Zdravim mam mensi problem chcem si prepojit TV a PC v manuale je napisane prepojte dvi z PC cez kabel DVI - HDMI pricom na TV je HDMI konektor a audio cez DVI audio in (co som pochopil ako klasicky jack 3,5 zo zvukovky).
Na PC mam HDMI aj DVI vystup ale kedze som mal doma len kabel HDMI - HDMI prepojil som to nim a tu je problem obraz parada ziadny problem ale zvuk ziadny. Moze bit problem v tom ze som nepouzil kabel HDMI - DVI alebo som zle pochopil to DVI audio IN
tu je schema zadnej strany TV
Ten DVI audio in nie je klasicky jack 3,5 zo zvukovky. Je to optický digitálny vstup. Máš taký výstup na zvukovke ? Alebo sa zvykne dodávať k základným doskám , taký panel s digital out , ktorý sa pichne do dosky a prišróbuje sa vzadu do záslepky.
--------------------------------
Ten klasický jack zo zvukovky by si mal skôr prepojiť do toho COMPONENT IN - Audio R a L - panel 1.
2604 napísal:
Na PC mam HDMI aj DVI vystup ale kedze som mal doma len kabel HDMI - HDMI prepojil som to nim a tu je problem obraz parada ziadny problem ale zvuk ziadny. Moze bit problem v tom ze som nepouzil kabel HDMI - DVI alebo som zle pochopil to DVI audio IN
Problem bude zrejme v nastaveni vystupu zvuku z PC. Ako vystup je treba zvoliť HDMI.
Dnes som bol trosku patrat po shopoch a dostal som radu ze to nerozchodim pokial nepouzijem kabel DVI (PC) a HDMI (TV) vraj preto ze HDMI prenasa obraz aj zvuk a ze ked pouzijem kabel HDMI - HDMI tak mi ide aj obraz aj zvuk cezen a TV zvuk berie tam preto mi nefunguje dvi audio in konektor myslite ze to moze bit v tom?
Môže na tom niečo byť s tými káblami.
Ten televízor asi nevie automaticky rozoznať a prepnúť zdroj zvuku. Berie to z jedného kábla a ostatné vstupy ignoruje.
Ešte ma tak napadlo. Ku grafickým kartám sa dodáva taký malý audio káblik. Skús ešte prepojiť tú grafickú kartu so základnou doskou tým káblikom ? Možno , že to nebude mať žiadny význam a možno to pomôže
Hľadaj podľa manuálu základnej dosky , také 4-piny a malo by pri nich byť napísané SPDIF alebo niečo s audiom. Ten káblik je zvyčajne 2-pinový.
Ano je troj pin a mam ho pripojeny asi som sa na zaciatku neviadril uplne presne mne ide audio aj na TV cez HDMI - HDMI ked prepnem v ovladacich paneloch ovladanie zvuku zo zvukovky na grafiku len potom nejdu zas reproduktory pri PC lebo tie su pripojene ku zvukovke . Ja chcem aby mi aj do TV isiel zvuk zo zvukovky aby som to nemusel stale prepinat ak pozeram film grafika ak PC zvukovka Podla manualu od TV to je mozne asi budem musiet skusit ten DVI- HDMI kabel lebo DVI je len obraz bez zvuku cize mi do TV nepojde cez HDMI audio signal a jack-jack zvuk v tom uz mam uplne jasno nie je to optika len TV nevie ze ma nieco pripojene k tomu DVI-audio in
Cez HDMI-HDMI ti zvuk do tv isť musi. Len je treba to v PC nastaviť. Resp. pri niektorych GK je treba pripojiť kablik k zvukovke a tie novšie už maju aj zvukovku. Otazka je, čo je to za GK.
Ako som uz pisal ked to prepnem na PC tak mi ide zvuk len mi lezie na nervi stale prepinat v PC na grafiku a naspat na zvukovku
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 20:27)
Tak konecne som to dokazal spojaznit, pre tych kto bude mat podobny problem:
Tak ak vyrobca povie pouzite HDMI - DVI3 kabel pouzite preve ten, ina kombinacia proste nefunguje a koncovka DVI AUDIO IN je 3,5 mm stereo jack a musi byt v pc nastaveny ako vystup pre sluchatka, ine nastavenie proste nefunguje dakujem vsetkym