Potlač na myš

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Potlač na myš

Príspevok od používateľa rados915 »

Nevie niekto akým spôsobom sa vyrába potlač na myš? Ide o nejaký špeciálny typ papiera/fólie a tlačiarne? Alebo je to nastriekané? Lebo som videl aj s textom resp. obrázkami, takže je možné, že je to nasprejované nejakou spešl farbou. Alebo je niekde inde pes zakopaný? Prikladám jeden screen.
Prílohy
mys.jpg
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Potlač na myš

Príspevok od používateľa IMI »

Mys na obrazku je nastriekana farbou :) .
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Moze aj nemusi byt. Takto z obrazku sa to neda overit.
Material, z ktoreho je myska vyrobena, moze byt zafarbeny pigmentom.

Plastove veci sa zvacsa potlacaju (sposoby potlace mozu byt rozne) a nasledne lakuju (kvoli odolnosti voci oteru).
V specialnych pripadoch sa trebars ornamenty, mozu vypaloval laserom.

Pri vysoko lesklych povrchoch su plastove diely vyrabane specialnou technologiou, akou je trebars H&C. (heat and cool)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

kinjeril, predpokladám že tá metóda laséru je najdrahšia a najkvalitnejšia alebo sa mýlim?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Filipito: najdrahsia nemusi byt, nejaky pekny airbrush moze vyjst drahsie, ale vsetko zavisi od typu obrazka. Ja by som to robil klasicky nastriekanim + na vrch vela laku. Nejaky jednoduchy ornament by sa dal urobit aj doma a lacno, tie zlozitejsie uz hocikto nezvladne.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Filipito napísal:kinjeril, predpokladám že tá metóda laséru je najdrahšia a najkvalitnejšia alebo sa mýlim?
No, ako Gothar uviedol, nemusi byt najdrahsia. Kvalitna teda je, nakolko je to permanentna uprava a vacsinou sa neopotrebovava. Ako priklad mozem trebars uviest vypalovanie datumov spotreby na hrdla PET flias. Samozrejme, to je najjednoduchsi priklad pouzivtia. S laserom sa daju robit veci ovela krajsie a zlozitejsie.
Vyhodou je, ze je vysoka presnost, flexibilita, variabilita, rychlost. Nevyhodou su dost vysoke naklady a narocnost na ovladanie takeho zariadenia.
Osobne, keby som si chcel dat nieco spravit (ornament, kresba), riesil by som to asi airbrush-om, ako napisal Gothar. Predsa, rukou striekane veci su krajsie. Povedal by som, ze pekne su kvoli tomu, ze nie su dokonale, mozno na nich badat drobne chybycky. No tie mozno take veci robia peknymi. :-)
Laserom vypalovane veci su nechutne dokonale ... :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja som vela pracoval s laserom za posledny rok. Obsluha nieje draha, drahy je samotny system zlozeny z laserovej vyrezavacky, na ktoru je napojeny kompresor a z druheho konca velky filtrovaci stroj. Dokopy to vyjde tak na 14-15 tisic libier.
Obsluha nieje tak narocna, da sa to naucit, len sa treba vediet pohrat s navrhom a rozmermi, treba preciznost a trpezlivost to zapasovat pekne, na mysle by to bol asi problem, kedze myska nieje rovny povrh, neviem ako by sa to robilo na oblu mysku....ale asi trochu hlupo.
Napísať odpoveď