2,5" 320GB/500GB ext.disk - aka znacka?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

2,5" 320GB/500GB ext.disk - aka znacka?

Príspevok od používateľa johny541 »

Zdravim, z dovodu nedostatku miesta na disku, som sa rozhodol zadovazit si externy disk o kapacite 320GB cisto len na hudbu. Mam dve otazky, prva: Rozdiely v cenach medzi 320GB a 500GB verziami nie su az take velke, no casto na hranici kde koncia velmi kvalitne 320GB disky, zacinaju menej zname 500GB. Mohli by ste mi, prosim Vas, poradit znacku alebo aspon opisat skusenosti so znackou ktoru pouzivate alebo ste pouzivali? (samozrejme len v ramci externych diskov) Druha: Je vobec rozdiel v znackach? :D Nelysi sa to len kvalitou spracovania vonkajsieho puzdra a pripadne dodavanymi utilitami? Som ochotny do toho investovat 60€, max 70€ ak sa najde dobry kus.

Prosim, ak by ste mohli, pozerajte len webove stranky
http://www.datacom-ke.sk - z alzy nechcem, pretoze zaplatim len za postu skoro 10eur, co pri takej cene je dost, to si radsej priplatim za lepsi a zoberiem ho tuto v kamennom obchode.Ale naozaj, strop max 70eur.

P.s.: Keby sa niekto vedel vyjadrit k rychlostiam 2,5" diskov, bol by som velmi rad, aj ked mi o to velmi nejde, pretoze to tam raz nakopirujem a raz do tyzdna na to budem dodavat len novu hudbu.

Dik vopred :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: 2,5" 320GB/500GB ext.disk - aka znacka?

Príspevok od používateľa uplink »

http://datacomp.sk/ext-wd-mypassport-es ... 46047.html

nad iným ani nerozmýšľaj. Super cena, super výkon, super kvalita.

Rozdiel v značkách je nasledovný, mimo verbatimu a neviem akých značiek, ktoré používajú obvykle fujitsu disky, je rozdiel taký, že ostatné značky majú buď slabší, alebo lepší výkon a oveľa nižšiu životnosť a vyššiu poruchovosť. Preto je WD najlepšia voľba, aká je. Zatiaľ sa na trhu neukázal iný výrobca mimo Corsairu, Kingstonu a Intelu [a to len SSD], ktorý by bol schopný konkurovať WD. Na druhom mieste je Seagate a potom si náhodne rozdel zvyšné značky.

V týchto 2.5" krabičkách bývajú obvykle 5400 rpm disky, rozdiel medzi 7200 rpm a 5400 rpm je dramatický, ale keď ho používaš ako storage je irelevantný.

Samsungy sú výkonnejšie, ale žalostne nespoľahlivé. Ostatné disky sú tak pol na pol a jednoznačne vedie WD v pomere cena/výkon/kvalita/spoľahlivosť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ako píše uplink, ja ho mám a je perfektný, kamarát si kúpil taký tiež, akurát 1TB, tiež je spokojný, ja som značke WD už veľmi dlho verný a zatiaľ ma nesklamala...a ten design je úplne na spapanie...(ale ten disk sa rýchlo doškriabe)...

(Prehlasujem že nepracujem pre spoločnosť Western Digital.)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja som majitelom 500GB ale 3,5" disku My Book 2 Home a zatial ma WD nesklamalo, i ked teraz hapruje a nechce naskocit (z nicoho nic sa zmenil na suborovy system RAW). Neviem cim to mohlo byt, ale nastastie uz z neho taham data cez jeden maly program, zalohujem ich a spravim format. Ide o to, ze disk bude casto krat prenasany, takze by bodlo kovove telo alebo koza. Ten Essential je urcite fajn, no skor som myslel na verziu Passport Elite 320GB Titanium.

http://datacomp.sk/ext-wd-mypassport-el ... 45917.html

Oplatil by sa tento pri castom prenasani, alebo postaci aj ten co si hodil? Nie je pri nom popis, tak neviem v com je vlastne lepsi okrem spracovania, idem pozriet ofic stranku WD.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...na časté prenášanie ti postačí aj My Passport. Už som to sem písal, ale napíšem to znova, kamoš mal požičaný môj 3,5" WD MyBook, mal ho v ruksaku a išiel domov na bicykli a zrazilo ho auto. HDD prežil bez škrabanca...
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

No ok, uvidim. Otvorene maju najskor az v pondelok, takze to pojdem zobrat osobne a trosku sa na tie disky pozriem a ohmatam si ich :) Ide mi len o to, lebo ho mam casto na stole, casto ho budem brat so sebou do vrecka a ked je velmi nachylny na poskriabanie... :S Co ja viem, v pondelok budem mudrejsi :) Dam vediet.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

no mna zase WD sklamal :D az dva disky sa mi pototo :? zatial mam 2 disky samsung a musim ich pochvalit :D inac pred nedavnom som sestre kupoval tento je malicky aj rychlosti v pohode boli :D

http://datacomp.sk/ext-a-data-ch94-320g ... 57963.html
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nestras :sly: Snad moj bude ok :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja myslim 3,5 hdd :D nie externe 8) ale tak ja radsej samsungy beriem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

typek61 - good luck s tými samsungmi, budeš ho potrebovať. Lebo keď Ti poviem že mi v raid1 odišli dva Samsungy naraz v ten istý moment...

[raid1 - mirroring, čiže simultánna kópia dát na druhom disku]
Napísať odpoveď