LCD televizor Samsung

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LCD televizor Samsung

Príspevok od používateľa Andr3w »

Ahojte,

mam taky dvojity dotaz, neviem ci som to nemal skor napisat do sekcie pomoc ale to je asi jedno,

planujem kupit LCD televiziu najlepsie znacky Samsung, chcem sa opytat a hlavne poradit ci staci kupit 50Hz alebo uz 100Hz, ci je ten rozdiel poznat alebo staci uplne 50Hz, su totizto o dost lacnejsie,

Primarne to budem mat na PS3 a Xbox360 a neviem sa rozhodnut ci bude stacit aj 32" alebo uz ist radsej do niecoho vacsieho 37 alebo 40''

od telky budem cca 3-4metre tak si myslim ze 32 by stacila uplne ale vravim nevyznam sa v tom.

uvazujem o tychto:

100Hz 32''
http://www.alza.cz/32-samsung-le32c650-d161894.htm

asi 50Hz 37''
http://www.alza.cz/37-samsung-le37c550-d161883.htm

taktiez asi 50hz 40''
http://www.alza.cz/40-samsung-le40c550-d161869.htm

dakujem za rady a pomoc
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: LCD televizor Samsung

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Maš nejaky padny dôvod prečo to musi byť Samsung? Tie prave nevynikaju v hodnote input lagu, čo je pri hrani kľučova hodnota. Navyše ani obrazovou kvalitou nepatria k špičke. Na 3-4 metre je 32" malo. Chce to určite niečo väčšie obzvlašť na hry, minimalne 40"-42". 100 Hz nie je na škodu, ale nie je to ani nutnosť. Väčšinou je nepoužiteľny, hodi sa najmä na šport ale kľudne aj na hry. U filmov je na škodu. Aky je cenovy limit?
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Samsung to samozrejme byt nemusi len mam s touto znackou zatial same dobre skusenosti tak by som to nerad menil, rad si ale necham poradit...cenovy limit mam tych 600 max 700 euro...skor by som sa priklanal k tej 40", moja izba ma myslim 21m2 tak to bude tak akurat
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samsungy už davno nie su to čo byvali. Ich monitory patria v ramci kategorie k špičke, ale TV už par rokov nie. O ich častej poruchovosti nehovoriac. To je tak, keď investuju najväčšie peniaze do reklamy a nie do vyvoja. Podľa mňa (aj recenzie su rovnakeho nazoru) najlepšia voľba do 700€ (ak to beriem ako strop) z hľadiska obrazovej kvality a tiež s nizkym input lagom (dôležita hodnota kvôli hram) je Philips 40PFL5605 (led podsvietenie): http://www.mall.sk/lcd-televizory-phili ... 40pfl5605h.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs
VIP
VIP

a) tento LG je obrazovo fajn, ale ma nerovnomerne podsvietenie (edge led-podsvietenie po stranach), ten Philips je full led (podsvietenie celeho panela)
b) 32" je pre tvoju potrebu (3-4 metre) veľmi malo, ak tento LG, tak v 42"
c) alza je čo sa televizorov tyka predraženy obchod
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dakujem za rady

no dnes som bol pozerat ako datart ci czc.cz alebo obchody ako tesco ake tam maju ceny, samozrejme tesco a spol. najdrahsie datart taktiez alza mi zatial pride v celku ok najlacnejsie ceny som ale nasiel na mall.cz tu ma celkom prekvapila cena tohoto tv:

http://www.mall.cz/lcd-televize-samsung ... g-le37c650

je to v akcii a za tu cenu je to myslim velmi fajn tv LCD s 100Mhz, ako pises edge led co som si akurat precital je po stranach a nie ako full po celej ploche takze myslim ze to az taky rozdiel lcd a edge led nebude. resp.tie lcd, plazmy a led telky co som dnes videl zapnute tak najhorsie vychadza plazma ale rozdiel medzi 100mhz LCD a 100mhz LED asi edge velmi nebol
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podľa toho čo vidiš v obchode sa orientovať neda, su tam nevhodne podmienky, TV su zle nastavene a často tam beži nejake HD video, pritom ak tam pustiš tv vysielanie, obraz je prirodzene horši. Jedine si vypytať DO a pohrať sa s nastavenim.
Je to presne naopak, akakoľvek plazma je v tejto cenovej relacii po obrazovej stranke ďaleko lepšia ako ktorekoľvek LCD (plazma ma vyšši kontrast, podstatne lepšiu čiernu, prirodzenejšie farby, lepšie zobrazuje stupne sivej, ma rovnomerne podsvietenie, rychly pohyb nie je rozmazany tak ako na LCD). Za podobne kvalitne LCD musiš zaplatiť raz toľko. Napr: Panasonic P42S20E: http://www.mall.sk/plazmove-televizory/ ... tx-p42s20e.
Obchod mall je aj v slovenskej verzii: http://www.mall.sk/televizory-video-audio/. Najdu sa však aj lacnejšie obchody, zaleži na konkretnom modeli tv.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak uz to mam definitivne, zvazil som vsetky moznosti a nakoniec zoberem tuto:
http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... returnurl=
ta cena je ale neaktualna v spominanom obchode Mall stoji momentalne v akcii do konca mesiaca 16 700kč co je myslim za 40'' LCD FULL HD TV velmi dobra cena a este je aj v 100Mhz.

nad plazmou som velmi nerozmyslal, obraz v obchode ma velmi nenadchol ale moze to byt tym ze tam mali nejake starsie typy...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

dobry vyber, hlavne rozmer, lebo 37" a 42" modely sa dost kazili

//myslel som to vseobecne na LCD Samsungy, neviem cim to je ale tieto dva rozmery su najkazovejsie
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

aughostino napísal:dobry vyber, hlavne rozmer, lebo 37" a 42" modely sa dost kazili
Ja som ešte 42" c630 nevidel...... ale keď sa dosť kazili, tak ich už asi začali vyrábať.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

podla mna to aughostino myslel vseobecne, mne pride ta velkost 40" tak akurat, 32 je malo 46 vela, samozrejme zalezi na obyvaku ale ak bereme klasicke slovenske byty v panelaku tak je to mozno aj vela:)
Ryan Giggs
VIP
VIP

A just si kupil Samsung. :) Plazmy maju v tejto cene lepši o dosť lepši obraz. Ale ani ten tvoj vyber nie je zly, i keď mohol byť aj lepši. Spolu so 7-čkovou radou je to jediny použiteľny Samsung.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ryan Giggs napísal:A just si kupil Samsung. :) Plazmy maju v tejto cene lepši o dosť lepši obraz. Ale ani ten tvoj vyber nie je zly, i keď mohol byť aj lepši. Spolu so 7-čkovou radou je to jediny použiteľny Samsung.
S tým súhlasím na plnej čiare. (6., 7. séria)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ano nakoniec Samsung:) ale 100% spokojnost, obraz je uzasny a ten motion plus je poznat, film sa pozera uplne inac i ked niekedy pri fakt rychlych scenach vidno ze sa snazi redukovat ten rozmazany pohyb a chvenie az az:) preto to radsej nastavujem na standard nez na full...ale akonahle to vypnem tak je to klasicka TV 50hz. (to uz ale nevypnem nikdy:)

mal som este problem s PS3 ale uz sa to vyriesilo, som si nevsimol v nastaveniach Herny rezim ktory automaticky vypina prave motion plus ktory je v konzolach zbytocny a ak ostane zapnuty tak miestami trha obraz, proste to tym konzolam velmi nesedi.

myslim si ale ze kebyze kupim hocijake LCD TV tak by som snim bol taktiez nadmieru spokojny. predtym som mal starucky tv thomson 63cm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Andr3w napísal: myslim si ale ze kebyze kupim hocijake LCD TV tak by som snim bol taktiez nadmieru spokojny. predtym som mal starucky tv thomson 63cm
Nie tak celkom. Pri konzolach a HD videu samozrejme ano, ale pri ne-HD TV signale je CRT stale obrazovo nedostižny.
Napísať odpoveď