caute
ficim na windows vista a popisem vam svoju situaciu:
mam 1 konto, dobre zaheslovane. naskytnu sa vsak udalosti, ked musim pustit brata na PC a ten si vzdy vytvori nove konto. otazka znie ci sa da nejako tajne ZABLOKOVAT vytvaranie novych kônt a k tomu zabranenie vytvorenia hostovskeho konta?
ci je mozne nieco take ze uz pri vstupe do ovladacieho panelu bude ziadat heslo, prip. pri otvoreni ovl. panel - pouzivatelske konta bude pytat heslo.
Ide o to, aby si nevytvoril admin konto a mne nezrusil admina z jeho konta.
Snad sme sa vyrozumeli. Za rady vopred dakujem
zablokovanie vytvorenia "guest" konta
Re: zablokovanie vytvorenia "guest" konta
ako urobi nove konto ked mas dobre zaheslovane pc?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
vytvor mu vlastné konto s právami "user" a zahesluj si administrator konto (dá sa do neho dostať len v safe-mode)
nastav si šetrič na 5 min a zahesluj aj šetrič a ak sa brat dostane k zapnutému PC keď tam náhodou nebudeš a budeš login-utý tak mu vyskočí len tabuľka s heslom
viac urobiť asi nemôžeš vez toho aby si seba neobmedzil
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 19:54)
cez guest konto sa nedá nič robiť
nastav si šetrič na 5 min a zahesluj aj šetrič a ak sa brat dostane k zapnutému PC keď tam náhodou nebudeš a budeš login-utý tak mu vyskočí len tabuľka s heslom
viac urobiť asi nemôžeš vez toho aby si seba neobmedzil
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 19:54)
cez guest konto sa nedá nič robiť
na windows xp som toto nasiel:
start-ovladaci panel-pouzivatelske konta-guest-vypnut konto guest (dufam ze takto je aj na viste)

start-ovladaci panel-pouzivatelske konta-guest-vypnut konto guest (dufam ze takto je aj na viste)
v poriadku, asi sme sa nerozumeli. brat nema svoje konto a ani ho mat nebude. totiz, ak nema obmedzenia, od PC nevstane. cize vytvorit samostatne standartne konto nieje riesenim. takisto zapnut guest konto nieje zrovna vyhra kedze sa na neho moze logovat kedykolvek.
niekedy ho musim pustit (potrebuje veci do skoly a pod.) ktore "nemoze" urobit na notebooku. Skusal som aj rodicovsku ochranu s tym ze mu vlastne obmedzim cas kedy moze byt, ale stale nestaci, kedze ked som logly ja, ako admin, moze si robit doslova co chce. ani sa nestihnem vyčurat a uz sedi a pozera faesbuk. nepytam sa vas ako mu urobit specialne konto, ale pytam sa na to, ci sa da podheslovat moznost vstupu do control. panelu.
// Leslie 10 nie na viste to nejde,ide ho len aktivovat, nejdeho nijako "locknut"...
niekedy ho musim pustit (potrebuje veci do skoly a pod.) ktore "nemoze" urobit na notebooku. Skusal som aj rodicovsku ochranu s tym ze mu vlastne obmedzim cas kedy moze byt, ale stale nestaci, kedze ked som logly ja, ako admin, moze si robit doslova co chce. ani sa nestihnem vyčurat a uz sedi a pozera faesbuk. nepytam sa vas ako mu urobit specialne konto, ale pytam sa na to, ci sa da podheslovat moznost vstupu do control. panelu.
// Leslie 10 nie na viste to nejde,ide ho len aktivovat, nejdeho nijako "locknut"...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na heslo sa to nedá ale dá sa to takto
http://www.computerperformance.co.uk/vi ... lpanel.htm
http://www.computerperformance.co.uk/vi ... lpanel.htm
a safe mod neda sa dajak zakodovat?to je len moja hlupost

Ved si urob este jeden ucet s beznymi pravami, ktory zaheslujes a ked budes musiet pustit brata, tak ho prihlasis na tento ucet, cize novy si nevytvori a zaroven sa k tomuto nebude moct opakovane prihlasovat.