Potrebujem poradiť kvalitne AP a antény

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mienkofax
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Potrebujem poradiť kvalitne AP a antény

Príspevok od používateľa mienkofax »

1. doma mám vytvorenú wifi sieť pomocou Vigoru2600VGST - ma to ale slabý dosah potreboval by som vymeniť antény za výkonnejšie ale netuším aké.(poprípade mám ešte doma novšiu verziu 2700VGST)
2. Chcem si urobiť ešte ďalšiu wifi sieť chcem na to kúpiť 2x NANOSTATION-M5 - Ubiquiti, len si neviem vybrať nejaký kvalitný AP k tomu aby sa to oplatilo, ide mi hlavne o dosah siete, čo hovoríte na toto ? http://www.adir.sk/21496-sk/lan-wireles ... p?mnu=1265

cena AP by mala byt do 60€ a aby sa tam mohlo pripojiť nejakých používateľov naraz a hlavne aby malo veľmi dobrý dosah
najlepšie ak by to bolo z jedného eshopu

3. Chcem sa ešte opýtať že keby som si kúpil napr ten hore uvedený AP a signál by nedostačoval mohol by som ho opakovať ? Aké to má výhody a nevýhody ?

Ďakujem za odpovede
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Re: Potrebujem poradiť kvalitne AP a antény

Príspevok od používateľa alafangla »

anteny ti poradit neviem ale pokial chces APcko s poriadnym dosahom tak odporucam toto

Kód: Vybrať všetko

http://ubnt.com/powerapn
bezne AP maju vystupny vykon max 100mW ale tento ma 10x vacsi (1W)
a cena je 2000 ceskych korun (discomp.cz) ale pre ten dosah ktory poskytuje... neni co dodat :D
drastyk
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa drastyk »

NANOSTATION-M5 - Ubiquiti mam ju teraz asi tyzden a cudujem sa ako stabilne moze byt wifi - 5 rokov som pouzival nejaku 2.4ghz antenu. Vyborna volba.
mienkofax
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mienkofax »

drastyk napísal:NANOSTATION-M5 - Ubiquiti mam ju teraz asi tyzden a cudujem sa ako stabilne moze byt wifi - 5 rokov som pouzival nejaku 2.4ghz antenu. Vyborna volba.
a nevies poradit nejake ap k tomu ?
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

mame na sieti asi 400ks ubnt zariadení, su to zatial najspolahalivejsie zariadenia ktore sme doposial pouzivali.Kupovat ubnt-M je ti nanič...M nanostation su zariadenia MIMO tj vedia sa pripajat k mimo anténam ktore vyuzivaju naraz vertikalnu aj horizontalnu polarizaciu. Stačí ti kludne UBNT 5G loco. na acces point mozes vyuzit taktiez niektoré s UBNT produktov. Ak cheš jednoduchu obsluhu tak si ubnt bullet:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13623961
je to určene na našrobovanie priamo na vsesmerovu antenu, s toho spravis stabilny acces point. pripadne ak chces hlbsie manazovat siet musis sa poobzerat po serveroch..
Napísať odpoveď