Automatická prevodovka pre začiatočníka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Automatická prevodovka pre začiatočníka

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no ked si spomeniem este na strednu a ked tie moje spoluziacky dostali papiere, no koniec... a kopu z nich nevie jazdit doteraz...
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

hojko napísal:Syfon: Uz sme tu pre rokom ci dvomi o tom pisali, ze ci auto bude stat alebo pojde rovno v kopci. Tak som tu skusal a auto zacalo cuvat, ale bol to prudsi kopec. Na rovine pojde pomaly vpred.
Na akom aute si to skusal? Ja na A6tke rv 99 aj A6tke rv 05 a obidve v prudkom kopci po zatlaceni brzdy (na cca 3 sekundy) a naslednom pusteni stoja a rozbehnu sa az po zatlaceni plynu. V miernejsom kopci idu pomaly dopredu.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Stoji tu ale otazka ze ci chce chalanisko ten automat iba preto, aby pred niecim usiel alebo je ozaj tak pohodlny. To ze sa nenaucil rozbehnut alebo celkovo ovladat auto s manualom mu automat nezachrani. V nasich koncinach narozdiel napr od USA je este stale drviva vacsina aut s manualom a mozno by nebolo zle keby sa vzije najskor s tym. Ano, je pravda ze zo zaciatku nevies ani co mas zaradene, ci a kedy mas preradit, ale mam ten nazor ze kazdy by si tym mal prejst. Ja som to zvladol, zvladli to ti pred nami a urcite by to zvladol aj on. Priznam sa ze ked som mal cerstvy vodicak, tiez som uvazoval o automate. Zostalo to vsak iba v stadiu uvazovania. Dnes to vobec nelutujem a karu s automatom si zaobstaram ked budem o moc moc starsi a pohodlnejsi. :smt025 Aby ste ma nechapali zle, niesom proti automatom ale problemy teba riesit nie pred nimi utekat. Raz aj tak bude musiet sadnut do auta s manualom a ked bude od autoškoly zvyknuty chodit na automate tak sa ani nerozbehne. A pochybujem ze to vyriesi niejaka 3dnova "osvojovacia" jazda. S manualom auto citis, si neustale v strehu, vzdy rozmyslas o krok dopredu atd., a prave to je to co zacinajuci vodici potrebuju. Nie tam supnut Dcko a tocit volantom. Tot moj nazor. :smt006
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Ja budem tiez tak trocha pomimo :-D
1- kup si 120ku nikto odteba nebude ocakavat zazraky a naucis sa radit a hlavne podradovat co robi hadam kazdemu novacikovi problem a polovica z nich to nevie ani po roku jazdenia. Automat je podla mna fakt pre pohodlnych a pre "blondinky" teda pokial nemas penaze na daku namakanu 200hp karu. Ja osobne som robil vodicak na felde ked som ho dostal do ruky z totalnou traslavicou som jazdil po vecernej bratislave na bratovej 120ke priocm on ruku na rucnej :-D tiez som vtedy mal v hlave ze ked auto tak z automatom. Ted mam 15 rocny Citroen xantia 1,9TD (cca100hp) a som rad ze som jazdil na tej 120ke naucil sa rozbiehat do kopca obcas aj na 8x. Ber to tak automat je luxus a pohodlie na ktore si zviknes a tazko odviknes. Mne staci ked len sadnem do bratovho Focusa benzinaku a mam co robit aby som nekapal na krizovatke ma sice silnejsi motor ale neviem ten disel mi nekape ani bez plynu i ked samozrejme sila zviku na spojku. Ide mi oto ze sa zamestnas a dostanes sluzobne auto napr. a bumho bude manual taky futbal si este nemal pod nohami. Priatelkina mama jazdila 20 rokov na manuale ted ma 4 roky automat minule mala ist druhym autom a nevedela sa rozbehnut. Dez to ked raz za cas sadnem do automatu hned dam nohu do prdele a ide to.
A co sa tyka tvojej otazky ohladne automatu tak zalezi hlavne od roku vyrobi a sile motoru Lexus RX400 ide jak gula a ani hadam necitis ci stojis v kopci abo dole z kopca. Dez to napr na mojom aute len verzia automat musis ako bolo povedane trosku dupat vedla na pedal. Ono si to predstav ako autodrahu jednym gombikom davas stavu druhym uberas len ked to stlacis naraz tak to hodi skrat, proste pustis plyn zacnes brzditaz stojis a ked sa chces rozbehnut pustas brzdu a pak dupnes do plynu. A pismenka ti uz povedali
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

miso03: A6 podobny novsi model ako ty a Peugeot 607, oba samozrejme automaty.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

V kopci sa auto s automatom pohnúť smerom dole z kopca (cúvnuť) nemôže. Teda aspoň ja som sa s tým nestretol. Veď predsa asistent rozjazdu do kopca nepustí auto dole, ani keď by si nedržal brzdu.

Pri automate máš ešte aj sekvenčné radenie, kde môžeš manuálne radiť buď pákou, ale pri niektorých autách páčkami pod volantom.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ale nie vsetky automaty maju asistenta rozjazdu do kopca
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

a taktiez nie vsetky maju sekvencne :-) heh priatelkyn tato to ma pod volantom a myslel ze to na radio :-D tak som mu vysvetlil :-)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Prosím vás, viete mi niekto povedať čo znamená stupeň S? Hľadal som to ale všade boli len základné P, R, N, D, prípadne 1, 2, 3. A ešte, je nejaký stupeň, čo nebol spomenutý? Lebo sa mi zdá že som videl viac tých písmen na automate ale už si nespomeniem :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Sport?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Presne tak S-ko je mód sport... :) Niektoré automaty majú ešte aj L-ko, tzv. low mód, ktorý sa používa, keď je auto veľmi zaťažené v ťažkých podmienkach. Napríklad plne naložené auto v nejakom strmom horskom stúpaní.
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

Ešte existuje aj písmeno M - manuálne radenie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

okrem sportu to moze byt (zriedkavo) aj Snow, "zimny" mod
androidak
Medium Professional
Medium Professional

To ale asi ozaj zriedkavo, lebo aby to bolo pri radiacej páke? To býva skôr na nejakom voliči jazdných režimov, ale može byť.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Myslim, ze u drtivej vacsiny beznych aut bude S znamenat Sport. Cize automat drzi otacky vyssie, u dizlov v oblastiach, kde ma uz turbo lepsi tlak. Auto by malo razantnejsie podradovat aj pri brzdeni, aby tomu motorom pomahalo.

Padlo tu vela rad, ale dodam este jednu, preradovat (pakou z R do D a naopak) treba robit len ked auto uplne stoji, inak lamely a kose dostavaju dost na frak. Taktiez do treba spravit jednym tahom a zbytocne nezastat pakou na Nku.....aj ked to nejaky problem nie je, ale pomoze to. Taktiez je lepsie pockat po zaradeni, kym sa auto opre a az potom pustat brzdu, kvoli tlaku oleja hlavne pri starsich automatoch.....
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Trochu oživím tému. Nikdy som sa nad tým nezamýšľal, ale dnes sa tak stalo :D

Situácia je taká, mám zaradené D, idem si nejakých 60-70 km/h na 4 a chcem si to hodiť do manuálu. Takže len posuniem páku doprava do +/-,
tá 4 zostáva stále zaradená, a už môžem radiť manuálne, že keď posuniem páku do +, zaradí sa 5. Otázka je, či pri tom všetkom môžem,
alebo musím, mať nohu na plyne alebo musím plyn pustiť, hodiť to do manuálu a až potom pridať plyn.

Ďalšia otázka, tá istá situácia, mám zaradené D, idem si tých 60-70 km/h a chcem tam dať S.
Musím dať nohu preč z plynu, keď ho chcem zaradiť?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Ani pri jednej zmene netreba robit nic. Len mi pride divne,ze mas do tych 70 stale len stvorku. Teda za predpokladu ze mas 6q a nenakladas tomu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

no asi zvlastne sprevodovane. ja mam pri 60kmh 5ku. a ano tak ako pise kolega vyssie nemusis robit len hadzes rychlosti.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

To bol len čistý príklad. Skôr ma zaujímalo či pri tom všetkom môžem držať plyn.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano
Napísať odpoveď