Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Apple/Mac

Príspevok od používateľa Dunlop »

Podľa analýzy spoločnosti Secunia mala spoločnosť Apple za prvý polrok 2010 najviac hlásených bezpečnostných chýb vo svojom softvéri, "predbehla" tak Microsoft aj Oracle.
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2718
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Nie je tam zahrnuta zavaznost chyb a mnoho (alebo vacsina?) nie je v Mac OS ale vo windows aplikaciach. A to, ze Apple nevie robit Windows aplikacie vie snad kazdy :D
Takze klasika, windows uzivatelia sa radsej budu barikadovat anti-virusmi, macisti mozu spokojne spat. Nebezpecie je este daleko.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Stopa: dovolím si tvrdiť že ani žiadne nebezpečenstvo nebude, a ak áno tak apple sám vidá zadarmo antivír ktorý kvalitou predbehne všetky windowsové antivíry
Stopa
King
King

Mac OS uz ma antivir integrovany :wink: Neviem sice, ako kvalitny, ale je tam. Samozrejme ako vsetko od Applu pracuje bez zbytocneho otravovania uzivatela, ozve sa az ked sa nieco stane. Ech, normalne pri svojej Avire s jej on-the-top oknami o kazdej hovadine a nemoznosti minimalizovat viacero z nich zacinam zavidiet macistom. Holt, ale mohol som skoncit horsie a nadalej pouzivat MSE ktory ani confickera nepozna...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Tak odkedy som sa stal majitelom iPhonu som sa o Apple zacal zaujimat trochu viac(pripada mi to ako keby Steve dava do vyrobkov nejaku drogu :D ). V poslednej dobe pokukujem a citam recenzie hlavne na Macbook Pro a trochu aj rozmyslam nad vymenou tohto Asusu. Vsetko je to ale zatial len v rovine uvazovania. Neviem ci by som bral 13'' alebo 15'' no viac sa mi pozdava 13'' ktory by som vyuzival s externym monitorom a periferiami(aj tak by som s nim pravdepodobne skoncil v posteli :D ), no ten aktualny HW co je v tych 13'' sa mi zda na dnesnu dobu uz "nie velmi aktualny". Kedy teda priblizne maju predstavit nove macbooky? Tipujem ze aspon tie i5 procaky tam uz daju. Takisto sa ako dlhorocny windowsak obavam prechodu na Mac OS, no nemalo by to byt nic hrozne si myslim. Vcera som rozbehal Mac vo VirtualBoxe no je to extremne pomale takze nic z toho. Ako je to s funkcnostou Windowsu na Macbooku? Kedze mam ps3 tak hry na PC velmi nehravam ale obcas ma chyti taka chvilka ze zozeniem nejaky simulator alebo "tycoon" a hodinu sa s tym hram :D . Keby vyjdu tie nove 13'', odkial by bola najvyhodnejsia kupa(bavime sa o MB Pro)?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa môjho skromného názoru sa pri Mac OS X netreba vôbec zaoberať nejakými antivírmi alebo niečím podobným, keďže je to stále systém založený na Unixe, a preto je omnoho bezpečnejší OS ako Windows :wink:
Stopa
King
King

viper1993:
i5/i3 necakaj v 13" macbooku. Pri tychto procesoroch nemozu pouzit integrovanu graficku kartu (kedze tam je integrovany ten intelacky sh*t) a tak by to znamenalo silny pokles grafickeho vykonu (keby tam nechali intel), alebo silnejsie zahrievanie (keby tam dali aj dedikovanu grafiku). Resp by museli zhorsit vydrz na baterku, alebo nieco este horsie.
A Windows ide vynikajuco na Macbooku. Apple ti sam zaobstarava drivery, ziaden bloatware a navyse v roku 2008 vyhral cenu "Najlepsi Vista notebook roka" prave Macbook Pro :lol:
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Pilifo napísal:Podľa môjho skromného názoru sa pri Mac OS X netreba vôbec zaoberať nejakými antivírmi alebo niečím podobným, keďže je to stále systém založený na Unixe, a preto je omnoho bezpečnejší OS ako Windows :wink:
myslis ? http://new.pc.sk/novinka/apple-ma-nove- ... v-softveri
Mna pri par "applakoch" co poznam najviac prekvapuje ich falosna viera v bezpecie. Ale samozrejme to plati aj pre mnoho ludi s nejakou linux. distribuciou. Hlavne ked pouzivaju system stale ako root. LOL. Kazdopadne, o system sa treba starat ale osobne najviac verim linuxu, kedze je to hlavne high-end server system a tam je bezpečnosť na prvom mieste.
Stopa
King
King

Cubix: ten clanok hovori o SW vytvorenom spolocnostou Apple bez rozdielu OS. Vacsina tych chyb sa nachadza na Win verziach iTunes a Quicktime. V samotnom OSX je stale malo chyb a aj tie ktore su, nie su velmi nebezpecne.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Stopa: Ok cize co ine mozem ocakavat pri upgrade v tom 13" namiesto toho core 2 duo co tam je teraz?
Stopa
King
King

Tak to ja uz netusim, Apple je prilis nepredvidatelna spolocnost. Bud sa nejako dohodnu s intelom na procesoroch na mieru (ako urobili pri Macbook air, nik iny nemal tak male Core2duo chipy), alebo zmenia na AMD. Ale pochybujem, ze dalsia generacia bude stale na Core2duo, to by im vela ludi vycitalo.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No tak teraz netusim ze ci cakat do dalsieho upgrade(oktober, november?) alebo nad tym zacat serioznejsie rozmyslat uz teraz pri tejto edicii.
Stopa
King
King

Na take rozhodnutie ti posluzi tato stranka, zohladnuju tam nielen cas posledneho updatu, ale aj rozne "rumors" (ani ma slovensky preklad nenapada :-D ) http://buyersguide.macrumors.com/

Ale inak ja by som na tvojom mieste pockal, ak mas svoj PC plne funkcny a chces iba switch.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ako to tak pozeram tak updaty su na zaciatku roka(1.,4.,6.mesiac) a vacsinou v oktobri takze nakolko tento PC este nieco vydrzi tak to budem sledovat a cakat. Snad sa dockam(a neprestanem dovtedy chciet MBP :D ). Ale aj tak by ma zaujimalo co by na tych macbookoch este mohli nejako vyrazne upgradnut okrem nejakych detailov.

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2010, 19:13)
Teraz ma tak napadlo, je na Macu ActiveX? Respektive nejaka nahrada alebo nieco v com ho spustim? Mam totiz kamerovy system ku ktoremu sa da pristupovat len cez Internet Explorer pomocou ActiveX prvku. Vyuzivam to casto takze by mi to dost chybalo(na iPhone mi to ciastocne ide aplikaciou MEye).
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

No MacBooky by sa mali upgradovat tradicne niekedy v oktobri/novembri a v tomto so Stopou nesuhlasim, podla mna to nejako vyriesia a do 13" Pro tu i3 minimalne daju .. ale to je zbytocne hadat, lebo Apple drzi vsetko do poslednej chvile v tajnosti (az na ten iPhone 4 fail) .. kazdopadne si pockaj, to uz nie je taka dlha doba a mohol by si lutovat, keby teraz kupis C2D a za 2 mesiace tam budu i3/i5
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj uz som rozhodnuty ze pockam. Btw. 1.9 bude v San Franciscu Apple Special Event. Zrejme predstavenie noveho iTouch-u a Apple TV(keby tak chceli predstavit nove MBP to by bolo :D)

zdroj: iphonehacks

Ohladom toho ActiveX, viz. moj prispevok vyssie nevie nikto nic?
Stopa
King
King

Nejake pokusy s ActiveX boli, ale nic spolahlive nenajdes. Jedine riesenie je bud virtualizovat OS (co s Vmware Fusion resp. Parallels nebude problem), alebo holt najst rovnako ako s iPhonom nejaky program priamo pre tvoje kamery.

//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 16:31)
Na znamost sa dava, ze Apple ma dnes o 19:00 keynote, pravdepodobne ohladom iPodov, ale "one more thing" moze byt hocico. Avsak tentokrat sa chystaju streamovat priamo video na http://www.apple.com/ . Takze zaujemcom staci browser s HTTP streamingom a malo by to fachat, ak by windows browseri zlyhali, tak Safari na Mac OS a iOS pojdu.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Zmeskal som to. Neskor by mal byt aj zaznam keynote ako vzdy ze?
Stopa
King
King

Jasne, normalne to najdes v podcastoch, pripadne na webe. Ale bol to event prakticky iba o iPodoch (mimochodom nove Nano vyzera super) a Apple TV, takze ak ta tieto 2 veci nezaujimaju tak to ani nemusis pustat.
A vlastne aj novy iTunes s "Ping" :-D (ktory sa da stiahnut uz teraz pre PC aj Mac)

//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 20:36)
Beriem spat, na Windows je stale iba ta starsia verzia... shame
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

O novych macbookoch ani slovo co? :D
Napísať odpoveď