Zostava s LCD do 570€
Zostava s LCD do 570€
Ahojte, potrebujem navrhnut zostavu s LCD do 570€. Poziadavka ticho, kvalita. Ziadna dedikovana GPU nie je potrebna.
Toto som navrhol ja, korigujte to prosim:
Toto som navrhol ja, korigujte to prosim:
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zostava s LCD do 570€
zbytočne drahý a veľký chladič na Athlon 245...kúp si napr CM 212 a zreguluj si vetrák ako to mám ja... (ušetrené 25e), alebo si tam nechaj normal box, aj tak ten cpu nezohreješ na toľko aby si ho počul pri tejto zostave...
hdd radšej WD (ale to je jedno).
zaujímavá voľba doska s int.vga, čo tak dosku za 60e (24e ušetrené) a za 24+25 (čo som ušetril) =50e nejakú vga ?
hdd radšej WD (ale to je jedno).
zaujímavá voľba doska s int.vga, čo tak dosku za 60e (24e ušetrené) a za 24+25 (čo som ušetril) =50e nejakú vga ?
Regulovat nic nebudem, ma to byt tiche a ten fan co ma CM bude mat pisklave loziska uz po jednom roku. To s normal boxom si hadam nemyslel vazne? Vsak je to ako turbina.
WD? Ukaz mi jeden model, co ma 500GB na platnu a vykon ako F3. Som zvedavy.
A jasne som napisal, ze tam nebude samostatna dedikovana GPU a ty mi ju odporucis?
Toto nie je PC na hranie.
WD? Ukaz mi jeden model, co ma 500GB na platnu a vykon ako F3. Som zvedavy.
A jasne som napisal, ze tam nebude samostatna dedikovana GPU a ty mi ju odporucis?
Toto nie je PC na hranie.
-
uplink
VIP
Máš tam LCD panel Benq, ktorý je náchylný ku kazom a disk, ktorý by som nedal ani tomu najhoršiemu nepriateĺovi. Ostatné je fajn.
Ku tomu výkonu. Nie je žiadny WD a už vonkoncom nie v tej cenovej kategórii s jeho výkonom. A teraz mi ukáž Ty jedno WDčko, ktoré sa od*ebe v raid1 [mirroring] dva naraz vedľa seba. A potom mi ukáž jeden model od WD, ktorý má 75% failure ratio. Áno, dobre čítaš, 75% F3jek sa vracia späť do Samsungu. Či už je to len kvôli "vyletenej" hlave, alebo kvôli inému mechanickému poškodeniu.
Ku tomu výkonu. Nie je žiadny WD a už vonkoncom nie v tej cenovej kategórii s jeho výkonom. A teraz mi ukáž Ty jedno WDčko, ktoré sa od*ebe v raid1 [mirroring] dva naraz vedľa seba. A potom mi ukáž jeden model od WD, ktorý má 75% failure ratio. Áno, dobre čítaš, 75% F3jek sa vracia späť do Samsungu. Či už je to len kvôli "vyletenej" hlave, alebo kvôli inému mechanickému poškodeniu.
uplink mam doma dve F3-ky
Tichucke a spolahlive. Ale tak mozem tam dat aj Seagate s 500GB/platna. Ale pokial viem, WD nema 1 platnovy 500GB model. 2 platnove je pocut, mal som ich uz viacero a porovnaval s jednoplatnovymi vedla seba. Aj Black a Blue modely (tie som vlastnil).
Este by ma zaujimal tvoj osobny nazor na LCD do 150€ (FullHD, podla moznosti LED). Je mi jasne, ze to nie je IPS alebo PVA, ale okrem TN nie je nic na vyber.
Este by ma zaujimal tvoj osobny nazor na LCD do 150€ (FullHD, podla moznosti LED). Je mi jasne, ze to nie je IPS alebo PVA, ale okrem TN nie je nic na vyber.
-
uplink
VIP
Ako povedal môj kamoš architekt: "Keď sa Ti od*ebe Benq, nie je to chyba toho Benqu, ale Tvoja chyba, že si bol tak hlúpy a kúpil si si ho"
To je všetko z mojej strany. Viac sa mi nechce argumentovať. Keď je človek dostatočne hlúpy na to aby riskoval so svojimi dátami a zdravím, nemám mu čo radiť
A ešte k tomu Benqu. Čínan Ti tiež predá 10 pásikový kvalitný adidas
...[to na margo full hd a led podsvietenia].
To je všetko z mojej strany. Viac sa mi nechce argumentovať. Keď je človek dostatočne hlúpy na to aby riskoval so svojimi dátami a zdravím, nemám mu čo radiť
A ešte k tomu Benqu. Čínan Ti tiež predá 10 pásikový kvalitný adidas
uplink preco ma urazas? Ten monitor mi odporucili na inom fore. Vsak ked vies, co je lepsie do 150€, tak mi to odporuc predsa a nepis mi sem taketo veci.
A data sa vzdy zalohuju, disk je v zaruke, takze o to sa bat netreba. Ako som pisal, neviem o ziadnom model od WD s 1 platnou, iba Seagate ma taky.
A data sa vzdy zalohuju, disk je v zaruke, takze o to sa bat netreba. Ako som pisal, neviem o ziadnom model od WD s 1 platnou, iba Seagate ma taky.
-
uplink
VIP
Za 150 eur nekúpiš normálny, tobôž kvalitný LCD panel s full HD a už vobec nie so solídnym podsvietením.
Pozri, ak si typ človeka ktorý nakupuje oblečenie na miletičke, potraviny v lidli, chodí ku štátnym doktorom, tak je to tá najlepšia a najspoľahlivejšia zostava, akú si mohol postaviť.
Ak sa riadiš pravidlom ako ja a to že nie som dosť bohatý na to aby som mohol kupovať lacné [a šmejdné] veci, tak si dohodíš 300 evri a kúpiš si kvalitu, namiesto mačky vo vreci.
A nikde som Ťa neurážal, to príde na radu až vtedy, keď to kúpiš a vyhúli sa Ti to. To bolo len preventívne opatrenie
btw. tm_a.s. ten CM212+ je síce fajn, ale noctua vydrží forever. A to s tým zregulovaním otáčok. Prečo si to nenapísal na rovinu, keď ich nezreguluješ, tak CM212+ hučí ako raketoplán pri štarte. CM212+ má len solídnu základňu, vetrák naňho treba za dalších min 7 eur [CM 120mm 13db], ináč je to zabitý chladič.
icefiresr - druhý krát píšem, Samsung F3 nemá konkurenciu čo sa týka teploty, výkonu a ticha [je nepočuteľný pri bežnom chode a nevibruje], avšak je to štatisticky najnespoľahlivejší disk aký snáď je, konkurujú mu už snáď len mŕtve maxtory. A druhý krát píšem, vyhúlili sa mi bez mojho pričinenia ani nie pár mesačné dva naraz v raid1, čo je vrchol! To že ich ľudia vracajú do veľkoskladov ako na bežiacom páse je druhý fakt.
Pozri, ak si typ človeka ktorý nakupuje oblečenie na miletičke, potraviny v lidli, chodí ku štátnym doktorom, tak je to tá najlepšia a najspoľahlivejšia zostava, akú si mohol postaviť.
Ak sa riadiš pravidlom ako ja a to že nie som dosť bohatý na to aby som mohol kupovať lacné [a šmejdné] veci, tak si dohodíš 300 evri a kúpiš si kvalitu, namiesto mačky vo vreci.
A nikde som Ťa neurážal, to príde na radu až vtedy, keď to kúpiš a vyhúli sa Ti to. To bolo len preventívne opatrenie
btw. tm_a.s. ten CM212+ je síce fajn, ale noctua vydrží forever. A to s tým zregulovaním otáčok. Prečo si to nenapísal na rovinu, keď ich nezreguluješ, tak CM212+ hučí ako raketoplán pri štarte. CM212+ má len solídnu základňu, vetrák naňho treba za dalších min 7 eur [CM 120mm 13db], ináč je to zabitý chladič.
icefiresr - druhý krát píšem, Samsung F3 nemá konkurenciu čo sa týka teploty, výkonu a ticha [je nepočuteľný pri bežnom chode a nevibruje], avšak je to štatisticky najnespoľahlivejší disk aký snáď je, konkurujú mu už snáď len mŕtve maxtory. A druhý krát píšem, vyhúlili sa mi bez mojho pričinenia ani nie pár mesačné dva naraz v raid1, čo je vrchol! To že ich ľudia vracajú do veľkoskladov ako na bežiacom páse je druhý fakt.
-
tm_a.s.
Light Professional
dojdi sa pozrieť na môj CM s default vetrákom a ak ho budeš počuť kúpim ti pivo 
mám ho regulovaný regulátorom takže odkedy stlačím power button ide ten vetrák na 700rpm a to by si nepočul ani keby si chcel
//áno nie je to bohviečo, ale uznaj na Athlon 245 to bude až luxus...ja mám 250 a viem aké to má teploty a ako to hučí
mám ho regulovaný regulátorom takže odkedy stlačím power button ide ten vetrák na 700rpm a to by si nepočul ani keby si chcel
//áno nie je to bohviečo, ale uznaj na Athlon 245 to bude až luxus...ja mám 250 a viem aké to má teploty a ako to hučí
Ja to nekupujem pre seba.
Topic ma nazov s ohranicenim do 570€, z coho logicky mozno vydedukovat fakt, ze keby bol vyssi rozpocet, tak to aj napisem (!), a nie fakt, ze LCD kupim za cca 450€ a na zvysok nezostanu peniaze. To by dotycny mal naozaj radost.
Nechapem preto smerovanie tvojich rad. Je to ako keby si niekto zalozil topic ohladom toho, aku Skodovku si kupi do 10000€ a ty mu odporucis Mercedes za 55000€.
Dalej poprosim uz len k veci, vdaka
Urcite je to lepsia zostava ako Made in Tesco za 650€.
A uplink: sam som mal HJ-ckove 400GB Samsung-y pred 2,5 rokmi v RAID-e a oba mi odisli. Seria bola zial chybna, takze si kludne mohol mat podobne stastie.
Potesila by ma este alternativa k LCD.
Topic ma nazov s ohranicenim do 570€, z coho logicky mozno vydedukovat fakt, ze keby bol vyssi rozpocet, tak to aj napisem (!), a nie fakt, ze LCD kupim za cca 450€ a na zvysok nezostanu peniaze. To by dotycny mal naozaj radost.
Nechapem preto smerovanie tvojich rad. Je to ako keby si niekto zalozil topic ohladom toho, aku Skodovku si kupi do 10000€ a ty mu odporucis Mercedes za 55000€.
Dalej poprosim uz len k veci, vdaka
A uplink: sam som mal HJ-ckove 400GB Samsung-y pred 2,5 rokmi v RAID-e a oba mi odisli. Seria bola zial chybna, takze si kludne mohol mat podobne stastie.
Potesila by ma este alternativa k LCD.
-
uplink
VIP
tm_a.s. - a komu sa chce regulovať vetrák? A ako ho zreguluješ mi prezraď prosím Ťa. Okrem speedfanu a utilít, ktoré su vo windowse? A, odporom, alebo regulátorom. Btw. CM212+ som nakúpil viac ako 50 kusov, na všetkých som musel meniť vetrák. Sorry, ale tých 7 eur mi nestojí za to sa piplať s otáčkami na vetráku. Navyše napíš mi ako, to by ma zaujímalo. Lebo kupovať odpory nebudem, regulátor otáčok je moc drahý, doska to v biose nepodporuje a softwarovo to stojí za starú blážkovú.
Presne tak, zaoberat sa regulaciou mi pride scestne, tiez som kupil Gelid Tranquillo a hned tam dal Noctuu. Proste uz kupujem len Noctuu a nic ine ohladom chladenia.
-
uplink
VIP
idem Ti poskladať tú zostavu, mmnt.
Vdaka, len maj na pamati, ze tie tvoje VO ceny su trosku nizsie. Nemam moznost kupit to v VO.
-
uplink
VIP
možeš cezomňa ak chceš.
-
tm_a.s.
Light Professional
ja som napísal, že mám regulátor, a keď si neochotný si kúpiť equip na regulovanie tak napr tak, že si prepojíš zem s -5V na molexe 
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2010, 12:52)
a navyše z agemu už môže objednávať každý, len sa musíš regnúť (nie uplink netreba mať firmu)
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2010, 12:52)
a navyše z agemu už môže objednávať každý, len sa musíš regnúť (nie uplink netreba mať firmu)
no tak to vám poviem že táto noctua ktorá bude na tom chladiči je fakt tichá
= 1600ot/min bez redukcie a to je už čo povedať aj na Noctuu nemyslíte?
http://www.tichepc.sk/Noctua-NF-B9.html?arg1=001027018
btw k tým otáčkam - kúpim redukciu za 1,5 eura z 12V na 7V a fan nepočujem zapojenie netrvá ani minútu
http://www.tichepc.sk/Noctua-NF-B9.html?arg1=001027018
btw k tým otáčkam - kúpim redukciu za 1,5 eura z 12V na 7V a fan nepočujem zapojenie netrvá ani minútu
tm_a.s. equip na regulovanie je u mna az Kaze Master a ten stoji 30€, co je kvoli regulacii samostatneho CPU de facto zbytocny luxus. A molex? No ja vzdy robim kabelaz na mieru a piplem sa s tym aj 2 hodinky, kym je to perfektne, takze nie vdaka, tie kabliky navyse naozaj netreba
Inak Filipito, ona sa da zregulovat z balenia, to nie je samostatny bulk fan. A ano, viem ze v Ageme mozes nakupit aj sam, ale ceny su v tom pripade skoro rovnake ako v MO.
Inak som zistil, ze k tomu BenQ ponukaju Genius chrastitka zdarma, takze to buduceho majitela zostavy (BFU), urcite potesi.
No to by bolo super, len si radsej pockam na tu zostavu a cenyuplink napísal:možeš cezomňa ak chceš.
sorry ale nepročirečíš si? raz uvádzaš že to nie je pre teba a druhý krát že sa pipleš s kabelážou, to je fakt taký problém skryť 10 cm redukciu?icefiresr napísal:tm_a.s. equip na regulovanie je u mna az Kaze Master a ten stoji 30€, co je kvoli regulacii samostatneho CPU de facto zbytocny luxus. A molex? No ja vzdy robim kabelaz na mieru a piplem sa s tym aj 2 hodinky, kym je to perfektne, takze nie vdaka, tie kabliky navyse naozaj netrebaInak Filipito, ona sa da zregulovat z balenia, to nie je samostatny bulk fan. A ano, viem ze v Ageme mozes nakupit aj sam, ale ceny su v tom pripade skoro rovnake ako v MO.
No to by bolo super, len si radsej pockam na tu zostavu a cenyInak som zistil, ze k tomu BenQ ponukaju Genius chrastitka zdarma, takze to buduceho majitela zostavy (BFU), urcite potesi.
-
uplink
VIP
It's all yours. Dajú sa znížiť pamäte a procesor na Tvoj, tam sa ušetrí 100+ evri a dajú sa kúpiť solídne 2.0 repro [Gigaworks], alebo čo len chceš.
Jediné čo je v mojej zostave slabšie je disk, avšak na výkone zostavy to nepocítiš, za to ručím. A vybral som Ti spoľahlivý, LED podsvietený full HD panel. Boli tam aj iné, lacnejšie, ale tento je do 150 evri.
+ 4GB namiesto 2GB ram + lepšia značka
procesor o niekoľko tried vyšší [2 vs 4jadro + takt]
značková a kvalitná klávesnica a myš
sexi skrinka, dala by sa zobrať aj nzxt beta, ale nemá miesto na disketovku
kvalitnejší a spoľahlivejší LED full HD lcd panel, ako si chcel
solídna doska
- pomalší disk,
spoľahlivejší
papá menej energie
rovnako bez hluku a rapkania
Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod)
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov
Počítačové služby
Ináč povedané ak máš živnosť kde máš murárske práce, alebo malovanie pruhov na cestách, tak si u nich dlho neškrtneš. Samozrejme registrácia je free for all, avšak kontrolujú účty a vtedy príde "deň" zúčtovania.
Jediné čo je v mojej zostave slabšie je disk, avšak na výkone zostavy to nepocítiš, za to ručím. A vybral som Ti spoľahlivý, LED podsvietený full HD panel. Boli tam aj iné, lacnejšie, ale tento je do 150 evri.
mýliš sa. Treba mať živnosť, ktorá má v sebe prekupovanie hardwaru, ináč Ťa pošlu kade ľahšie. Resp. ak sa tam regneš a skontrolujú Ti to neskor, zanulujú Ti registráciu. Táto kombinácia je potrebná +-tm_a.s. napísal:a navyše z agemu už môže objednávať každý, len sa musíš regnúť (nie uplink netreba mať firmu
Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod)
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov
Počítačové služby
Ináč povedané ak máš živnosť kde máš murárske práce, alebo malovanie pruhov na cestách, tak si u nich dlho neškrtneš. Samozrejme registrácia je free for all, avšak kontrolujú účty a vtedy príde "deň" zúčtovania.