Aky OS do netbooku?
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Aky OS do netbooku?
Zdravim,
nemam co na robote tak som sa rozhodol spojazdnit zapraseny v skrini odlozeny netbook na ktorom kedysi nejako odisiel OS a uz sa nepouzival.
Je to Acer Aspire one model ZG5. Je tam Intel Atom N270 1,6Ghz, 1GB RAM a len 15GB SSD disk co je asi najvacsie minus. Skusil som tam dat win 7 ultimate no co sa rychlosti tyka tak je to takmer nepouzitelne. Aky OS by som mal teda vyskusat na takyto typ netbooku? Win 7 Starter? Nejaky Linux?(s linuxom nemam ziadne skusenosti) Ubuntu? Netusim, poradte.
nemam co na robote tak som sa rozhodol spojazdnit zapraseny v skrini odlozeny netbook na ktorom kedysi nejako odisiel OS a uz sa nepouzival.
Je to Acer Aspire one model ZG5. Je tam Intel Atom N270 1,6Ghz, 1GB RAM a len 15GB SSD disk co je asi najvacsie minus. Skusil som tam dat win 7 ultimate no co sa rychlosti tyka tak je to takmer nepouzitelne. Aky OS by som mal teda vyskusat na takyto typ netbooku? Win 7 Starter? Nejaky Linux?(s linuxom nemam ziadne skusenosti) Ubuntu? Netusim, poradte.
-
viper1993
Medium Professional
Re: Aky OS do netbooku?
Dik, vyskusam. Akurat som s Ubuntu v zivote nerobil, bude si asi treba zvyknut. 
-
typek61
Darca
co tak windows xp tiny verziu ?
To nevadí, že si sním nerobil. Je to niečo iné ako Win, ale ovládanie sa dá rýchlo osvojiť a vzhľad prispôsobiť.
Pred inštaláciou si trocha počítaj tu: http://wiki.ubuntu.cz/ v prípade problémov tam môžeš nájsť odpovede.
Niektoré užívateľské problémy s Ubuntu sa riešili aj v Linux sekcií nášho fóra http://www.hojko.com/linux-f35.html
Ak nenájdeš odpoveď, môžeš v danej sekcií založiť tému, kde ti skúsenejší užívatelia s pracou v Ubuntu určite poradia.
Pred inštaláciou si trocha počítaj tu: http://wiki.ubuntu.cz/ v prípade problémov tam môžeš nájsť odpovede.
Niektoré užívateľské problémy s Ubuntu sa riešili aj v Linux sekcií nášho fóra http://www.hojko.com/linux-f35.html
Ak nenájdeš odpoveď, môžeš v danej sekcií založiť tému, kde ti skúsenejší užívatelia s pracou v Ubuntu určite poradia.
-
viper1993
Medium Professional
Dik, uz stahujem ubuntu, ak sa mi to nebude pacit tak sa pozriem aj po Win xp tiny. Btw. len taka otazka, upraveny Mac OS X je asi prilis hardwarovo narocny na tento netbook ze? Respektive dokazal by som sem dostat nejaku z hacknutych verzii Macu?
-
typek61
Darca
vsak ja som mal na 200 MHz pc windows xp sp1 a slo to v pohode
az na filmy
na to som mal zase win 98 se a kukal som south park
podla mna ti to musi utiahnut xp v pohode 
inac ta tiny verzia je anglicka dufam nevadi
inac ta tiny verzia je anglicka dufam nevadi
MacOSX dávať na NB je hlúposť, pretože je to náročný OS na HW. Navyše to je nelegálne a návody na nelegálne veci tu nedostanešviper1993 napísal:Dik, uz stahujem ubuntu, ak sa mi to nebude pacit tak sa pozriem aj po Win xp tiny. Btw. len taka otazka, upraveny Mac OS X je asi prilis hardwarovo narocny na tento netbook ze? Respektive dokazal by som sem dostat nejaku z hacknutych verzii Macu?
-
viper1993
Medium Professional
typek61: Povodny OS od kupy tam bol XP a chodilo to celkom v pohode az kym to neodislo a odvtedy su s tym problemy. Neviem co za verziu to bolo. Uvidim najskor co bude zac to Ubuntu, potom ked tak XP.
Goten: Jop, myslel som si ze Mac na to bude narocny, to len take rozmyslanie
Goten: Jop, myslel som si ze Mac na to bude narocny, to len take rozmyslanie
-
Jancuk
Professional
Pokial ma neklame pamet tak predtým si tam mal Win XP home edition SP3 , na podobnom netbooku mam aj XP aj Ubuntu a slape to v pohode 
-
hrban
Addict
ten netbook edition je dobrá voľba, rýchlejší štart a upravený presne aby spĺňal funkciu netbookov, rýchle pripojenie sa na net asurfovanie
-
DjBass
Darca
No neviem, ja som už vyskúšal na netbooku viac OS, no najlepšie mi z nich vyšiel Windows XP. S rýchlosťou Ubuntu/XP to bolo podobne, 7 išiel pomaly. Jediná vec, čo mi na Ubuntu prekážala bolo to, že sa mi znížila výdrž baterky asi o 2 hodiny, čo je už veľký rozdiel. Poskúšal som všetky možné nastavenia správy napájania, rôzne softy, ale stále som nedosiahol taký výsledok, ktorý mám na XP.