ako pouzivat mobil ako modem ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

ako pouzivat mobil ako modem ?

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mam Sony Ericson K610i a na nom Orange World internet. na mobile by som potreboval nejak "zdielat" to internetove pripojenie s notebookom a pouzit ho teda ako modem. je taketo nieco mozne ? mobil spajam s notasom cez USB (WiFi mobil nema)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: ako pouzivat mobil ako modem ?

Príspevok od používateľa Pigesko »

no neviem ako je to u SE, ale s NOKIOU to ide v pohode cez pribaleny soft k mobilu...urcite mas aj ty nejake to CD so softwaerom ...alebo stiahni na oficialnej stranke...

//niekde som sa docital ze potrebujes nejake "ovladace na gprs modem v mobilu k610i"....mas ich??

//v prilohe mas nejaky navod (PDF)...dufam ze trosku pomoze :wink:

//lol vid. - http://www.hojko.com/se-k610i-orangewor ... 81478.html (rovnaky problem, inspiruj sa :wink: )
Prílohy
HB106Cluster__GSG_Modem_R1A_EN.pdf
(836.83 KiB) 78 stiahnutí
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

no stiahol som si SE PC Suite a javi sa to, akokeby ten internet fungoval. v tom softe mi svieti, ze som pripojeny na internet a mam 100% signal. dokonca aj na mobile mi svieti ikonka na internet. no internet na notebooku nejde. netreba to pripojenie nastavit manualne vo windowse nejak ?

adobe reader zrovna po ruke nemam, ale zevraj na to netreba uz ziadne dodatocne ovladace a malo by to fungovat iba s tym SE PC Suite.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

hmm, no to neviem, vsetko by malo byt automaticky nastavene...resp. netusim co by si mohol nastavit...aky mas OS?? nemas zapnuty nejaky firewall alebo nieco co ti to blokuje ??
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

mne staci zapnut buetooth a napojit sa na PC a on mi sam vyhodi ci sa chcem napojit na internet (mam Win 7)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ak chces K610i pouzivat ako modem cez usb kabel, tak to asi nebude mozne, mobil by mal podporovat edge co tento telefon nepodporuje

//sorry chalani za milnu info, mne to bolo vysvetlene takto tak som to len dalen interpretoval a bol som v tom ze edge je potrebny :oops:
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

aughostino napísal:ak chces K610i pouzivat ako modem cez usb kabel, tak to asi nebude mozne, mobil by mal podporovat edge co tento telefon nepodporuje
mobil vobec nepotrebuje podporovat edge, ja som to rozbehal...no stress

cez sprievodcu pripojenia si vytvor internetove pripojenie, cislo vytacania *99#
pojdes do device manager-a/najdes modem K610tky/das vlastnosti a v zalozke upresnenia vlozis toto AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
potom das pripojit na, vyberies pripojenie a ficis na nete
have fun
P.S.
sorka, ze je to tak nepresne napisane, ale dlho som to nerobil a nepamatam ako to je tam vsetko presne
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

dnes mi dosiel novy phone (SE J10 Elm), tak som to vyskusal, ale stale ten isty problem .. v PC Suite mi ikonka internet svieti, ale internet nejde. mozno to ma nieco spolocne s tym "Limited network connectivity" (priloha 2)

skusal som to aj podla STEALTHovho navodu a dopadlo to podobne - pripojit sa sice pripojilo a internet sa na mobile zapol, ale na PC net nesiel, aj ked sa tam nejake data odosielali (priloha 1)

v mobile mam tie datove profily a vsetko okolo toho nastavene dobre, tam mi internet ide
Prílohy
1.jpg
2.JPG
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

skusal som to aj podla STEALTHovho navodu a dopadlo to podobne - pripojit sa sice pripojilo a internet sa na mobile zapol, ale na PC net nesiel, aj ked sa tam nejake data odosielali (priloha 1)
spociatku mi robilo presne to iste, na mobile bola zobrazena konektivita, ale v PC net nesiel...neviem ako som to vyriesil, bolo to davno, ale tusim, tusim to bolo tym scriptom
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

no ja pouzivam internet Orange World a tam nie je APN "internet" ale "orangewap", takze by ten riadok mal vyzerat AT+CGDCONT=1,"IP","orangewap", nie?

kazdopadne nejde to ani tak ani tak :(
Napísať odpoveď