Zaujimave (ne)startovanie (Felicia)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Zaujimave (ne)startovanie (Felicia)

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Situacia: rano idem do prace, sadnem do auta, nastartujem na prvu supu a bez problemov pridem do prace. Odparkujem auto na parkovisko (bohuzial na auto cely den pecie priame slnko). Skoncim v praci, potocim klucom a autom ani len neluskne. Pocujem ako natiahne cerpadlo benzin a potom nieco vzopne v rozvodovej skrinke (zrejme rele od cerpadla) a nic viac. Kontrolky sa normalne rozsvietia ale ked potocim klucom uplne doprava auto proste nestartuje, ani nenatoci proste nic. Niekedy mi to potom chyti na 10-15x, ako kedy. Robi to ale len v teple, lebo co som startoval za dazda, snehu, hmly a neviem coho tak nebol problem, ked pecie slnko (tak ako dnes pieklo) tak je to problem.

No a konkretne dnesna skusenost: tiez som nemohol nastartovat, rano to bolo OK, potom som to asi na 30x. nastartoval (proste z nicoho nic normalne starte ako rano) presiel som asi 2km, skocil som este do Kauflandu kupit nejake veci domov a zasa ? nemohol som nastartovat... Tiez sa mi to podarilo mozno po 10-tich minutach.
Minule ma napadlo, ze je to bateria, ale nabijal som aj tu a stale nic.
Kde moze byt problem?

Je to Felicia 1,3; 40 kW; r.v.: 1995. V servise bolo minule, je o nu starane, olej meneny, tankujem na Shell... Neviem ake este informacie dodatkove poskytnut...

//

EDIT:
Dnes som trocha sedel v aute a všimol som si, že keď viac zatlačím na kľúč tak auto štartuje hneď. Hm nikdy som si to veľmi neuvedomoval, možno sa to teplom trocha rozťahuje alebo ja neviem, ale zatiaľ čo boli problémy tak to bolo najmä pri horúcom aute.

//

EDIT2:
Bol som na diagnostike, vyhodilo chybu Hallovho snimaca. Ked som ho vybral bol uplne zasraty (nejaky cierny prach - az taka kopka tam toho bola).

Vycistil som ho, je ako novy - pekne leskly, vsetky kontakty som prestriekol WD-ckom, takze teraz uz bude zla asi len spinacia skrinka, vsak?!
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaujimave (ne)startovanie (Felicia)

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pravdepodobne bude nieco v neporiadku kvoli dilatacii nejakeho kusu vplyvom tepla ... tak ako pises ma prva napadla zla - vylietana spinacka pripadne nejake pomrdane uchytenie kabla starteru ... to su prve dve veci ...

baterku vyluc hned, pretoze by sa nikdy nevymlatila do poobedia uplne na total, keby si rano nastartoval v pohode - vzdy by starter aspon nejako zasuchotal a sekundu s tym motorom bojoval :-) ((co sa u teba nedeje, ak som spravne pochopil, ty mas uplne hrobove ticho od startera)) ...

ak je Hallov snimac snimacom otacok klukacu, tak neviem ci zrovna ten nejak ovplyvnuje samotne startovanie, ale silne o tom pochybujem, nakolko aj pri omoc modernejsich a prepracovanejsich motorch prave na chybu snimaca na kluke prides tak, ze nastartujes, ale motor ti sam zdochne :-)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

rozobrat spinacku, tam by som sa pozrel na studene spoje... a moj odhad je imobilizer, ked ani necukne
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Eras > Bola to spínačka. Dal som tam WD40 a ide v pohode...
Napísať odpoveď