Nemôžem sa dostať do konfigurácii routera
-
Nika654211
Novice
Nemôžem sa dostať do konfigurácii routera
Cawte mám taký problém kúpila som si router lynksys WRT54GH,ale stratila som heslo a tak som ho reštartovala a teraz ho chcem nakonfigurovať,ale nemôžem sa dostať na stránku http://192.168.1.1./ A neviem prečo,lebo pred reštartom mi to v pohode išlo.Prosím poradte mi už som zúfala a nechce sa mi volať tú firmu,čo mi poskytuje internet.Som amatér takže mi to vysvetľujte veľmi jednoducho.Os je winXP.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nemôžem sa dostať do konfigurácii routera
1) na router si pripojená cez wifi alebo káblom?
2) určite je ten router na tejto adrese? Predtým mohol, ak si to tak mala nastavené. Ale píšeš že si ho reštartovala. Pozri si akú má adresu cez štart / spustiť - napíš cmd a enter. Potom napíš ipconfig a enter a pozri si akú adresu má "východzia brána". 192.168. by na začiatku malo byť, ale potom to môže byť trebárs 0.1 namiesto 1.1 a pod.
edit: navyše v tej stránke čo si napísala že sa na ňu nemôžeš dostať, máš na konci (za poslednou jednotkou) bodku. Pozor na to, nemá tam byť
2) určite je ten router na tejto adrese? Predtým mohol, ak si to tak mala nastavené. Ale píšeš že si ho reštartovala. Pozri si akú má adresu cez štart / spustiť - napíš cmd a enter. Potom napíš ipconfig a enter a pozri si akú adresu má "východzia brána". 192.168. by na začiatku malo byť, ale potom to môže byť trebárs 0.1 namiesto 1.1 a pod.
edit: navyše v tej stránke čo si napísala že sa na ňu nemôžeš dostať, máš na konci (za poslednou jednotkou) bodku. Pozor na to, nemá tam byť
-
Nika654211
Novice
Som pripojená káblom a tou východou bránou myslíš predvolenú bránu,lebo tam mám napísané 192.168.25.1
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
áno. Východzia, predvolená, default.. záleží od jazyku v akom máš windows. Tak na tej adrese by mal byť tvoj router. Skús ju zadať do prehliadača čo to spraví
-
Nika654211
Novice
dakujem už to ide