Caute,
potrebujem poradit ak ma s takymto pripadom niekto skusenosti. Totiz chcem prerusit studium na VS(rok som tam studoval) pricom budem pocas tohto prerusenia studovat inu vysoku skolu. je to mozne a nebudu s tym nejake problemy?a mozem pocas tohto prerusenia(ak by som sa rozhodol) poziadat o uplne ukoncenie tej skoly?
majo20000 napísal:Caute,
potrebujem poradit ak ma s takymto pripadom niekto skusenosti. Totiz chcem prerusit studium na VS(rok som tam studoval) pricom budem pocas tohto prerusenia studovat inu vysoku skolu. je to mozne a nebudu s tym nejake problemy?a mozem pocas tohto prerusenia(ak by som sa rozhodol) poziadat o uplne ukoncenie tej skoly?
dakujem za odpoved.
samozrejme. Ale do školy sa už asi nevrátiš, skúsenosti z okolia a moje vlastné. Prerušenie je skoro vždy istá smrť. A problémy žiadne nebudú a to s tým platením, berie. Musíš platiť. Alebo jednu zrušiť.
takze ak som to spravne pochopil: ak bude na jednej VS prerusene studium=to sa berie ako keby studujem a preto musim tu druhu skolu ktoru budem normalne denne studovat, tu musim zaplatit?
Myslím, že na Slovensku máš preplatené iba 3 roky bakalárskeho štúdia (a 2 roky magisterského). Takže ak prerušíš štúdium na tvojej terajšej škole, zapíšeš sa na inú a budeš na ňu chodiť ďalšie 3 roky, tak si budeš musieť zacvakať posledný rok, keďže si dokopy študoval až 4 roky.
ok,to chapem ze potom tie roky budem musiet platit........ale ked prerusim len na jeden rok, bude sami ten rok pocitat ako ,,subezne" studovanie dvoch VS ak jedna z nich bude prerusena?ide mi len o ten jeden rok
Ozivim trocha tuto temu. Rozmyslam o preruseni studia , kedze je uz 7 tyzden semestra tak sa pisal uz aj nejake tie zapoctovky a moje otazka znie. Ked prerusim teraz studium a o rok sa vratim naspat budu sa mi ratat tie zapoctovky ktore som uz tento semester napisal alebo budem robit vsetko odznova?
zapoctove pisomky nie su oficialne, ciez ich nemas ako dokazat, ze si ich robil, cize ak chces aby ti platili predmety, musis spravit skusky a potom "by ti ich mali uznat"
otazka skor na niekoho kto ma osobne skusenosti s prerusenim, ako to je s prerusenim pocas semestra?? je dostatocny dovod na schavelnie prerusenia ak som vypisany na mesiac zo zdravotnych dovodov?
Na studijnom ti povedali co?
Chces osobne skusenosti, ale nevsimol som si, ze by si sem napisal aspon vysoku skolu...
Ak si v prvaku a nestihas, vykasli sa na to hned a zacni od buduceho roka naplno od zaciatku.
Uznavaju sa len cele predmety, zapocet je nepodstatny.
Radioactive_Mouse napísal:otazka skor na niekoho kto ma osobne skusenosti s prerusenim, ako to je s prerusenim pocas semestra?? je dostatocny dovod na schavelnie prerusenia ak som vypisany na mesiac zo zdravotnych dovodov?
osobnú skúsenosť nemám, ale mám kamaráta čo sa dostal do nemocnice (týždeň ležal, dva týždne domáca liečba) a prerušenie mu neuznali. Sú to len 3 vynechané prednášky a cvika z každého predmetu, čo nie je nič čo by sa nedalo dohnať. Ale je to veľmi individuálne. Niekde vôbec neriešia dôvod, a jednoducho vyhovejú každej žiadosti.
Tak a čo toto: Teraz študujem zimný semester prvý rok a chcem ísť na inú školu na ďalší rok. Keď teda teraz preruším štúdium, počíta sa to ako keby som už rok na nejakej škole študoval? Teda budem si musieť takisto platiť ten posledný rok na inej škole?