Windows XP Profesional

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows XP Profesional

Príspevok od používateľa goten »

V BIOSE máš nastavený prvý boot na CD/DVD mechaniku? Ak áno pri bootovaní sa ti zobrazí nasledovné upozornenie:
press_key_boot_CD.png
press_key_boot_CD.png (1.27 KiB) 161 zobrazení
Vtedy stlač hocijakú klávesu a spustí sa ti setup. Ďalej už pokračuj podľa videa.
Aký máš OS legálny či nelegálny? To inštalačné CD je originál od Microsoftu či je to nejaký shit z warezu?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Goten: my uz sme o par krokov dalej :D on uz vie nabootovat CD, len mu nejde naformatovat particiu, kde ma OS...aj ked ako pises, moze to byt aj "shit" winom...

Ondro777: nechce sa mi to pisat znovu, takze "Copy" mojho predchadzajuceho prispevku..."len doplnim, ze po vymazani danej praticie ti tato particia ostane v "ponuke" cize ju nemusis vytvratat znova (ostane aj jej povodna velkost)...potom nehladaj klavesu pre formatovanie, len daj na tu particiu eneter a uz ti ponukne spomynane formatovanie"

//takze pri vybere particie prejdes sipkou na particiu ktoru chces vymazat (v tvojom pripade C), stlacis klavesu "D" potom "Enter" potom "L"...vrati ta spat na vyber particii kde sa ti stale bude zobrazovat particia C, no v zatvorke bude napisane ze nie je naformatovana...teraz nevytvaras ziadnu dalsiu particiu !!! (ani nemas z coho kedze particia C ti tam ostala aj s povodnou velkostou, a spolu s particiou D mas zrejme celu kapacitu disku uz rozdelenu !!!)...takze teraz das na particiu C "Enter" a musi ti vybehnut ponuka s formatovanim...tam si vyber NTFS (Quick) a je to...po skonceni formatovania ti zacne kopirovanie suborov...potom automaticky Restart PC...dalej pokracuj podla instrikcii, resp. podla videa ktore mas v tejto teme :wink:

//ak to ani tak nepojde, tak pouzi iny sposob, ako naformatovat C...no to uz ti poradia kolegovia :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Robíš chybu v tom , že to chceš nainštalovať priamo z Windowsu.

Nabootovať z CD znamená , že pri spustení PC ti nenabehne Windows , ale priamo to inštalačné CD.
Bootovanie z CD si v biose nastavíš podľa tohto:
http://www.hojko.com/chyba-mechaniky-t130789.html

Ak to máš správne nastavené a CD je vložené v mechanike , tak sa ti po spustení PC objaví to čo písal Goten ( v SK alebo CZ Win je to Stlačte ľubovoľnú klávesu alebo niečo také ) a ďalej sa riadiš podľa toho návodu na prvej strane.

A tiež ako ti písali ak s inštaláciou nemáš skúsenosti , tak najlepšie je používať originálnu verziu Windows , nie tie rôzne upravované. Je možné , že máš nejakú upravovanú verziu.

//autoeditácia príspevku (24 Aug 2010, 16:04)
Ja som to tiež tak pochopil , že nevie nabootovať z CD. Lebo píše na predchádzajúcej strane:
... keď spúšťam inštalačku vo Windowse ... a zadáva tam product key. Ten sa predsa zadáva až po naformátovaní , počas prebiehajúcej inštalácie.
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ondro777 »

Tak diki blázni :) Skúsim to cez Boot a potom vám dam vedieť ..
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Pigesko napísal:Goten: my uz sme o par krokov dalej :D on uz vie nabootovat CD,
Tak evidentne je o pár krokov skôr pozadu ako ďalej :wink: Podľa posledného príspevku, ešte nenastavil bootovanie - vlastne to doteraz spúšťal z Winu. :roll:
Ondro777: Keď už konečne nabootuješ z CD, tak nemáš problém. Všetko čo potrebuješ vedieť máš v tejto téme.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Goten: hop sry :oops: az teraz mi "doplo" co vlastne napisal :)...ten jeho prispevok som len na rychlo prebehol ocami :|
Napísať odpoveď