Nejako nastal čas výmeny domáceho vozového parku a tak blúdim po internete, pozerám skúmam pátram...
Momentálne jazdím na 306tkovom peugeote, ktorý zatiaľ neplánujem predať ale nechať ho ako auto n.2 prevažne do mesta....
Čiže nové auto by bolo využívané na väčšie nákupy, výlety, cestu do školy a hlavne prácu. (cestujem za prácou cca raz do mesiaca 380km)
Ročne najazdím cca 20-30 tisíc km.
predstavujem si teda auto od roku 2005, diesel s výkonom aspoň tých 100k (záleží od váhy),k tomu prijateľnú spotrebu, samozrejme s kufrom, no a do 7 tisíc €...
mám určité alternatívy, bol by som rád keby sa k tým alteratívam vyjadrili ľudia ktorý majú priamo skúsenosť s týmito značkami...
1. peugeot 307 SW, r.v. 2005, 1,6HDI, 80KW
páči sa mi štýl auta, páči sa mi panoramatická strecha, páči sa mi spotreba a výkon...
Nepáči sa m FAP? nepáči sa mi kazivosť týchto aut, aj keď si myslím že je to o kuse ktorý si človek kúpi...
1. ford focus combi, r.v 2006, 1.6 TDCi, 81KW (
tuším že je to úplne stejný motor ako vo vyššej 307, čiže asi aj rovnaké chyby, ale niekto mi to potvrďte lebo s týmito autami vlastne nemám nič spoločné.
POtreboval by som vedieť rozdiel medzi týmto a peugeotom čo sa týka motora karosérie a pod....
či trpí rovnakými chorobami (FAP, zotrvačník a pod.)
toto sú dvaja horúci favoriti....
ďalej som mrkal po octáviách tour combi, golfoch IV combi, ale tých je ako húb po daždi, no a fakt neviem ako medni nimi vybrať tú naj...
motor 1,9TDi (66KW) sa mi zdá slabé, (kamatár to má na passate), no a 1,9 TDi PD, sa mi zdá zase že je to náročné na spotrebu a údržbu....
čiže španielska dedina skúste niekto pomôcť vo výbere...