Novo kúpený pc sa reštartuje......

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
quartz
Light Star
Light Star

Novo kúpený pc sa reštartuje......

Príspevok od používateľa quartz »

Prosím vás nemohli by ste mi pomôcť s týmto problémom?
Pred asi 1-mesiacom som kúpil nový pc od HP.Po nejakých 2 dŇoch sa začal sám reštartovať z ničoho nič keď som napríklad hral nejaké hry alebo keď som surfoval na internete.Potom po nejakých 2 týždnoch sa sám vypol ale už nešiel zapnúť ale potom sa sam zapol a ďalej išiel ale stým že sa reštartoval.Po nejakých 2 dnoch sa zase sám vypol ale už nešiel zapnúť a tak som ho dal do servisu a povedali že sa ozvú.Ozvali sa a povedali že im to tam ide ale ked som ho tam bol zaniesť tak tomu predajcovi sa tiež reštartol a povedal že to napíše do spravy.Priniesli mi ho stým ze tam nevedia najst chybu.Tak som ho skusil a isiel normalne ale zase po nejakyh 3 dnoch sa zase reštartoval a dnes sa vypol a už nejde zapnúť.Prosím ja už neviem čo mám robiť mam ho dať zase do servisu lebo ja už neviem.
Ďakujem....
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Novo kúpený pc sa reštartuje......

Príspevok od používateľa uplink »

No keďže je to HP, tak je to buď notebook, alebo ich custom made PC, čiže doňho nemôžeš robiť ľubovoľné zásahy [nevýhoda brandovaných PC]. Takže ten servis bude naj.
quartz
Light Star
Light Star

Ale myslíš že ked ho dám do servisu tak my ho nepošlú zase späť stým že nenašli chybu?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak chybu neodstránia máš nárok na nový kus ani ho neber s5 ak ho nespravia a keď ti predajca napísal do správy, že nieje poriadku tak ti ho ani nemali vracať
quartz
Light Star
Light Star

Ja viem ale oni my ho poslali naspäť stým že u nich to nič nerobí ale ešte ma napadlo to len tak ale asi nie že ja mám zdroj 230w a kábel je 250w že či to nepreráža tak neviem..........................
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

daj ho na reklamačku znova a nech predajca napíše do správy, že aj u neho bola tá závada pred tvojimi očami nech to napíše do správy
btw pozri či sa ti neprehrieva, pravdepodobne sa jedná o NB a HP majú **pi*i** chladenie od výroby a to by mohlo mať za následok reštartovanie a ak sa zohreje príliš tak sa nedá zapnúť až kým nevychladne
na teploty použi program everest alebo speedfan a keď sa resetne tak spusti o5 win a oscreenuj teploty
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

moze ist kludne o HP PC zostavu, nedavno bol velky boom monitory a pc od HP, precitaj si reklamacne podmienky shopu skadial si PC kupoval,
hrban napísal:ak chybu neodstránia máš nárok na nový kus ani ho neber s5 ak ho nespravia a keď ti predajca napísal do správy, že nieje poriadku tak ti ho ani nemali vracať
hrban: ak ide nejaky vyrobok 3x na reklamaciu s tou istou zavadou (napriklad ze 3x sa prehrieva, lebo som uz mal taky pripad ze som prijal notebok na reklamaciu a dotycny sa zacal vykrucat ze toto je uz tretikrat co pojde do servisu, nemohol som mu to vymenit lebo raz mal problem s prehrievanim, potom zle nabootoval win a tretikrat nedobijal, cize vzdy s inou zavadou) tak mas narok na vymenu alebo vratenie penazi, daj ho na reklamaciu este raz, povedz ze sa vypina a nech reklamator napise do protokolu: nepravidelne sa vypina, skusane na predajni, prosim komplet pretestovat, a dones im aj tie servisne vyjadrenia co si mal predtym nech si ich prefotia a pribalia to k PC aby v servise vedeli ze to nie je prvykrat

GL :)

//btw: v ktorom shope si to kupoval?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

@aughostino: takisto ak neodstránia závadu do 30 dni, alebo nevedia nájsť závadu (dal som na reklamačku Acer s odídeným podsvietením a napísali že nevedia nájsť chybu dostal som nový kus )
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

ale tebe do servisneho vyjadrenia pravdepodobne napisali ze nevedia najst zavadu, nech predajca ziada dobropis. Acer servisne stredisko je priamo v Aceri v CZ, tak je pochopitelne ze kvalita je lepsia, HP ma zazmluvneny servis v BA a quartz-ovi do servisneho vyjadrenia s najvyssou pravdepodobnostou napisali zavada sa neprejavila a to je rozdiel, navyse u teba bolo jasne, ze podsvietenie nefunguje, to ze nevedeli najst pricinu bola chyba servisu, u neho sa zavada nemusela prejavit po dobu co ho tam testovali, nie je to na prvy pohlad viditelna zavada ako podsvietenie... jednoducho, ked nenasli zavadu, tym padom to bolo neopravitelne

snad sa chapeme :)

quartz: daj ho opat do servisu a nech reklamator napise do rekl. protokolu k zavade to co som ti napisal vyssie a nech pribali kopiu predosleho serv. vyjadrenia, v servise ho budu dlhodobejsie testovat a viac sa tomu problemu venovat,
poznam HP servis, ale este som sa zatial nestretol s tym ze by sa im zavada neprejavila, mozno tam maju noveho tehnika :D
quartz
Light Star
Light Star

OK dik vsetkym...
Takze kupoval som to v Nitre ta predajna sa vola Gigacomputer a neni to nb je to pc.
Co sa tyka toho vypinania nemoze to byt sposobovane tym ze mam zly OS? Mam windows vista home premium.
Este co som so vsimol tak vzdy ked sa restartuje tak sa spusti a napise ze windows error recovery a ze safe mode..... a je tam ze start normally tak to dam a ide ale potom sa zase po nejakych 3 hodinach restartne a zase to napise.Je to nevyhoda v tom ze ked stahujem tak neviem ze kedy sa vipne a nemozem stahovat...Ano ako hovorite aj podla mna to ma za nasledok slabe chladenie ale neviem...

//autoeditácia príspevku (21 Aug 2010, 20:28)
aughostino napísal:ale tebe do servisneho vyjadrenia pravdepodobne napisali ze nevedia najst zavadu, nech predajca ziada dobropis. Acer servisne stredisko je priamo v Aceri v CZ, tak je pochopitelne ze kvalita je lepsia, HP ma zazmluvneny servis v BA a quartz-ovi do servisneho vyjadrenia s najvyssou pravdepodobnostou napisali zavada sa neprejavila a to je rozdiel, navyse u teba bolo jasne, ze podsvietenie nefunguje, to ze nevedeli najst pricinu bola chyba servisu, u neho sa zavada nemusela prejavit po dobu co ho tam testovali, nie je to na prvy pohlad viditelna zavada ako podsvietenie...

snad sa chapeme :)

quartz: daj ho opat do servisu a nech reklamator napise do rekl. protokolu k zavade to co som ti napisal vyssie a nech pribali kopiu predosleho serv. vyjadrenia, v servise ho budu dlhodobejsie testovat a viac sa tomu problemu venovat,
poznam HP servis, ale este som sa zatial nestretol s tym ze by sa im zavada neprejavila, mozno tam maju noveho tehnika :D
Ja som sa stym predajcom predtym rozpraval cez icq ked bol pc v servise a (bol som na kamaratovom pc) a on hovoril ze im volal a ze to testuju a ze nevedia najst chybu.Ale ked mi priniesli pc tak tam aj bola nalepka ze hp ze to testovali.
btw: a este povedal ze maju autorizovane stredisko...
Podla teba mam narok na to aby mi poslali new pc?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Checkni cez speedfan, hdtune a everest stav PC a ľahko zistíš vadu. Taktiež hoď z event viewru dôvod reštartu sem na fórum, tiež to pomože. A ten reštart je doprevádzaný BSOD, alebo je to čisto len reštart?
quartz
Light Star
Light Star

uplink napísal:Checkni cez speedfan, hdtune a everest stav PC a ľahko zistíš vadu. Taktiež hoď z event viewru dôvod reštartu sem na fórum, tiež to pomože. A ten reštart je doprevádzaný BSOD, alebo je to čisto len reštart?
Sorry ale netusim co to je BSOD ale asi len cisto restart lebo zrazu sa vypne pc a hned nabehne tak neviem.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

quartz: ak sa chces do toho fakt obut a nechces ho dat druhykrat na reklamaciu, na reklamacnom protokole mas kontakt na sudnych znalcov, pripadne ta o takejto moznosti musel informovat reklamator, ktory ta vybavoval...

zatial nemas narok na vymenu, pripadne povedz reklamatorovi nech to posle este raz do servisu ale nech na t da vacsi doraz, alebo sprav to co ti pisal uplink a ak sa ti PC prehrieva, vytlac si z everestu komplet report kde budu tie teploty aj konfiguraciu PC a nech to posle spolu s tym do servisu, do reklamacneho protokolu do zavady mozes uviest, sam sa restartuje, pravdepodobne sa prehrieva, prosim komplet test,
quartz
Light Star
Light Star

aughostino napísal:quartz: ak sa chces do toho fakt obut a nechces ho dat druhykrat na reklamaciu, na reklamacnom protokole mas kontakt na sudnych znalcov, pripadne ta o takejto moznosti musel informovat reklamator, ktory ta vybavoval...

zatial nemas narok na vymenu, pripadne povedz reklamatorovi nech to posle este raz do servisu ale nech na t da vacsi doraz, alebo sprav to co ti pisal uplink a ak sa ti PC prehrieva, vytlac si z everestu komplet report kde budu tie teploty aj konfiguraciu PC a nech to posle spolu s tym do servisu, do reklamacneho protokolu do zavady mozes uviest, sam sa restartuje, pravdepodobne sa prehrieva, prosim komplet test,
Neviem preco ale my na evereste neukazuje teplotu alebo to neviem najst. :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

v lavom menu Počítač -> Senzory
quartz
Light Star
Light Star

aughostino napísal:v lavom menu Počítač -> Senzory
Neukazuje mi tam nic ale dal som speedfan a tam mi ukazuje prace teraz 40c.
Poslal som screen.....
Prílohy
speedfan.jpg
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

teploty mas v pohode...skusal si otestovat hdd?? ja som mal nepravidelne restarty pri chybnom disku a tiez som dlhsie nevedel prist na to kde je chyba...stavim lavu ruku ze je problem v hdd alebo vo windowse :) najprv otestuj hdd, potom preinstaluj win...

//btw Quad 8200 nie je zrovna najnovsi kusok :? co ta ta masinka stala ak sa smiem spytat?
quartz
Light Star
Light Star

PC stal 500e ale bez monitora len cisto pc a prosim ta ako otestujem hdd s akym programom? DIKY

//autoeditácia príspevku (22 Aug 2010, 10:41)
Pripajam test HDD
Prílohy
HDD Test.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

quartz - to je benchmark, tukni na lištu s krížom [červeným] a daj full test, nie len quick.
quartz
Light Star
Light Star

Myslis toto: Ja tam nic nemam
Prílohy
Untitled.jpg
Napísať odpoveď