Kanada

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
llina
Amateur
Amateur

Kanada

Príspevok od používateľa llina »

ahojte, chystám sa v lete do Toronta na jazykový kurz..boli ste tam niekto?? ak hej ako sa vám páčilo?? neviem čo mám očakávať, na jednej strane sa bojím, na druhej sa teším :)
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kanada

Príspevok od používateľa Muffi »

A čoho konkrétne sa tam bojíš? Taká skúsenosť sa zíde a vždy lepšie do Kanady, než niečo južnejšie :D Ja kebyže mám takú možnosť neváham ani sekundu.
llina
Amateur
Amateur

Muffi napísal:A čoho konkrétne sa tam bojíš? Taká skúsenosť sa zíde a vždy lepšie do Kanady, než niečo južnejšie :D Ja kebyže mám takú možnosť neváham ani sekundu.
nie, že by som sa nejak veľmi bála, ale tak trošku obavy tam sú, hlavne s tými začiatkami
chcela som iba počuť názor niekoho kto v Kanade bol, ešte lepšie keby tam bol na nejakom kurze jazykovom
Miglior
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Miglior »

stačí, ak vieš po anglicky :D :smt033
ak sa smiem spýtať, ako dobre vieš anglinu?
aj keď som nebol "za mlákou" myslím si, že budeš mať záčitok.
Pieer-ZA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Pieer-ZA »

Nedávno bola jedna známa v Kanade, za kamarátkou. Po anglicky ani necekne, na letisku vyplňovala dotazník a všade zaškrtla YES. Podotýkam že tam boli aj otázky typu či sa stretla s teroristickým útokom, či pri sebe bežne nosí zbraň, či plánuje zneužiť služby letovky, atp.... (vraj) si ju podla kamery odchytili a vypočuli, domov meškala o deň, dnes sa chváli "certifikátom" ktorý tam dostala. Mimochodom, asi nemusím hovoriť, ako to s tým vypočúvaním bolo? :D Kto nevie nevie, a tam so Slovenčinou neprerazí... :D
llina
Amateur
Amateur

Anglinu viem tak, že by som sa určite nestratila
..mám maturitu, aj odbornú skúšku na výške, ale stále si neverím, preto som si povedala, že na Slovensku sa ten jazyk v živote nenaučím, napriek tomu, že sa už učím 15 rokov a musím niekam vypadnúť
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zdravím, keďže je toto téma o Kanade, tak môj dotaz zrejme patrí sem.
Ako je na tom Kanada s prisťahovaleckou politkou voči našej krajine? Pokiaľ chcem emigrovať do kanady (čisto teoreticky), tak tam len stačí vycestovať a požiadať o občianstvo? Ako to funguje, máte s tým niekto osobnú skúsenosť?
DotCom
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DotCom »

Tak trocha otvaram staru temu,
Zaujima ma to iste co Stoporka, mohol by niekto an to zareagovat?
Pripadne ak si sa ty sam nieco dozvedel, mohol by si to povedat?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja zatiaľ žiadne info
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

No tak zbezne ... na ziskanie obcianstva treba najprv 2 roky legalne zit / pracovat ... odvadzat dane atd. po dobu dvoch rokov na to aby sa clovek stal Permanent resident, co je jedna z podmienok na ziskanie obcianstva.
Na ziskanie obcianstva treba legalne zit a pracovat v kanade 3 roky.
Doba, dokedy ste zili v kanade bez statusu Permanent resident sa deli dvoma (napr. 2 roky / 2 = 1) rok, cize to vychadza ze spolu treba zit v kanade nieco cez 4 roky.

Potom treba absolvovat test zo znalosti kanady ako takej a jej zakonov atd. a az potom je vam udelene obcianstvo ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

meffisto - vďaka za info, no som z nich akosi zmätený: raz vravíš o dvoch, inokedy o troch rokoch...

predstavme si situáciu: chcem vycestovať do Kanady a ostať tam trvalo žiť. Potrebujem na to nejaké víza/povolenie ambasády? Alebo len stačí si kúpiť letenku, doletieť do Kanady, zohnať si prácu, byt...? Ako následne získam občianstvo (síce je to až tá posledná vec, ktorá by ma v danom prípade trápila...)?

Vďaka
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Potrebujes viza.
Aby si pochopil tie roky, tak ti to prirovnam k UK politike...do UK sice viza nepotrebujeme, ale ide o to, ze emigrujes do UK. Budes tu pracovat, na to aby si si tu nasiel nejaku pracu, a teda aby s tebou niekto uzatvoril pracovnu zmluvu, potrebujes National Insurance Number, co je nieco ako tvoje cislo, ktore je cloveku pridelene dovrsenim 16tih rokov...
Ked tu planujes zostat dlhsie, prve co musis urobit je vybavit si residency, co je taka karticka, ktora ma od obcianstva, povedal by som dost daleko, je to proste nieco ako trvaly pobyt...o obcianstvo a teda ide tu hlavne o Britsky pas, mozes poziadat az po 5tich rokoch trvaleho pobytu v UK...cize rokov musis mat residency, a potom poziadas o pas/obcianstvo. Tak isto mas nejaku skusku, nieco ako meffisto opisal o Kanade...nejake zakladne znalosti UK, dokonca mam pocit, ze si aj povinny ist na regionalne volby alebo nieco take (nie som si 100% isty). No a oni poziadavku spracuju, ked spravis tu skusku...ale pozor...nieje pravidlo, ze ti ten pas hned vydaju...sestrin priatel, dostal pas asi po dvoch rokoch vybavovaciek, a stalo ho to asi 1000libier...kedze jedno poziadanie vyslo tak na cca 500.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lubo, díky, K+
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

2 roky musis zit v kanade na to aby si dostal Permanent resident
tato doba sa vydeli dvoma = 1 rok (kedze doba pred ziskanim Permanent resident sa deli dvoma)
Permanent resident je jedna z podmienok na udelenie obcianstva.
Na udelenie obcianstva treba v kanade zit minimalne 3 roky (1 rok, co ti vynde tym vydelenim doby pokym nemas Permanent resident + 2 dalsie roky (od doby udelenia Permanent resident sa roky nedelia dvoma) = v skutocnosti 4 roky).
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Ja som bol v Kanade na mesiac za účelom navštíviť brata, ktorý tam robil a žil aby získal občianstvo. Bol som od Toronta nejakých 100 - 120 km v mestečku Kitchener. Osobne to bol najväčší zážitok, keď sme boli priamo v Toronte - navštívil som sieň hokejovej slávy, CN Tower, boli sme na festivale Toronto Caribbean Carnival a stihli sme aj zraz Slovákov :) Môžem sem hodiť aj nejaké fotky z Toronta :)
llina
Amateur
Amateur

máte nejaké skúsenosti so štúdiom v Kanade? ako sa môžem stať študentom jednej z ich univerzít?? momentálne som sa vrátila z Toronta a bolo tam úžasne, naozaj je to pravda, najväčší zážitok v živote..úplne iný život ako tu, rozmýšlam o ďalšom štúdiu už len v Kanade, aj o živote tam..
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Obnovim starsiu temu, ale rad by som zistil, ci sa nieco nezmenilo ohladom viza. Mam v plane tam na leto ist. Mam tam rodinu, ubytovanie vybavene. Keby som tam robil cca 3 mesiace, je tiez potreba vybavit viza tak ci tak?
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

k teme: ja zijem v kanade treti rok ako student... isiel som sam ako ty troska som sa bal ale casom si zvyknes: neivem co ides studovat ale ak iba ESL( english second language) tak to budes mat lahke kedze zaklad uz mas. pokial by si chcela ist aj na vysoku budes potrebovat vela dokumentov prelozenych zo svk do AJ overene notarom... avsak nic neni nemozne.. ale cena za skolu bude draha kedze patrime do skupin international students musime platit trojnasobok.

Do kanady ist sa da i bez viza avsak je to len na cestovanie. ludia ktori tam chcu pracovat si musia vypytat pracovne viza.

Pokial si student( full time) mozes pracovat v campuse(pre univerzitu) pokial chces pracovat vonka musis si vypytat work permit ktore mozes ziskat az po 6mesiacoch.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Tie viza mam uz na furt tym padom? Nemusim v buducnosti nic dalej riesit, keby som tam isiel na dlhsie ako 3 mesiace pracovat?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Si to lahko predstavujes..
Kanada je jedna z velmi tazkych na ziskanie trvalych viz. Kedze tam budes musiet dokladovat vsetko mozne. A ak sa nemylim, je potrebne mat minimalne 12tis eur na vstup do krajiny, aby si vydokladoval, ze tam dokazes prezit (ak tam pojdes za pracou).
Precitaj si aj:
http://goo.gl/tnwhR kategoriu Vizove...
Napísať odpoveď