CSS menu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

CSS menu

Príspevok od používateľa nestik »

Zdravim, potreboval by som pomoc s css menu. Spravim si vo photoshope buttony, dam si napr:
.home { display: block; background:url('obrazok.jpg'); }
.home:hover { display: block; background:url('obrazok2.jp'); }
potom si dam na to normalne odkazy ale o to mi nejde. Ide mi o to, ze pri prechode mysou po buttone sa zmeni na druhy obrazok, lenze ked prechadzam po tom buttone prvy krat, preblikne najprv taka biela farba, viac krat to nerobi, vraj len kym sa to ulozi niekde v prehliadaci. Ako to mozem odstranit, prosim ?
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: CSS menu

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ak nechces pouzivat javascript, mas viacero moznosti. Mozes pouzit tzv. stripe techniku. Tj. oba obrazky spojis do jedneho, pricom budes menit css atribut background-position. Takisto mozes ten hover obrazok naciatat ako normalne pozadie noveho elemntu, ktoremu nastavis css atribut display: none;.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

eMPiko napísal:Ak nechces pouzivat javascript, mas viacero moznosti. Mozes pouzit tzv. stripe techniku. Tj. oba obrazky spojis do jedneho, pricom budes menit css atribut background-position. Takisto mozes ten hover obrazok naciatat ako normalne pozadie noveho elemntu, ktoremu nastavis css atribut display: none;.
Ako by asi vyzerala ta druha moznost ? Lebo neviem si je presne predstavit, ak by si mohol kratku ukazku kodu.
/A este jednu otazku mam taktiez ohladom menu. Ked si spravim menu pomocou ul a li asi takto.
<ul class="">
<li>as</li>
<li>as</li>
</ul>
Ako spravim aby mi <li> nezalamovalo na novy riadok ale aby to davalo na jeden riadok ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takisto ako to máš, len oba obrázky budú v jednom vedľa seba, a .home bude mať navyše background-position:0px a hover bude mať background-position:50px (ak je napríklad 50 px široký)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

.home { display: block;  width: 100px; height: 40px; background-position: 0px; background: url('images/buttonON.png; button.png'); }
.home:hover { display: block;  width: 100px; height: 40px; background-position: 100px; background: url('images/button.png'); }
Ked to mam takto tak v mozille v pohode ale v explorery mi prvy, ten buttonON ani nezobrazi az po prechode rovno button.png.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uh? url('images/buttonON.png; button.png');
to má čo byť za zápis? Ten button.png tam nemá čo robiť
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

.home { display: block;  width: 100px; height: 40px; background-position: 0px; background:url('images/header.png');}
.home:hover { display: block;  width: 100px; height: 40px; background-position: 100px; background:url('images/button.png');}
Sory ale uz som z toho debil, takto to mam a robi mi to stale.
A este vedel by mi niekto poradit s tym li ? Aby mi ich davalo vedla seba, nie pod seba.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

li {display: inline;}

//edit: s tým menu ti možno pomôže toto: http://www.cssmenubuilder.com/home sprav si tam menu, stiahni a pozri kód, ja tomu ešte celkom nechápem ale aspoň už mám predstavu, ešte sa na to budem musieť aj ja pozreť, dúfam že som pomohol :)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

PhYs0c napísal:li {display: inline;}

//edit: s tým menu ti možno pomôže toto: http://www.cssmenubuilder.com/home sprav si tam menu, stiahni a pozri kód, ja tomu ešte celkom nechápem ale aspoň už mám predstavu, ešte sa na to budem musieť aj ja pozreť, dúfam že som pomohol :)
Diky, urcite, ak nie s tym menu tak urcite aspon s li. Idem studovat trocha to menu. K+
@ndy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa @ndy »

audiotrack mal na mysli, že máš tie 2 obrázky spojiť vedľa seba a uložiť ako jeden a potom pomocou css zobraziť vždy len jednu polovicu
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

@ndy napísal:audiotrack mal na mysli, že máš tie 2 obrázky spojiť vedľa seba a uložiť ako jeden a potom pomocou css zobraziť vždy len jednu polovicu
jaj tak teraz tomu chapem konecne, dik za vysvetlenie

//autoeditácia príspevku (18 Aug 2010, 17:46)
Este sa chcem spytat. Ked chcem aby sa mi stranka predlzovala podla obsahu to sa robi cez obycajny repeat-y alebo? A ked mam zaoblene hrany stranky, co ukazuje len v mozille neni tam ziadny rozdiel vsak ? Ale rad by som keby ste mi poradili ako sa robi to predlzovanie stranky podla textu, obsahu na nej.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

min-height: 100px;
samozrejme si px môžeš nastaviť ľubovoľne to je len príklad
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

PhYs0c napísal:min-height: 100px;
samozrejme si px môžeš nastaviť ľubovoľne to je len príklad
Jaj jasne, dik. Inak neviete ci sa da captcha spravit inak ako php scriptom ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dá, ale na úkor bezpečnosti (lebo namiesto session budeš odpoveď ukladať do cookies)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

A ked potrebujem spravit len "naoko" captcha, ze by som mal policko kde by mi vzdy dalo len nahodne vybrany obrazok. Ako by som to spravil a tie obrazky by som musel mat kde ulozene ?

//Nemate niekto pls stranku kde su tie captcha obrazky ktore sa menia a nahodne ich dava ? Mam toto ale tam je dole ta reklama a potreboval by som skor obrazok suctu dvoch cisel. Pls keby to niekto mal. Toto som len nasiel zatial:
http://www.SnapHost.com/captcha/Captcha ... 5BSDKNN3JD

//Mozem normalne do label pridavat class ?: <label class="nadpis"> lebo vsade kde vidim tak je vzdy <label for="">. Ale ja potrebujem to label nastylovane v CSS, cize to class alebo ako inak by sa to dalo ?
Alebo je zapis spravny takto ?
<div class="nadpis" id="bla">
<label for="bla">
Tak je teda lepsie ked mam v dive uz class alebo v label ?
Tak teda nie, mylil som sa, vidim ze label sa pouziva len pri formularoch, aspon tak sa zda. Uvadza sa <label for=""> pre id uvedene v inpute. Do label sa dava napis, ktory bude pred inputom ale kde mam potom vloziz nastylovane class pre label ? Pls pomozte mi uz s tym lebo fakt neviem.

// Tak porobil som to tak, ze som do divu to podaval kedze do label to je zrejme chybne. Este jedna vec mi vrta v hlave pre class je lepsie stylovanie textu a pre id stylovanie pozicii ? Mozem davat kludne pozicie aj stylovanie textu do jedneho classu alebo idcka alebo to davat radsej oddelene pre prehladnost ?
Napísať odpoveď