Zdravím, mám problém so zmiznutým win 7 z boot menu.
Začalo to tým, že som si kúpil nový disk (v poradí tretí. Na prvom je XP, na druhom 7). Problém nastal ten, že nový disk mi BIOS našeil normálne ale vo windowsoch o vidieť nebolo, teda som ho nemal ani ako naformátovať. Nehcelo sa mi nikde hľadať Partition Magic ani nič podobné tak som zapol inštlačné CD winXP a vtom menu na začiatku dal naformátovať. Zabudol som ale že hneď potom sa začne inštalácia, zrušil som ju ale už bolo neskoro. V boot menu sa mi potom popri funkčnom XP namiesto Win7 objavilo na výber to zrušené XP. V boot.ini sa mi ho podarilo aspoň odstrániť nech tam neprekáža ale už neviem ako tam opätovne dám tú sedmičku.
Ešte som skúšal v BIOSe nastaviť aby bootovalo z toho disku kde je win7 ale vypísalo chybu v zmysle zlej bootovacej sekvencie...
Oprava boot menu win XP/7
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oprava boot menu win XP/7
win7 nepoužíva súbor boot.ini ale BCD
použi program easyBCD na obnovenie bootovania
poprípade odpoj ten tretí disk a malo by to ísť
použi program easyBCD na obnovenie bootovania
poprípade odpoj ten tretí disk a malo by to ísť
ten tretí disk bol odpojený už pred tým - to nepomohlo.
každopádne skúsil som ten easyBCD a po chvíľke tuhých bojov kým som pochopil čo tam mám nastaviť to funguje takže díky za pomoc
každopádne skúsil som ten easyBCD a po chvíľke tuhých bojov kým som pochopil čo tam mám nastaviť to funguje takže díky za pomoc
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nz, karma poteší