Vyber CMS
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vyber CMS
Potreboval by som poradit s redakcnym systemom, ktory pouzit na jednu stranku. Nema to byt zlozita stranka, pojde skor o stranku s beznou ponukou, teda akasi registracia uzivatelov, galeria do ktorej budu prispievat administratori, pridavanie clankov a par statickych stranok s informaciami, dalej mensia forum alebo diskusia, diskusia k clankom, teoreticky by bol potrebny este kalendar do ktoreho by sa zapisali prichadzajuce udalosti (kalendar ale nie je podmienkou)... Uvazujem na Joomle, ale ta sa mi zda az moc velka a zlozita a rozmyslam, ci nie je na nieco take zbytocna.
Napada niekoho iny redakcny system ako Joomla, ci sa pozriet po WordPresse alebo Drupale??? PHP Nuke sa chcem vyhnut.
Napada niekoho iny redakcny system ako Joomla, ci sa pozriet po WordPresse alebo Drupale??? PHP Nuke sa chcem vyhnut.
-
uplink
VIP
Re: Vyber CMS
Drupal
Taký php-fusion má všetko, aj dobrý kalendár 
-
audiotrack
VIP
každý cms by mal zvládnuť všetko čo píše, len si treba vyksúšať jednotlivé demá a vybrať ktorý mu najviac sedí. Neviem ale podľa čoho ich delíš na "veľké" a "malé", veď som teraz pozeral na localhoste a joomla má toľko čo wordpress (+- 1MB), akurát má viac tabuliek. Funkcie ktoré nechceš predsa používať nemusíš, ale keď ich neskôr budeš chcieť, je ich ťažšie pridávať do systému kde neboli natívne
-
hojko
Site Admin
Este ma napada CMS od vBulletinu...
-
caesar1987
Addict
Ja mam velmi dobre skusenosti s Drupalom, takze odporucam ten 
-
hojko
Site Admin
Pozeral som Drupal, nevyzeralo to az tak zle, dokonca ak som dobre dival, tak bol komplet v slovencine. Problemom vsak je template, pretoze by som rad zvolil nejaku modernejsiu temu, ktora bude mat oble rohy (ako tu na fore) a bude v modrej farbe, resp. s nadychom modrej.
-
DjBass
Darca
Ja by som zas volil to isté, čo napísal BX, PHP-Fusion. Téma sa dá jednoducho editovať, takže si ju môžeš upraviť podľa svojich potrieb.
Drupal je najvsestrannejsi, spravis na nom vsetko, akurat je trochu narocnejsi na obsluhu, ale to by si mal zvladnut 
WordPress je jednoduchsi, ale skor na stranky typu blog(nevravym ze sa neda aj nieco ine ale je primarne urceny na tento styl)
WordPress je jednoduchsi, ale skor na stranky typu blog(nevravym ze sa neda aj nieco ine ale je primarne urceny na tento styl)
ak chces robit jednonuchy web, tak na joomlu zabudni
ta je skor pouzitelna pre rozsiahlejsie weby.. skorej by som ti odporucil ten drupal.. ma jednoduchsiu kategorizaciu clankov a lahko sa v nich potom zorientujes 
-
hojko
Site Admin
Skusal som ten Drupal, nevyzera to zle, celkom sa mi to pozdavalo. Paci sa mi moznost pluginov, jednoducha praca s pluginmi, plna lokalizacia atd... Len sa bude treba s tym vyhrat, pretoze je to pre mna nieco nove.
-
caesar1987
Addict
ved ak by si mal problem tak napis a pomozeme 
-
hojko
Site Admin
Skusal som nejake veci s Drupalom na localhoste, vsetko vyzeralo OK. Ale ked som to dal na hosting na ktorom to ma bezat, tak mam problem s integraciou Gallery2. Modul nahodi normalne, ale ked pride na rad nastavenie modulu, tak tam je problem s cestami. Skusal som vsetky moznosti, aj ked napise vsetko OK, tak pri synchronizacii uzivatelov to neprejde. Neviem si si tym rady, sedim nad tym uz asi 4 hodiny a nic.
-
caesar1987
Addict
nekopiroval si ho uz nainstalovany aj s drupalom na server?
ak ano odinstaluj ho, odstran aj nastavenia a priecinok, znova nakopiruj na server a nainstaluj
ak ano odinstaluj ho, odstran aj nastavenia a priecinok, znova nakopiruj na server a nainstaluj
-
hojko
Site Admin
Robil som cistu instalaciu, to je snad jasne. Nech som sa s tym hral ako som sa hral, nejde to. Problem vidim v nastaveni hostingu, ale zial neviem v com presne, mozno OpenBase dir... Skusal som to u seba na localhoste, ale aj na tomto serveri kde bezi forum a nie je problem, staci nastavit spravnu cestu a galeria krasne funguje, vsetko funguje ako ma. Takze to budem riesit asi tak, ze to nebude na tom hostingu, ale niekde inde, teda minimalne na urcity cas.
Skor ma zaujimaju samotne veci tykajuce sa Drupalu, trebars take forum, lepsie povedane diskusia. Forum, ktore obsahuje Drupal je prilis zlozite a potreboval by som len nieco take jednoduche, kde by nebolo delenie ako tu na fore, ze Hry, Internet, Programovanie..., ale ze by sa na indexe fora zakladali cisto len temy a tam by sa pisali veci. Pozna niekto taku diskusiu pre Drupal 6???
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2010, 1:30)
Mno este nejake otazky k tomu:
1. Povolil som modul Forum, ale nepridalo mi to do menu. Ako vlozim polozku do menu, aby po kliknuti ma hodilo na forum???
2. Da sa nastavit, aby sa nova anketa nezobrazovala v obsahovej casti medzi clankami na indexe???
3. Ked pridam modul, ktory je v anglictine, kde a ako ho prelozim??? V administracii vidim nieco s prekladami, ale co vsetko treba nastavit, aby som to mohol prekladat???
Skor ma zaujimaju samotne veci tykajuce sa Drupalu, trebars take forum, lepsie povedane diskusia. Forum, ktore obsahuje Drupal je prilis zlozite a potreboval by som len nieco take jednoduche, kde by nebolo delenie ako tu na fore, ze Hry, Internet, Programovanie..., ale ze by sa na indexe fora zakladali cisto len temy a tam by sa pisali veci. Pozna niekto taku diskusiu pre Drupal 6???
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2010, 1:30)
Mno este nejake otazky k tomu:
1. Povolil som modul Forum, ale nepridalo mi to do menu. Ako vlozim polozku do menu, aby po kliknuti ma hodilo na forum???
2. Da sa nastavit, aby sa nova anketa nezobrazovala v obsahovej casti medzi clankami na indexe???
3. Ked pridam modul, ktory je v anglictine, kde a ako ho prelozim??? V administracii vidim nieco s prekladami, ale co vsetko treba nastavit, aby som to mohol prekladat???
najprv by si asi mal vyriesit, aby ti to spolahlivo bezalo na tom hostingu,
potom mozes riesit ostatne problemy
potom mozes riesit ostatne problemy