Nabijanie baterky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nabijanie baterky

Príspevok od používateľa weroro »

Ahojte,
chcel by som sa opýtať, či už niekto z vás skúšal nabíjať baterku do telefónu na priamo tak, že ju vytiahol z telefónu a pripojil priamo na nabíjačku. Ak áno mohli by ste mi vysvetliť ako ste to pripojili? Lebo na baterke sú 3 kontakty ( +,-,T) a ja neviem na čo slúži ten kontakt „T“. Možno to slúži na nabíjanie ale môže to slúžiť aj na zistenie stavu nabitia batérie. Ako by som mal teda nabíjačku pripojiť na priamo k tej baterke?
Ďakujem
Prílohy
baterka.png
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Nabijanie baterky

Príspevok od používateľa Sphinx »

nie som si isty mozno trepem ale klasicky -+ tam kam patria a to T by mohlo byt ochrana tak ako to byva v rozvodnych setach tzv "nulak" pripadne prepatova ochrana
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

problém takéhoto nabíjania je v tom, že nevieš odhadnúť kedy je baterka nabitá, a ak ju "prebiješ" stráca sa rapídne jej výdrž
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Takže si myslíš, že by som nemal nič pokaziť tým keď nabíjačku pripojím priamo na + -? Lebo osobne ma nenapadá ako by som mohol využiť ten kontakt T. Alebo ak by to bola prepätová ochrana to znamená, že by som z toho T kontroloval napätie a tým by som v určitom momente vedel prerušiť nabíjanie (keď by bola baterka nabitá) akurát netuším aké by to napätie malo byť, keď viem zo skúsenosti, že cez ten T výstup/vstup ide nižšie napätie (asi je tam zabudovaný dáky odporový činiteľ - čím zákonite neklesne iba prúd ale aj napätie).
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

veď pozri google,
napíš značku telefónu, battery, recharge without cell alebo ničo také
istotne je XY týpkov čo to skúšali
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

No na tento typ telefónu asi ťažko :) je to Philips DIGA a je to múzejný kus na, ktorý treba asi aj zbrojný pas :) V každom prípade ďakujem a to stým prebitím dáko vyriešim, ja som len potreboval zistiť ako to mam na tu baterku pripojiť (nechcel som ju 2 sekundy po pripojeniu plne odfajčiť)
Napísať odpoveď