TSI motory
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: TSI motory
neviem, ake mate naroky na dynamiku, ale 120k na 1500kg pri 200nm nie je naozaj ziadna slava... okrem toho pise, ze mu 1,6 tdi nestaci, 1,4tsi na tom bude podobne...
pise, ze najazdi 40kkm rocne mimo mesto, tak co ine, ked nie 2,0tdi?
pise, ze najazdi 40kkm rocne mimo mesto, tak co ine, ked nie 2,0tdi?
spravne akurat, ze nie 1,6 tdi ale 1,6i 
-
RATZINGER666
Darca
aha, pardon, ked si spominal aj tie dizle, tak mi to vyznelo tak, ze si dizel aj mal 
nie nie, ja som to predtym dost poplietol...prepracovany, trebalo by trochu oddych 
-
Clean_Up
Professional
Ak najazdíš tolko km ročne a prevažne mimo mesto a dialnice, tak ten 2.0 TDI by ti mohol vyhovovať, ale tam už určite by som bral len jedine s DSG. 
-
Makovnik
Medium Professional
Spotreba - mesto - 6,1 l/100km
Spotreba - mimo mesto - 4,0 l/100km
Spotreba - kombinovaná - 4,8 l/100km
Asi tolko k tej spotrebe 2,0TDI
Na 32km ceste z roboty do mesta a spat som skoncil s 5,4L/100, z toho som isiel asi 1/4cesty cez dediny, tzn. pomalicky 60kou. Sice v dedine sa dalo spravit pri tej rychlosti 2,9-3,0 okamzita, lenze zapnutim tempomatu bolo zrazu 3,5, tak som mal asi lahku nohu. Mimo dediny som isiel 110.
Sef s tym jazdi kombinovanu 6/100.
Nevravim, ze by tie pisane spotreby neslo spravit, ale to bude potlacana nuda a spanok a nie jazda autom.
Inak dynamika niet o com, fakt to staci a dobre sa to hybe, aj obiehacky bez problemov.
-
Clean_Up
Professional
Ja keď jazdím na Oktávke 1.6i, tak bez problémov spravím priemernú 5.5L / 100km. A to nemám ani žiaden TDI.

som zvedavy na zivotnost tych TDI CR motorov pri nasej kvalitnej nafte, ale co ked ludia chcu jazdit s dieslami v lavom pruhu
nech si platia za techniku
ja by som diesla uz asi nechcel
-
Clean_Up
Professional
Tak vždy lepšie CR, ako PD. Tie CR sú už celkom slušné motory, ale vždy to je dízel. 
-
RATZINGER666
Darca
dzzz: trochu to rozpis 
Ja mam CR v mondeu, CR vstrekovace sa menia kazdych 100-150 tisic km, CR cerpadlo takisto, oficialny servis za opravu pyta okolo 2000€, 1 vstrekovac stoji 300€ a viac. Opotrebava sa to tak rychlo vdaka "kvalitnej" slovenskej nafte. A nemyslim, ze to bude len problem fordu pretoze tie vstrekovace vyraba firma pre viac automobiliek, ale neviem vyrobcu pre TDI CR. A automat k dieslu s turbom nikdy
Ked vytecie olej z turba tak motor sa neda zastavit a vyzera to takto

-
Clean_Up
Professional
To video som už videl, olej prerazí cez turbo a tečie cez sanie, IC do motora a ten ide na olej preto taký dym. Stačilo tam upchať sanie a motor zhasne. 
-
RATZINGER666
Darca
dzzz: jedna vec - do auta treba sem tam aj nieco investovat, hlavne pri nafte, ktora ti to oplaca nizkou spotrebou, druha vec - vstreky aj s robotou sa daju spravit za polovicu, pokial vies, ako servisovat, tretia vec - tankuj kvalitnu naftu a pouzivaj kvalitne aditiva, vstreky ti vydrzia kludne o 50-100kkm viac, a po stvrte - pokial nechces kombinaciu turbonafty a automatu kvoli hentakej hluposti, ktora sa stane v jednom z 50 000 pripadov, tak si o tebe mozem akurat tak nieco pomysliet...
-
Clean_Up
Professional
Také niečo sa môže stať vtedy, keď niekto jazdí, ako dôchodca. 
Takze rozpraval som s otcom, ktory chcel hlavne diesel preto, lebo ma nizku spotrebu, no ked som mu povedal, ze tie TDI motory, niesu velmi dobre, takze ak by som mohol niekoho poprosit preco prave diesel nie, jeho hlavne minusy a nedostatky, proste preco nebrat diesiel. Zaciname uvazovat o 1,8 TSI.
-
Clean_Up
Professional
- Hlučnosť
- Nekultivovanosť
- Nízke spektrum využiteľných otáčok
- Turbodefekt
- Studené štarty
- Dlho sa zohrieva
- Vysoká hmotnosť
- V zime (môžu byť) problémy
- Zložitejší, častejší a drahší servis
- Citlivý na zaobchádzanie
- Vyššia nákupná cena auta
- Nekultivovanosť
- Nízke spektrum využiteľných otáčok
- Turbodefekt
- Studené štarty
- Dlho sa zohrieva
- Vysoká hmotnosť
- V zime (môžu byť) problémy
- Zložitejší, častejší a drahší servis
- Citlivý na zaobchádzanie
- Vyššia nákupná cena auta
Takze aky motor by ste brali? Co hovorite na 1,8 TSI?
-
Clean_Up
Professional
Starý 1.8T 20V, bol najlepší koncernový motor. 
1.8 TSI je motor od Audi, má vodou chladené turbo, široké spektrum otáčok, kruťák to má 250 Nm v rozmedzí 2700 ot., motor má super ťah odspodu aj vo vyšších otáčkach, spotreba je vcelku v pohode. Kamoš majú rovnakú Oktu, síce kombi, ale s rovnakým motorom. Mne sa ten motor velmi páči, ja kupovať novú Oktaviu, tak jednoznačne s týmto motorom.
1.8 TSI je motor od Audi, má vodou chladené turbo, široké spektrum otáčok, kruťák to má 250 Nm v rozmedzí 2700 ot., motor má super ťah odspodu aj vo vyšších otáčkach, spotreba je vcelku v pohode. Kamoš majú rovnakú Oktu, síce kombi, ale s rovnakým motorom. Mne sa ten motor velmi páči, ja kupovať novú Oktaviu, tak jednoznačne s týmto motorom.
ok tak vyzera to nakoniec na tu 1,8 TSI
diky vsetkym za rady
//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 20:21)
no naskytol sa jeden problem, otcovi nejaky znami, co predava kie auta, tak hovoril, ze kia magentis, ze je to to iste ak octavia, ze este lepsia a ze je o cca 100 000sk lacnejsia, myslim, ze je to blbost aby nejaka kia lacnejsia o 100 000 sa rovnala octavii. Co si o tom myslite? Na tom aute budem chodit aj ja, a ta Kia sa mi vobec nepaci a nechcem ju. Takze vase nazory na tu kiu? A nejake realne fakty, preco tu kiu, nie.
//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 20:21)
no naskytol sa jeden problem, otcovi nejaky znami, co predava kie auta, tak hovoril, ze kia magentis, ze je to to iste ak octavia, ze este lepsia a ze je o cca 100 000sk lacnejsia, myslim, ze je to blbost aby nejaka kia lacnejsia o 100 000 sa rovnala octavii. Co si o tom myslite? Na tom aute budem chodit aj ja, a ta Kia sa mi vobec nepaci a nechcem ju. Takze vase nazory na tu kiu? A nejake realne fakty, preco tu kiu, nie.
zevraj ta kia ma spotrebu paliva ako tank co som pocul
ale neni to 100% overene