STK vs. zahranicie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

STK vs. zahranicie

Príspevok od používateľa mishenko »

Vec sa ma tak - Mam auto, ktore malo prave 2 roky a zo zakona je prvu kontrolu STK /aj EK?/ potrebne vykonat po 4 rokoch od prveho prihlasenia vozidla. Do usi sa mi ale dostalo, ze si mam dat spravit daku administrativnu kontrolu, lebo policajti v zahranicii nieco take vyzaduju. Vie to dakto naisto potvrdit alebo vyvratit? Dufam, ze je to len hoax.
sundevil
VIP
VIP

Re: STK vs. zahranicie

Príspevok od používateľa sundevil »

Je to hoax, automobil musi splnat podmienky, ktore platia v krajine odkial pochadza. To iste plati aj pre povinnu vybavu. Len niekto proste chce ryzovat na neznalosti...a potom u nas pokutuju za lekarnicky/karty prvej pomoci cudzincov, v polsku takto ryzuju na hasiacich pristojoch, a tak dalej...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mishenko: Administrativka STK je taka, ze prides, predlozis technicak, aktualne STK a EK a vystavia ti nove na rok. Ked ti o rok skonci tato STK a EK, tak budes musiet ist na komplet, cize ti aj preveria auto. Za tu administrativnu neviem kolko som platil, bolo to mozno okolo 1000 korun, za komplet STK a EK som platil okolo 44 eur.

sundevil: Si si uplne isty tym co pises, lebo to je vlastne Viedensky dohovor, ze auto musi splnat podmienky v krajine v ktorej je evidovane, cize moje auto musi splnat podmienky nasim zakonom a teda pri ceste do Polska alebo Rakuska nepotrebujem hasiaci pristroj. Aj ked niekde v TV som videl, ze v Polsku za to davaju pokuty, co bolo potvrdene aj nejakym vyssi pracovnikom policie alebo ministerstva.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ok baby, takze treba to alebo nie? :D Mne nerobia dobre tie dlhe vety .. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu je nieco pisane o Viedenskom dohovore, napriklad to, ze staty si mozu urcovat podmienky pre povinnu vybavu:Pred cestou do zahraničia majte v aute ich povinnú výbavu
Napísať odpoveď