Rast

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
VerBatim_
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Rast

Príspevok od používateľa VerBatim_ »

Dobry den.
nebudem sa velmi rozkecavat idem rovno k veci. mam 14 rokov (mesiac) meriam 164cm. na moj vek je to podla mna dost malo kedze moji rovesnici meraju minimalne 170cm. zda sa mi to nevporiadku. je sice pravda ze moj otec aj bratia (su dospeli) zacali rast az neskor (15rokov tusim)ale stale sa mi to nejako nevidi. uprimne ma moja vyska ser*e. vazim 48kg. nepohybujem sa velmi casto mozno tak kazdy druhy den. chodim na plavaren,hrajem ping pong,pasivne florbal,sem tam boxujem do mecha (len par krat),chodim na bike. som (trochu) pri sebe. co si o tom myslite,zacnem rast alebo je nieco nevporiadku? :?
(ps - moji nevlastni bratia (otcova strana) meraju priblizne 2m, mama 163cm,otec 180-190cm)

dakujem ludom ktori mi poradia :( naozaj si neviem dat rady(aj ked moj problem neni az taky akutny)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Rast

Príspevok od používateľa ephramko »

na toto sa hodi...vyčkaj času ako hus klasu... :D :D ja som bol napriklad vzdy najvyssi a potom som prestal rast tak v 16-17ke...a neskor ma vsetci dobehli...dnes mam okolo 178cm...takze v pohode :) ...proste si pockaj, ono to pride...kazdopadne neposiluj s cinkami, sa skracuju potom svaly a cinky ja osobne doporucujem az po vyvine...
...a ked si myslis, ze mas nadvahu, tak rozumne uprav stravu na zdravsiu a rob sporty, ktore su dobre na fyzicku kondiciu...ako to plavanie, bike, korcule, beh...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

VerBatim_ - počuj, chalani rastú do 25 rokov tuším, v extrémnych prípadoch. Takže pokoj a kľud a 165 je allright na Tvoj vek. Ja keď vidím 13-14 ročného čo má 175+ a 85-90 kG tak ma až ztriasa. Veď to nie je normálne aby taký mladí chalani boli také "hovadá" s prepáčením. Tvoja výška je na Tvoj vek ala tutti, tak isto váha. Do 16-18 rokov budeš mať možno 175-180 a to je tak allright. Váhu si udržuj zatiaľ, v 15-16 budeš mať tak 55-60 a potom to daj na tých 70-73 max. Teda v 18tich.

Pre nfo. ja som mal v Tvojom veku cca 160 cm a 45 kG :). Teraz mám 25 a mám 184-5 a 78 kG [mal som 84, ale tak to som už bol trochu obtlstlý :D]
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

vôbec sa stým nezapodievaj. Ja mám 20 a mám nejakych 171, štupel, noačo :)
Ak nemáš byť pokom vysoký, tak nebudeš. To že máš vysokého otca ešte neznamená že budeš vysoký aj ty, aj keď kludne môžeš.. muži rastú do 18násť
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Absolútne sa tým netráp. Ja som na tom bol podobne ako ty, akurát o niečo neskôr. Vždy som patril k najvyšším z triedy, ale tak okolo 14 - 15 rokov, keď som mal zhruba 175 cm som nejako dočasne prestal rásť a všetci spolužiaci ma začali prerastať. Zhruba ale po ďalšom roku a pol u mňa nastal rastový výbuch. Rástol som asi 10 cm za rok, takže som skončil na 202 cm.

A tak je dosť možné, že začneš znova rásť až od nejakých 15 - 16 rokov. Nelám si s tým proste hlavu :wink:

/Inak rodičov nemám extrémne vysokých. Otec má "iba" 182 cm a mama 178 cm (je celkom srandovné byť o 20 cm vyšší od otca a oblapávať ho ako Bohouš tetu :P ). Akurát bratranci a ujo z maminej strany sú tiež dosť vysokí - majú 193, 198 a 199 :)
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

No niektori narastu skor - uz v 13, niektorych to caka az v 16 a takito ludia su zvacsa potom najvyssi a dosahuju vysku aj 190 cm kludne ;) Ked hovoris, ze aj tvoj otec zacal rast neskor, budes aj ty.
Napriklad ja som vzdy zvykol byt najvyssi v triede, ked som mal 13 som vyrastol asi najviac a mal som priblizne tolko co teraz (16 rokov, 176 cm), no potom, ked ostatni zacali rast to islo so mnou dole vodou :oops: A vyssi som akurat tak od dievcat, aj to ked si nejaka 170 cm da stekle, tak je odo mna vyssia :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak toto naozaj nemusíš vôbec riešiť. :wink: Ako si napísal, máš len 14 rokov a to je naozaj ešte slabá doba, čo sa týka vývinu rastu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dunlop napísal:muži rastú do 18násť
ja som rástol do 23, preto som napísal tú 25ku, to len OT :) aj keď to bolo už od tej 18ky len tak cm, pol-cm za rok.
VerBatim_
Amateur
Amateur

uplink napísal:VerBatim_ - počuj, chalani rastú do 25 rokov tuším, v extrémnych prípadoch. Takže pokoj a kľud a 165 je allright na Tvoj vek. Ja keď vidím 13-14 ročného čo má 175+ a 85-90 kG tak ma až ztriasa. Veď to nie je normálne aby taký mladí chalani boli také "hovadá" s prepáčením. Tvoja výška je na Tvoj vek ala tutti, tak isto váha. Do 16-18 rokov budeš mať možno 175-180 a to je tak allright. Váhu si udržuj zatiaľ, v 15-16 budeš mať tak 55-60 a potom to daj na tých 70-73 max. Teda v 18tich.

Pre nfo. ja som mal v Tvojom veku cca 160 cm a 45 kG :). Teraz mám 25 a mám 184-5 a 78 kG [mal som 84, ale tak to som už bol trochu obtlstlý :D]
Presne take hovado mame v triede.180cm vyska. ale moja skusenost s tym je ze cim vyssi je clovek v takom veku tym nizsie IQ ma :lol: (nemusi to platit vzdy :D)
Ja som bol do 6 rocnika jeden z najvyssich a odvtedy klesam a klesam. zacinam mat nervy pretoze ma nebavi sa furt pozerat hore aby som dakomu videl do oci.
Diky za vsetky rady,asi to naozaj necham na prirodu a teraz sa na to vykaslem. Este raz dakujem :)
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Ja som to mal podobne. V 14 som mal 165 + / - a teraz o 2 a pol roka mám 191 cm. Nemáš sa čoho bať
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

To neries ja mam zas cca 180 aj nieco 18r. a neni to nic moc, hlavne v buse, mhd :-D Do dveri sa nastastie zmestim.
VerBatim_
Amateur
Amateur

Mozem sa spytat ze ako rychlo ste rastli? :D
ja som mal tak v maji 162 cm, tusim ze od zaciatku prazdnin som vyrastol o 1cm. je to rychly ci pomaly rast?
len si chcem byt isty, ci som v poriadku :lol:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že normálny :wink:
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja som sa za jedny prázdniny vytiahol skoro o 20cm a potom som na rok mal problémy s kolenami, inak mám cca 178 a sa mi zdá, že už nerastiem...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Za letné prázdniny? Tak tomu neverím. Toľko sa skoro nedá ani za rok vyrásť, nie to ešte za 2 mesiace.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

mohlo to byť o trochu viac, možno tri - štyri, ja som mal potom problémy s kosťami hlavne s kolenami, ale bolo to dávnejšie tak možno klamem :D Na začiatku prázdnin ma otec nechcel na predné pusťiť, ževraj som nemal výšku a do školy som už chodil na prednom ako pán :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

tu sa riešil podobný problém, skús pozrieť: http://www.hojko.com/rast-t49045.html?h ... 1ka%20rast
Inak ako sa tu píše, v 14tich je to skoro riešiť, chalani väčšinou začínajú rásť neskôr ako baby. Takže máš čas a keď si si neni istý, tak sa spýtaj na prehliadke u obvodného, či je to v poriadku. :wink:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Tak nezdá sa mi že rastú do 18, niekto môže začať rásť v 13 niekto v 20...

No väčšinou ženy rastú do 18, muži do 21 rokov, tiež človek rastie najrýchlejšie od cca 12 do 16 potom sa rást pomalý znižuje. (V 21 vyrastie 1 cm) Dá sa to aj vypočítať: Výška otca+výška mamy (v cm) potom s pridáva konštanta ženy: -13 a muži +13 a to všetko delene 2. takže napr. 180+160+13=353/2= 176,5 cm
Alebo ak vieš aký si bol vysoký v 2 rokoch tak svoju výšku vynásob 2 napr. 80*2=160 (Síce to sa mi nezdá, no niekde so to čítal...)
Prílohy
hgh1.jpg
hgh1.jpg (17.46 KiB) 2037 zobrazení
VerBatim_
Amateur
Amateur

Ešte mám jedneho chrobaka v hlave :D - BMI.
vychadza mi nieco okolo 17-ky (17.4 - 17.9). to je vraj mierna podvaha. no praveze ked sa na mna kuknete tak nesom chudy,ba skor vyzeram tlstejsie.
Este raz udaje - Vyska: 164,7cm Hmotnost: 48kg Vek: 14 rokov
neviem ci je nieco nevporiadku alebo to je sucast vyvinu :?
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

ja mám 17.7 a som tensi ako sparatko :shock:
Napísať odpoveď