Zdravím, doma mám káblovku od UPC (digitálny, rozšírený balík), taktiež mám set-top-box (ďalej iba STB). V STB je zasunutá dekódovacia karta. Môj televízor (Samsung LE40B650T2W 40") má tiež slot na takúto kartu, keď tam dám tú z STB, nefunguje to (zrejme si to nejako kontrolujú, asi pomocou MAC adresy. Preto rozmýšľam či by sa nedala nejako zmeniť MAC adresa v TV aby bola rovnaká ako tá v STB (ak UPC nepoužíva kontrolu pomocou MAC adries, poraďte ako to rozchodiť (ak sa to dá), ja mám brigádu u konkurenčnej spoločnosti ktorá poskytuje TV a tam sa to kontroluje MAC adresou). Toto je ale zatiaľ iba káblovka, plánujem prejsť na satelit. Viem že existuje Skylink aj iné podobné spoločnosti, ja by som mal ale iná plán a pýtam sa či by sa to dalo zrealizovať.
Momentálne (na káblovke) stanice prepínam ovládačom STB, čo mi nevyhovuje, chcem používať ovládač od TV. Preto som si myslel že by som si zohnal satelit, dvojitý LNB a začal prijímať signál zo satelitov Astra (19,2 a 23,5 východnej dĺžky - tu je najviac programov a pokrytie SR), ďalej by sa signál dekódoval kartou v TV ale bez použitia STB. O to m i ide: chcel by som satelitný príjem z 2 Astra satelitov ale BEZ STB a tiež nemienim platiť za dekódovacie karty - chcelo by to dajaký spôsob ako to obísť.
A to by ma práve zaujímalo - ako na satelit s dvojitým LNB chytať a dekódovať zakódované kanály bez použitia STB a kupovania týchto programov?
Ďakujem!
UPC digitálna TV a satelit
Re: UPC digitálna TV a satelit
Obísť sa to nedá. Musíš platiť ak chceš pozerať. Aj cez satelit.
V televízore ti tá karta nemusí fungovať z veľmi jednoduchých dôvodov.
UPC používa kódovací systém Cryptoworks. Možno tá čítačka v televízore nevie dekódovať Cryptoworks karty. Čo máš napísané v manuály od televízora ? Aké kódovacie systémy dokáže dekódovať ?
Neviem ako UPC , ale Skylink už prestal predávať dekódovacie karty Cryptoworks a predáva už len hybridné ICE karty ( Irdeto-Cryptoworks ) , ktoré podľa ohlasov nefungujú v každom starom prijímači. Pred Vianocami sa majú začať predávať karty Irdeto , ktoré už vôbec nebudú fungovať v Cryptoworks dekodéroch. Len v Irdeto.
Alebo nemáš náhodou v televízore satelitný tuner ?
Mám taký dojem , že na satelitný tuner káblovku nenaladíš.
A platí to aj naopak. Na ten tuner , čo naladíš káblovku , zas nenaladíš satelit. Jedine , že by obsahoval nejaký hybridný tuner , ktorý by zvládal všetko.
V televízore ti tá karta nemusí fungovať z veľmi jednoduchých dôvodov.
UPC používa kódovací systém Cryptoworks. Možno tá čítačka v televízore nevie dekódovať Cryptoworks karty. Čo máš napísané v manuály od televízora ? Aké kódovacie systémy dokáže dekódovať ?
Neviem ako UPC , ale Skylink už prestal predávať dekódovacie karty Cryptoworks a predáva už len hybridné ICE karty ( Irdeto-Cryptoworks ) , ktoré podľa ohlasov nefungujú v každom starom prijímači. Pred Vianocami sa majú začať predávať karty Irdeto , ktoré už vôbec nebudú fungovať v Cryptoworks dekodéroch. Len v Irdeto.
Alebo nemáš náhodou v televízore satelitný tuner ?
Mám taký dojem , že na satelitný tuner káblovku nenaladíš.
A platí to aj naopak. Na ten tuner , čo naladíš káblovku , zas nenaladíš satelit. Jedine , že by obsahoval nejaký hybridný tuner , ktorý by zvládal všetko.