Chcel by som poprosiť o pomoc...
Zostava 1:
matičná doska: Asus P5NSLI
procesor: Intel core 2 duo 2,4Ghz
pamäť: 2GB ddr2
grafická karta: 2x NVidia GeForce 7600gt
hdd: SEAGATE Barracuda 7200.9
monitor: ASUS VW191s
zdroj: odišiel, riešim nový
Zostava 2:
matičná doska: Asus P5N32-E SLI
procesor: Quadcore Intel core 2 quad Q6600, 2,4Ghz
pamäť: 8GB ddr2
grafická karta: NVidia GeForce 8800GTX
hdd: 2x SEAGATE Barracuda 7200.10 (dokopy 600GB)
monitor: ASUS MW201U
zdroj: http://www.alza.sk/zdroj-fortron-bluest ... d81684.htm
Moja situácia je asi takáto:
Na 1. zostave odišiel zdroj, na 2. zostavu chcem dokúpiť novú grafickú kartu a čiže musím vymeniť na nej aj zdroj. Zdroj a grafickú kartu z 2. zostavy chcem dať na 1. zostavu.
potrebujem vedieť:
1. Keďže grafika z 2. zostavy pôjde na 1., potrebujem vedieť či sami viac oplatí tam nechať 2x NVidia GeForce 7600gt alebo vymeniť sa jednu NVidia GeForce880gt ?
2. Ak zdroj z 2. zostavy dám na prvú, nebude prekážať že je príliš silný ?
3. Akú grafiku mám kúpiť na 2. zostavu ?
moje požiadavky:
- do 500 eur
- na pracovné účely = tvorba 3D vizualizácií a 3D modelov v programe TrueSpace.
vyhliadnutú mám: http://www.alza.sk/hp-nvidia-quadro-fx1800-d126994.htm
Má s ňou niekto skúsenosti ? Je to dobrá kúpa v pomere cena/výkon ? Existuje lepšia alternatíva ?
4. Aký zdroj dokúpiť na druhú zostavu, vzhľadom nato, že kupujem novú grafiku ?
Ďakujem pekne za rady.
grafická karta + zdroj
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: grafická karta + zdroj
1. radsej 8800gtx, hentie 2 predaj
2. nie nebude
3. podla mna radsej ATi 5870
4. hocico nad 550w by malo stacit, zober napr toto : http://www.alza.sk/seasonic-ss-650ht-f3-d167025.htm
2. nie nebude
3. podla mna radsej ATi 5870
4. hocico nad 550w by malo stacit, zober napr toto : http://www.alza.sk/seasonic-ss-650ht-f3-d167025.htm
Viem dobre ze vela ludi teraz kritizuje NVidiu a ta ide s kvalitou dole vzhladom na cena/vykon (podla toho co vsimam jasny priklad je GTX 470 a 480) ale predsalen tie NVidia Quadro karty su profesionalne karty na pracu zatial co hore spominane GTX a taktiez hd5870 pokial sa nemylim su hracie karty nie ? Moc sa do toho nevyznam len sledujem diskusie na forach takze sa pytam radsej.
-
tm_a.s.
Light Professional
Pokial ja viem tak ti staci len dobra karta, ktora to stiha vykreslovat (tie 3D modely) a kedze ja som fanATik tak som ti poradil v tej cene to najlepsie...
-
TUCERO_SVK
Star
neviem ako to je s TrueSpace ale Quadro sú stabilnejšie v grafických programoch.
tu je napríklad čo je k 3ds maxu písané na autodesk stránke.
NVIDIA®, AMD™ and Autodesk® recommend the use of professional workstation cards such as the Quadro® and FireGL™ families which provide
optimal user experience for high-end 3D packages. Various refresh, display and stability problems as well as inadequate performance may be encountered with cards based on the GeForce® /Radeon GPU chipset, and therefore Autodesk cannot guarantee their behavior.
trochu to zobrať do úvahy.
okrem toho Quadro grafiky majú dosť nízku spotrebu tým pádom by ti mal stačit aj 400w zdroj.
Ale ak sa budeš chcieť hrať tak to čo ti odporúčal vyššie
tu je napríklad čo je k 3ds maxu písané na autodesk stránke.
NVIDIA®, AMD™ and Autodesk® recommend the use of professional workstation cards such as the Quadro® and FireGL™ families which provide
optimal user experience for high-end 3D packages. Various refresh, display and stability problems as well as inadequate performance may be encountered with cards based on the GeForce® /Radeon GPU chipset, and therefore Autodesk cannot guarantee their behavior.
trochu to zobrať do úvahy.
okrem toho Quadro grafiky majú dosť nízku spotrebu tým pádom by ti mal stačit aj 400w zdroj.
Ale ak sa budeš chcieť hrať tak to čo ti odporúčal vyššie