Cesky ISIC
Cesky ISIC
Tak ako to je, lebo kazda teta za oknom na stanici vravi inak. Teraz zase ze na slovensku neplati cesky isic. Tak vlastne mam daku zlavu ci nie.Za to som si nevybavoval ani ten rail plus ci ky kristus. A ake zlavy su na autobusy. Dochadzat budem do Brna. Co si idete vy vybavovat.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cesky ISIC
Ja chodim s ceskym bezne na zlavneny, a vzdy mi ich uznali. Aj na mhd, aj do zoo... vsade
teraz kamarat vravel ze videl v spravach ze uz nebude platit, za to som sa tesil ze fajne na vlak polovica zlava. Budem musiet dako tie tety tam.
na stanici vlakovej ťa pošlú do pr..niekam. význam skratky ISIC je železniciam neznámy. oni majú svoje karty, na ktorých sa môžu ešte napakovať. takže, nechod do brnova vlakom ale busom, tam s ISICmi nemajú problém. osobná skúsenosť, nakoľko v brne tiež študujem 
-
Mek
Addict
Presne tak, pre zeleznice mas narok na studentsky listok len po hranice (v tom state, ktoreho mas ISIC). Ja som isiel do Brna busom a nebol problem tam ani naspat. Uznali mi ho aj v muzeu ako doklad o tom, ze som student.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
na zelezniciach ISIC neplati ani v SR a ani v CR myslim ... ja chodim Brno - PB busom a ISIC bez problemov ... takisto MHD (okrem Brna - tu musis mat šalinkartu
) ...
tym ze na slovensku su sem tam taketo tetky pozadu, tak sa hovori, ze najlepsi ISIC je slovensky ... lebo plati vsade v civilizovanom svete a aj na slovensku, narozdiel od ceskeho napr. ((samochleba to zavisi tetku od tetky a situaciu od situacie))
tym ze na slovensku su sem tam taketo tetky pozadu, tak sa hovori, ze najlepsi ISIC je slovensky ... lebo plati vsade v civilizovanom svete a aj na slovensku, narozdiel od ceskeho napr. ((samochleba to zavisi tetku od tetky a situaciu od situacie))
-
mirak2
Hardcore addict
slovensky isic na slovensku beru ak mas v nom povolenu zsr...v cr slovensky uz nevezmu...dost na hlavu, zbytocne je tam potom to I(nternational)
a ake zlavy su na isic pri autobusoch, predpokladam ze nie velke, vlakom by bolo ovela vyhodnesjie kebyze mam tu polovicnu zlavu po hranice aspon, taka student agency mi isto neda polovicu.
-
Hossa1881
Medium Professional
po hranicu chodievaj na ziacky preukaz (ten je zadarmo) a ked beres naraz aj spiatocny (medzinarodny listok plati mesiac) tak mas na ceskej strane 25% zlavu
ked som išiel naposledy do brna vlakom, aj ked som nemal nejaké zľavy, vyšlo to o pár centov lacnejšie ako busom so zľavou. neviem čo to bolo za vlak, ale cesta trvala cez 4 hodiny a stáli sme asi v každej prdeli
odvtedy len busom/autom
Kus sa prizivim..
Studujem na Slovensku, mam ISiC, zatial slovensky.Idem do Ostravy na semester cez Erasmus (cesky isic,resp preukaz ceskej skoly dostanem neskor).
V pondelok chcem ist vlakom, cize mi nejako prepocitaju zlavu ktora mi plati do hranic, alebo ma poslu kade lahsie...
--slovakrails.sk:bezkontaktná čipová karta (ďalej BČK), ktorá môže mať napríklad podobu ISIC. Podľa legislatívy platnej v Slovenskej republike musia byť BČK vydané vysokou školou, resp. strednou školou v Slovenskej republike a musia mať aktivovanú dopravnú časť na BČK, ktorú je možné aktivovať len na školách v SR na ich školských termináloch (to znamená, že smerodajný je čip, v ktorom je aktivovaná dopravná časť, ktorá umožňuje túto sociálnu zľavu využívať, nie vizuál karty).
--Žiacke cestovné lístky sa vydávajú za účelom dochádzky do a zo školských zariadení v 2. vozňovej triede vlakov osobnej dopravy pre žiakov a študentov (aj pre zahraničných žiakov a študentov) v dennej forme štúdia na všetkých školách v SR a pre žiakov a študentov študujúcich v zahraničí, ktorých štúdium sa považuje za ekvivalent štúdia na školách zriadených v SR (táto zľava platí len po štátnu hranicu SR a len pre študentov s trvalým bydliskom na Slovensku)
Studujem na Slovensku, mam ISiC, zatial slovensky.Idem do Ostravy na semester cez Erasmus (cesky isic,resp preukaz ceskej skoly dostanem neskor).
V pondelok chcem ist vlakom, cize mi nejako prepocitaju zlavu ktora mi plati do hranic, alebo ma poslu kade lahsie...
--slovakrails.sk:bezkontaktná čipová karta (ďalej BČK), ktorá môže mať napríklad podobu ISIC. Podľa legislatívy platnej v Slovenskej republike musia byť BČK vydané vysokou školou, resp. strednou školou v Slovenskej republike a musia mať aktivovanú dopravnú časť na BČK, ktorú je možné aktivovať len na školách v SR na ich školských termináloch (to znamená, že smerodajný je čip, v ktorom je aktivovaná dopravná časť, ktorá umožňuje túto sociálnu zľavu využívať, nie vizuál karty).
--Žiacke cestovné lístky sa vydávajú za účelom dochádzky do a zo školských zariadení v 2. vozňovej triede vlakov osobnej dopravy pre žiakov a študentov (aj pre zahraničných žiakov a študentov) v dennej forme štúdia na všetkých školách v SR a pre žiakov a študentov študujúcich v zahraničí, ktorých štúdium sa považuje za ekvivalent štúdia na školách zriadených v SR (táto zľava platí len po štátnu hranicu SR a len pre študentov s trvalým bydliskom na Slovensku)
Curuj napísal:ked som išiel naposledy do brna vlakom, aj ked som nemal nejaké zľavy, vyšlo to o pár centov lacnejšie ako busom so zľavou. neviem čo to bolo za vlak, ale cesta trvala cez 4 hodiny a stáli sme asi v každej prdeliodvtedy len busom/autom
no toto by ma zaujimalo ako sa ti to podarilo, ked mne bus do PB stoji 130 Kč a vlak z Brna len do Hranic na Morave stoji 151 kč.
išiel som z TN, prestup vo vláre. vo vlaku sme si potom pýtali s kámošom nejaký lístok pre dvoch, tak to vyšlo lacnejšie. ale stál v každej riti