Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Chcela by som ísť študovať zubárinu. Ale keďže na tieto školy berú málo študentov,potrebujem aj nejaký záložný plán. Prosíííím poraďte mi na čo by som ešte mohla ísť s tým,že budem matuovať z biológie a z chémie..a aby to malo aj nejaké dobré uplatnenie. ďakujem 
povazujes ucitelstvo za dobre uplatnenie? 
a inak vyssie chalani spominali napr. farmaciu...
a inak vyssie chalani spominali napr. farmaciu...
Vie niekto z vás, kedy školy zverejňujú svoje podmienky na prijatie na aktuálny školský rok ? Ďakujem.
Ja som svoje školy pozeral okolo Vianoc a vtedy už myslím každá mala vypísané podmienky na prijatie. Je možné, že ich majú vypísané už od začiatku akademického roka.
Caute čo mam robiť ak ma nevzali pre nedostatok miesta....odvolanie som posielal ale aj tak ma neprijali,, je možnosť že sa ešte niečo uvoľni neskôr? kedy mi začinaju povinosti atd až v septembri? alebo skusiť najsť ešte inu školu kde su 2.kola ale su to vacsinou odbory ku ktorym nemam blizko..
v septembri sa prihlasit na pracak alebo zacat robit
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak ťa nezobrali ani na odvolanie, tak ťa už nezoberú. Nedoplňa sa to ako na intráky, že ak niekto nenastúpi tak máš ešte možnosť dodatočne prísť
Mám dilemu, neviem sa rozhodnúť či mám ísť na VŠ do Anglicka alebo skúsiť štúdium vo Viedni v angličtine. Rozmýšľal som aj o Česku, ale predsalen Viedeň a UK má oveľa lepšie meno. Má niekto skúsenosti so štúdiom vo Viedni, ako to tam funguje? O anglicku mám aké také infos, len veľká nevýhoda je, že je to ďaleko.
-
audiotrack
VIP
a to si fakt taká kapacita že to zvládneš? (aj vedomostne aj finančne?) Navyše, nie je zákonom že úroveň škôl závisí od krajiny. Som si istý že niektoré slovenské a české školy sú lepšie ako viedenský či anglické. Mal by si si pozreť aké meno má daná fakulta vo svete, a aké uplatnenie majú študenti daného odboru, lebo možno že tým nič nezískaš a lepšie vzdelanie by si získal práve tu
minimalne sa nauci jazyk, okrem toho ma vysoka skola usmernit, nie naucit, ucenie prichadza samovzdelavanim a praxou
-
audiotrack
VIP
čiže je jedno či si na trenčianskej univerzite čo ani nemá akreditáciu (alebo už ju zase získali?) alebo na karlovke či komenského? Určite nie, a nejde len o meno školy, ale aj o to že na trenčianksu sa dostal na ekonomiu kamarát, čo prepadol z účta na strednej, priemer z ekonomiky mal 4 (priemer vysvedčení za 4 roky). Lenže podľa kolegu keby táto škola je posunutá o 300 km do viedne, už je omnoho lepšia než Karlovka, Komenského, STU, Masaryčka... A práve toto mu chcem vyhovoriť, nech si pozre školu a nie mesto. To že bude v UK alebo v Rakúsku sa môže ukázať iba na peňaženke, ale na vzdelaní ani na životopise to nemusí nič znamenať (naopak, môže to byť ešte mínus)beardie napísal:minimalne sa nauci jazyk, okrem toho ma vysoka skola usmernit, nie naucit, ucenie prichadza samovzdelavanim a praxou
Na vš do UK sa robia okrem prijímačiek aj testy angličtiny IELTS, ale to nebude problém. Skôr sa obávam tej Viedne, neviem čo od toho čakať...
samozrejme ze ta skola musi mat nejaku uroven, ale zase pochybujem ze v rozvinutych krajinach existuju skoly ako nasa trencianska 
-
audiotrack
VIP
ale existujú. A veď stále nevieme na akú chce ísť, kľudne to môže byť súkromná, alebo hocičo iné. Možno sa vôbec nebavíme o univerzite, ale o nejakej vyššej odbornej škole alebo ako sa to u nás volá. A možno je to aj univerzita, ale jeho fakulta alebo odbor môže byť nový, nedávno otvorený a práve preto to tam môže fungovať ako v trenčíne. A možno..
a len tak na margo: numline si včera celý deň vyberal na irc školu. Pýtal sa ľudí (mňa, fikusa, ppteho..) a vyberal podľa rýchlosti internetu na intrákoch. Tak vieš ako uvažujú stredoškoláci. UK alebo Viedeň, budem super keď tam vyštudujem. Idem tam, aj keď o škole neviem ani prd. Nehovorím že je to jeho prípad, ale trochu mi to tak pripadá
a len tak na margo: numline si včera celý deň vyberal na irc školu. Pýtal sa ľudí (mňa, fikusa, ppteho..) a vyberal podľa rýchlosti internetu na intrákoch. Tak vieš ako uvažujú stredoškoláci. UK alebo Viedeň, budem super keď tam vyštudujem. Idem tam, aj keď o škole neviem ani prd. Nehovorím že je to jeho prípad, ale trochu mi to tak pripadá
-
Rocker_finck
Medium Expert
cavte, mozno trocha blba otazka teraz, ale na ktoru VS sa este da prihlasit? 
No ak myslíš na tento akademický rok, tak si už asi 99% deadlinov všetkých VŠ prešvihol. Napadajú ma akurát tak nejaké súkromné školy.
Pomoc s výberom fakulty
Zdravím, caka ma posledny rok na strednej a neviem akym smerom sa ubrat dalej...Rozmyslam nad niecim ekonomickeho smeru, ale neviem ci MN manazment na UK, alebo na EUBA Podnikanie v obchode a cestovnom ruchu, lebo ten cestovny ruch by ma mozno bavil, alebo Medzinarodne vztahy...Ak niekto studuje nieco z toho, tak pls napiste sem svoje dojmy, ake predmety tam mate, celkovu uroven univerzity a ake ma uplatnenie to, co studujete, na strankach univerzit som toho vela nenasiel....vdaka
-
zeto750
Medium Star
Zdravim, kedže tento rok maturujem tak by už bolo na čase si vybrať školu alebo aspoň mať poňatie, kde pojdem.
Uvažujem nad INFORMATIKOU ale neviem či si mám vybrat KE alebo BA ?
Potom neviem aký odbor ?
Hľadam nieco čo zvladne študent gymnázia (zámky na vysv. 1-2) ktorý má základy programovania (len úplne základy)+ maura bude INF a MAT .. (FYZ nie)
Jediný môj problém je v samoštúdiu, čím lepsi vyklad dostanem v škole tým je premňa učenie ľahšie čiže potrebujem školu a odbor kde aj niečo vysvetlia a nielen povedia aby som si naštudoval to a to a prišiel na úplne všetko sám.
Najlepšie by bolo ak by tam bolo viac praxe a nie len samá teória aspoň tak 40-60 .
Ďakujem
Potom neviem aký odbor ?
Hľadam nieco čo zvladne študent gymnázia (zámky na vysv. 1-2) ktorý má základy programovania (len úplne základy)+ maura bude INF a MAT .. (FYZ nie)
Jediný môj problém je v samoštúdiu, čím lepsi vyklad dostanem v škole tým je premňa učenie ľahšie čiže potrebujem školu a odbor kde aj niečo vysvetlia a nielen povedia aby som si naštudoval to a to a prišiel na úplne všetko sám.
Najlepšie by bolo ak by tam bolo viac praxe a nie len samá teória aspoň tak 40-60 .
Ďakujem
Môj terajší spolužiak chodil na FEI BA a bolo to tam dosť náročné (prednášky a cvičenia od 10:00 do 19:00) najmä matika, fyziku tiež teraz študuje IT v BB tu fyzika nie je (súkromná BIVS).zeto750 napísal:Zdravim, kedže tento rok maturujem tak by už bolo na čase si vybrať školu alebo aspoň mať poňatie, kde pojdem.
Potom neviem aký odbor ?
Ďakujem
-
mirak2
Hardcore addict
ak ti fyzika vyslovene nejde, tak na feikach prides o rozum...pre takych ludi je vedecka informa kde je ovela viac matiky ako fyzik... pf upjszeto750 napísal:Zdravim, kedže tento rok maturujem tak by už bolo na čase si vybrať školu alebo aspoň mať poňatie, kde pojdem.
Potom neviem aký odbor ?
Ďakujem