laicka rada

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
marketa_01
Novice
Novice

laicka rada

Príspevok od používateľa marketa_01 »

Ahojte.
Hľadám nejakých schopných ľudí, čo sa rozumejú počítačom. Som učiteľkou a podarilo sa nám vybaviť celú triedu počítačmi. Hovorím si, prečo to nevyužiť. Potrebovala by som nasledovnú vec:
V databáze mám približne tisíc otázok. Každá má 8 možností, pri ktorých sa určuje, či je správna alebo nie. No a hľadám taký program, čo by ich sám a náhodne potriedil do 30 krokových testov, kde by už ostali len po 4 možnosti. Poprípade by ich aj opravil. Je to možné alebo pýtam veľa?
Mohol by sa toho niekto ujať, prinajmenšom nejako nasmerovať?
Vopreď Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
S pozdravom vaša Marka
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: laicka rada

Príspevok od používateľa audiotrack »

milá naša Marka, v prvom rade by bolo dobre vedieť čo chápete pod pojmom "databáza". Väčšina učiteliek tým chape ms access, no ja tým skôr rozumiem nejaký databázový systém (mysql, oracle).. A práve kvôli tejto nejednoznačnosti nie je možné zodpovedať na Váš dotaz. Skúste to upresniť
Bežný program zrejme nenájdete, nakoľko je to veľmi špecifické zadanie. Nie je ale problém niečo také spraviť, len treba vedieť to, čo som sa už pýtal (a po objasnení tej prvej otázky prídu ďalšie)
marketa_01
Novice
Novice

Nemyslím tým žiadne z tých nóbl termínov, čo si spomenul. Proste mám nafotených niekoľko stoviek otázok.
Brat mi poradil, že si mám stiahnúť "ADOBE flash cs5" a manuál z internetu. Ale predstavovala som si to dosť jednoducho asi. Keby si mi vedel poradiť nejaké tie hlavné príkazy, tak by som to s ním hádam už nejako dobojovala. :)
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

marketa_01 napísal:...Proste mám nafotených niekoľko stoviek otázok...
Ak dobre rozumiem, tak tie otázky sú na-skenované a uložené ako obrázky(jpg, png,...)?
marketa_01
Novice
Novice

Presne tak. Je to problém? Myslím tým, či to bude treba poprepisovať...?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nemôžeš ukázať aspoň jeden taký obrázok? Lebo nemám predstavu či sú všetky otázky na jednom obrázku, alebo každá na inom. Či sú všetky tie odpovede pri otázke alebo na osobitných obrázkoch...
marketa_01
Novice
Novice

Nie je to jednotlivo. Otázky idú jedna za druhou. Ale nebude to problém postrihať.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

marketa_01 napísal: Brat mi poradil, že si mám stiahnúť "ADOBE flash cs5" a manuál z internetu.
Síce som zástancom Flashu a robím iba v ňom, nemyslím si, že je to na takúto vec (keď sa jedná o obrázky) ideálna voľba. Tak isto neverím, že s manuálom zvládne úplný laik (bez urážky) naprogramovať vo flashi aplikáciu, ktorá vie "detekovať riadky a oddeliť otázku od odpovedí", ktoré potom náhodne poprehadzuje. Používajú sa na to dosť "nóbl" metódy, ktoré sa aj ťažko hľadajú na internete a z toho vyplýva len to, že si to musí človek vymyslieť a naprogramovať sám. Radšej by som sem nahral do prílohy aspoň jeden ten obrázok aby ľudia, ktorý programujú v jazykoch, ktoré sú vhodnejšie na podobnú vec, vedeli čo ich asi čaká, ak sa odhodlajú tvoj problém riešiť. Ak sa bojíš zverejniť časť potencionálnych testov, tak sa môžeš dohodnúť s niektorým z tu zainteresovaných na inom spôsobe umožnenia náhľadu.
marketa_01
Novice
Novice

"weroro" a čo by si poradil? V čom by to bolo aj pre lajkov súcejšie?
Tu by ste mali náhľad otázok.
//obrázky do prílohy
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Uf ja osobne som čakal trochu kvalitnejší obrázok. Toto by som sa ani nepokúšal spracovať vo flashi. Ale urobiť by sa to dalo. Bola by to však strašná "prplačka", ak by sa malo jednať o flash spracovanie (očistenie obrázku a následne použiť v aplikácii, prípadne jeho narezanie sa časovo rovná prepisu všetkých textov ručne). Treba ešte počkať na vyjadrenie ľudí, ktorý pracujú s jazykmi, ktoré sú na vyššej úrovni ako je flash (napr. Audiotrack). Ja osobne by som toto nerobil ani za finančnú odmenu lebo neviem zaručiť stabilitu a rýchlosť aplikácie urobenej vo flashi pre takýto tip konverzie a spracovania údajov. Týmto aj keď to hovorím nerád Flash zamietam ako možnú technológiu pri spracovaní týchto údajov bez prepisu do textovej podoby.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Takto dáko si predstavujem pre Flash použiteľný obrázok:
Prílohy
ukazka.png
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

vy nemate v skole administratora alebo spravcu pocitacov?
marketa_01
Novice
Novice

Tie obrázky nemusia byť až hentak kvalitné. Prinajhoršom sa to poprepisuje na text. Keď dám každému decku pár otázok, za chvíľku to je hotové.

Ako to teda vyzerá, pustí sa niekto do toho? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

marketa_01 napísal:Tie obrázky nemusia byť až hentak kvalitné. Prinajhoršom sa to poprepisuje na text. Keď dám každému decku pár otázok, za chvíľku to je hotové.

Ako to teda vyzerá, pustí sa niekto do toho? :)
musia byť tak kvalitné, aby sa dali strojovo spracovávať (narezať automaticky, vybrať príslušné odpovede..) Ak to poprepisuješ, o to lepšie. V prípade, že ich budeš mať všetky v textovej forme tak by sa to dalo spraviť celkom jednoducho. Skús pozreť niekde na stránkach tých skrípt, prípadne napísať vydavateľovi či ti to nemôže poskynúť v e-podobe (pdf, doc..) aby si to nemusela všetko prepisovať
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Na tvojom mieste by som sa vyhol programovaniu niecoho co ti tie obrazky spracuje, je to dost narocne.

Namiesto toho by som pohladal nejaky kvalitny OCR softwer ( pocul som o dobrom, ktory vyuziva neuronove siete a je free , ale uz som zabudol ako sa vola ), a cez paipi ho zneuzil vlastnym programom vysledok preparsovat a mas to.

Programoval by som to v Jave alebo C# ( nahorsom PHP ), koli jednoduchosti.

Ale ak su otazky v naskenovanych obrazkoch na tej istej pozicii, tak by ich stacilo postrihat.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Nema zmysel to riesit obrazkami, pretoze ak by som pisal takyto softver tak by bolo vhodne to urobit tak aby sa dal vyuzit aj neskor v inych pripadoch v skole. Tie otazky treba prepisat do nejakej DB = kludne aj do ms access data file, a nasledne spravit soft.
Napísať odpoveď