Čaute prednedavnom som si kupil novy router lahka instalacia vsetko takze internet mi ide aj na iphone aj na ntb, ale... niekedy sa stava ze mi internet na ntb nefunguje "Pouze mistna sit".
Vybehla mi tabulka na ntb : Vasa IP adresa je v rozpore/konflikte s inou nejak tak to bolo napisane.
Prosim Vas ako vyriesit tento problem aby sa neblokovali navzajom IP adresy ?
Súboj IP Adries
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Súboj IP Adries
máš tam napevno nastavované ip, alebo cez dhcp?
-
lacijawa
Star
Skor napevno nastavovane. Guglil som DHCP a nezda sa mi ze sa ta podoba na moj router takze asi napevno.
Inac mam router D-Link DIR 300 ak to pomoze / 802.11g .
Inac mam router D-Link DIR 300 ak to pomoze / 802.11g .
Na pevno znamená, že si zadával ip adresu do nastavení pripojenia. Kde sa to nastavuje na iphone netuším ale vo windows sa to robí vo vlastnostiach sieťového pripojenia. Aký máš win na NB?
Či máš zapnutý dhcp na routery zistíš podľa obrázku. (to rozhranie je z DIR-330 ale snáď ho má rovnaké)
Či máš zapnutý dhcp na routery zistíš podľa obrázku. (to rozhranie je z DIR-330 ale snáď ho má rovnaké)
-
lacijawa
Star
Neviem kde mam najst to rozhranie 
-
audiotrack
VIP
na ip adrese routra (do prehliadača zadaj IP na ktorej je router a stlač eneter. Ak nevieš tú adresu, tak je to východzia brána /prípadne predovolená brána, alebo default gateway v závislosti od jazyka/ ktorú ti vypíše v príkazovom riadku (win+r a napíš cmd) po zadaní príkazu ipconfig)
-
lacijawa
Star
No takže dostal som sa cez IP adresu na tu stranku D-Link ale pyta to odo mna meno a heslo pricom ja som nezadaval ziadne heslo pocas instalacie routra
meno: admin heslo: "žiadne"
alebo
meno: user heslo: user
alebo
meno: user heslo: user