funguje.
ovladace grafiky (intel aj Nvidia) su aktualne. notas ma dve grafiky a medzi nimi ma prepinat podla potreby. Nvidia Optimus sa to vola.

pri starte systemu sa na externom ukaze obrazovka -starting windows- ked uz ale system nabehne, nereaguje vobec. neda sa ani v ovladacoch grafiky nastavit druhy monitor.

ked som v spravcovi zariadeni zakazal Intelacku obrazovka zhasla a nesla ani jedna. vypol som natvrdo a po restarte nabehol externy monitor. V nizkom rozliseni, ikony naskakovali pomaly, spodny panel nebol taky ligotavy ale jednoliato sivy. toto asi nebude to prave orechove.

uz s tym zapasim niekolko dni, kto mi poradi ma u mna pivo (ak sa niekedy stretneme) :-)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: nefunguje externý monitor na notebooku

Príspevok od používateľa ramaya »

Myslím , že v Správcovi zariadení netreba robiť nič. Optimus sa nastavuje v ovládačoch.
http://www.hojko.com/nvidia-optimus-t144770.html
ostap
Novice
Novice

Re: nefunguje externý monitor na notebooku

Príspevok od používateľa ostap »

tam som nastavil ako preferovanu tu Nvidiu, ale nic to nepomohlo. mi len nejde do hlavy preco to nemoze normalne poslat obrazovy signal do HMDI portu a hotovo.
Napísať odpoveď