Vypinanie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
eloka
Amateur
Amateur

Vypinanie PC

Príspevok od používateľa eloka »

Zdravim,
mam notebook MSI M670, v oktobri to budu 3 roky co ho mam, bol dost casto pouzivany niekedy aj cca 10 hod./denne. Problem spociva v tom, ze sa sam od seba vypne (myslim, ze to je ochrana proti prehrievaniu) niekedy po pol hodine, hodine, 3 hodinach...akokedy. Ak sa vypne po pol. hodine nie je az taky teply, ze by bolo potrebne, aby sa vypol. Ako som cital problem MSIcok je, ze sa prehrievaju. Lezie mi to uz na nervy, preto sa chcem spytat, ci mam zainvestovat do nejakej opravy a ci je takyto problem vobec mozne opravit (zaruka uz skoncila). Notebook som rozobral a vycistil od prachu no nepomohlo.
Za postrehy a rady dik ;)
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypinanie PC

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm tak na úvod. Je zázrak že sa dožil veku troch rokov. Väčšina MSi notebookov a Acerov nemá vyššiu životnosť ako dva. Druhá vec je že sa niečo opotrebovalo na takú hranicu, že jednoducho vypína. Tretia vec je, že notebook nebol nikdy vyrobený ako "trvalka", bol proste poskladaný ako odľahčený:
Model MSI M670 je typickým zástupcem nejlevnější kategorie. Nízkých výrobních nákladů bylo dosaženo díky mnoha kompromisům. Poněkud slabší je především hardware architektura, která je reprezentována jednojádrovým procesorem AMD Sempron 3400+. Vysokým výkonem neoplývá ani grafické jádro nVIDIA GeForce Go 6100, které je integrováno do čipsetu. Vzhledem k nízké ceně notebooku to je ale pochopitelné.
http://www.svethardware.cz/art_doc-0E77 ... 54319.html

a to jednoducho nepustí. Osobne by som šiel do nového a značkového notebooku [Dell, HP, iBM/Lenovo...]. Ďalej síce píšu že je kvalitne zkonštruovaný, ale nie z hľadiska infraštruktúry, ale exoštruktúry [čiže chassis - obal a display].

A viac k téme. V akom stave máš pamäte? Checkni ich memtestom. V akom stave máš disk? Checkni ho HDTune health test. V akom stave je CPU a chipset? Pozri speedfan, everest, a následne vyhajcuj celú zostavu cez OCCT. Teploty by nemali ísť nad hraničné teploty, tie Ti môžem zistiť, takto z hlavy ich neviem. Ďalej aká je teplota VGA? Tiež pozri everesta. Snáď Ti toto aspoň trochu pomôže.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

skus overit disky cez HDtune ... podla mna mas chybne sektory mne sa stalo ze bud zamrzol alebo sa vypol po case...
eloka
Amateur
Amateur

Tak tu su namerane teploty:
Procesor 75 °C
1. CPU / 1. jadro 63 °C
1. CPU / 2. jadro 57 °C
Grafický procesor (GPU) 70 °C
FUJITSU MHW2160BH PL 44 °C

No a Hd Tune mi ukazuje toto (obrazok v prilohe) - je tam 1 warning, ktory neviem ako odstranit :-/
Error scan pomocou Hd Tune bol kompletne v poriadku.
Prílohy
22-augusta-2010_19-50HT.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm vôbec netuším ani čo je to za parameter, každopádne warrning nie je good, ale reštarty by sposobovať nemal. Processor aj grafika sú horúce, ale v norme. Tu by problém nemal byť. Takže to môže byť aj konštrukčná vada. Zozálohuj si dáta a pusti na PC OCCT daj mu aspoň hodinu, ak vydrží, tak to bude nejaká zapeklitá chyba. Resp. po ňom pusti furmark.
fajfo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fajfo »

jednoznačne to je vada HDD

Reallocated Sector Count-Počet přemapovaných sektorů z původní do záložní oblasti disku. Ideální hodnota je nula. Při rychlých nárůstech či vysokých hodnotách zálohujte.
eloka
Amateur
Amateur

a da sa to nejako opravit ? odstranit ?
fajfo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fajfo »