Hľadám kvalitné reproduktory na špeciálne použitie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktorá reprosústava sa hodí ako zdroj zvuku pri projekcii videa s Full HD projektorom?

Behringer B3031A
0
Žiadne hlasovania
Behringer B3031A
0
Žiadne hlasovania
Behringer EUROLIVE S1020
2
40%
Behringer Multimedia MS20
0
Žiadne hlasovania
Iná reprosústava od Behringer
0
Žiadne hlasovania
Od Sony
0
Žiadne hlasovania
Od Pioneer
0
Žiadne hlasovania
Od inej osvedčenej značky
3
60%

Celkom hlasov: 5

BookEditor
Light Professional
Light Professional

Hľadám kvalitné reproduktory na špeciálne použitie

Príspevok od používateľa BookEditor »

Zdravím,
hľadám kvalitné reprosústavy/reproduktory do 300 - 400 €.
Kritériá:
1, pripojenie k PC (najlepšie cez 3,5 mm jack)
2, osvedčený výrobca (nie je to nevyhnutné)
3, použitie ako zdroj zvuku počas projekcie s projektorom Benq
4, povrch repro. by nemal byť pokrytý "drevom" - imitáciou a pod.
5, širší frekvenčný rozsah (čím väčší, tým lepšie... Alebo?)

Rád si prečítam všetky rady i názory.
Po hodinách sliedenia na internete som našiel tieto produkty:
- Behringer B3031A
- Behringer B3031A
- Behringer EUROLIVE S1020
- Behringer Multimedia MS20
Čo na ne hovoríte z technického hľadiska? Hodia sa mi na moje účely? Ak máte lepšie návrhy, tak sem s nimi :)
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hľadám kvalitné reproduktory na špeciálne použitie

Príspevok od používateľa seth82 »

No...Keďže na Bose nemáš financie, tak to by som šiel najskôr do Pioneer. Behringer nie je zlá značka, avšak tí sú dobrí hlavne v iných odvetviach, v domácom kine s nimi nejako extra veľa skúseností nemám...Ak priložíš zopár Eur, máš DCS590 od Pioneeru a to už je celkom slušné vrámci tejto cenovej kategórie...Mimochodom, to, čo si od Behringeru poslal, sú štúdiové monitory a k domácemu kinu sa hodí všeličo, iba nie to...

Frekvenčný rozsah nie je všetko, sú bedne, ktoré hrajú s limitovaným rozsahom lepšie, ako tie, ktoré majú rozsah širší...Spracovanie, odtienenie, dizajn ozvučnice, materiály a iné detaily sú oveľa dôležitejšie...

//prípadne s Onkyo asi nič nepokazíš a nachádzajú sa v tvojej cenovej kategórii
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_domace- ... 24253.html (v slovenských shopoch sa nevyznám, takže sem dávam tento link)

ok, tak keďže to nemá byť drevo, tak tie Jamo padajú...mea culpa, neprečítal som si to dobre :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

seth82 napísal:Frekvenčný rozsah nie je všetko, sú bedne, ktoré hrajú s limitovaným rozsahom lepšie, ako tie, ktoré majú rozsah širší...Spracovanie, odtienenie, dizajn ozvučnice, materiály a iné detaily sú oveľa dôležitejšie...
WTF???

S tym Onkyom si snad robis prdel, ze to ma byt lepsie ako studiove behringery?

>Mas nejaky zosik/receiver alebo nemas, aky bol dovod na vyber aktivov?
Eurolive urcite nie, to je PAcko.

Neviem, co je na tom specialne pouzitie, ale pokial by to bola investicia 300-400 len do repro, tak urcite nie Pioneer, Sony, Jamo a pod.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Z toho, že to chce k HD projektoru, som si pomyslel, že by k tomu chcel nejakú sústavu domáceho kina. Práve preto mi bolo podozrivé, že si navyberal monitory od Behringeru. To, že kvalita zvuku by bola vyššia, je na diskusiu, v každom prípade s dvoma monitormi by sa asi veľmi na domáce kino nezahral, alebo áno? Myslím, že Onkyo je vrámci domáceho kina mierne vyspelejšie, ako Behringer, ktorý sa venuje úplne iným odvetviam. Takže piánko a s mierou...

Mimochodom, chcem vidieť, čo mu do 400Eur odporučíš za domáce kino...Ak by sme sa bavili o klasických stereo bedniach, istotne sa neunúvam sem posielať spomínané značky...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Co ma kvalita zvuku spolocne s tym, ci je to stereo alebo 5.1 ??
Mam silny dojem, ze v tom vsetkom mas kvalitny misung, vid. dalsia tema.

Nech sa chlapec vyjadri, ci chce 5kanal, ci stereo, ale predpokladam, ze stereo; inak by nevyberal monitory a nemal podmieku pripojenie na jack.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten súvis kvality zvuku medzi 5.1 a stereo systémami celý čas naznačuješ práve ty v téme, v ktorej mám ja zjavne "kvalitný mišung". Prestaň sa hrať na kráľa, na mňa dojem neurobíš ani svojimi útokmi a ani trápnou iróniou. Ako sám zakladateľ písal, vôbec sa v tom nevyzná a teda vybral aktívne monitory od Behringera, pričom k fullHD domácemu kinu sa to "logicky jednoznačne" hodí...PC sa nedá pripojiť k 5.1 cez jack?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kvalitu 5.1 a stereo zvuku nikde neporovnavam, to sa ti len prisnilo.

Preco si myslis, ze na teba potrebujem urobit dojem??? Co si zenska?

Kde si nabral, ze to potrebuje na fullHD kino? Si jasnovidec?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Makovnik napísal:Kde si nabral, ze to potrebuje na fullHD kino? Si jasnovidec?
Z bodu 3 v prvom prispevku? (nepise o fullHD, ale kedze je to projektor, tak zrejme k tomu bude chciet poriadny "filmovy" zvuk)
K teme: monitory sa na bezne pocuvanie nehodia, su robene na to, aby reprodukovali zdrojovy zvuk co najlepsie, no ten nema vzdy potrebnu kvalitu a to moze byt problem.
Makovnik: mohol by si si uz odpustit osobne utoky na setha, vzdy tu len blabolis cosi s primesou ironie a urazok, ale konkretne argumenty som si nejako nevsimol.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pokial sa nebavime o bazarovych produktoch ale novych,
tak kvalitne ozvucenie "do 300 - 400 €" nezozenies ani vo sne.
Ten mišmaš Behringerov co si opisal je nepouzitelny na Tvoj ucel, resp. od kvalitneho zvuku to ma velmi daleko.
A co to ma vlastne byt- 5.1? 2.1? 4.0? ake specialne pouzitie?
V kazdom pripade si priprav aspon 700€, ako velmi spodnu hranicu..

ps. ak by ti stacilo 2.0 tak tu je nieco velmi slušné za prijatelnu cenu : http://www.harmanshop.sk/hcg-stereoIII
subač si mozes dokupit priebežne neskôr podla potreby
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Gothar, a kedze vy by ste si take zelali, tak musi aj on; viete vobec kde ma ten projektor umiestneny??? Dalsi jasnovidec. Kym sa sam nevyjadri, tak si domnienky nechajte pre seba. Ked poslal same stereo bedne, tak urcite chce 5kanal....
Ty si tiez vypotil dobry oxymoron "...aby reprodukovali zdrojovy zvuk co najlepsie, no ten nema vzdy potrebnu kvalitu a to moze byt problem." - vies to aj vysvetlit, co si tym chcel povedat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Chcel som tym povedat to, co som napisal, myslim, ze to je dost zretelne napisane, aj ked namiesto najlepsie tam skor mohlo byt slovo najpresnejsie. Ale ja sa s tebou hadat nejdem, audio technike sa nevenujem a ty si tu siroko daleko ocividne najvacsi odbornik ktory ma patent na pravdu. A zas sme pri tom, ze si nic konkretne nepovedal, ziadny argument si nedal, len mas blbe pripomienky.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vidis, mozeme si tlapnut, tiez si nic okrem OT nenapisal.
Odborne vyjadrenie je o vyberani spravnych slov. Neviem aku VS mate vychodenu, ci vobec nejaku, ale u niektorych skusajucich by ste za jedno blbe slovicko leteli zo skusky.

Myslim, ze je dalej zbytocne nieco pisat, kym sa BookEditor nevyjadri.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nič prieborné si nenapísal ani ty (vlastne ty si tu nenapísal nič). Moju školu mám uvedenú v profile, tá tvoja musí byť teda fakt veľmi zaujímavá, ak kvôli jednému slovíčku letíš, žeby nejaký produkt totalitného režimu? Lebo také drsné to nemáme ani tu a to je tá moja na celkom vysokej úrovni...Tvoje príspevky sú totálne o ničom, iba napádaš iných a o sebe si myslíš, že máš furt pravdu :) Nejaký wannabe Dj tu ide poučovať každého, hoci ak sa ľudia logicky zamyslia, tak prvé, čo ich pri projektore napadne, je celkom nadštandardná uhlopriečka premietnutého obrazu a teda automaticky sa zamyslia, či tu čisto náhodou nejde o domáce kino. Ak by chcel ten projektor na prezentácie, istotne by neplánoval investovať 400E do reproduktorov a teda počítajme s tým, že chce pozerať nejaké tie filmy - ty by si mu istotne odporučil stereo, že áno - to by z toho mal neskutočný priestorový zážitok :)

Čo si ty myslíš o ďalšom prispievaní do tejto témy, je každému ukradnuté. Prispievať môže hocikto, ak je to k téme a hrať na arbitra sa môžeš niekde, kde ti na to nejaké deti aj skočia...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Produkt totalitneho rezimu? alebo zeby ten student bol debil?
Ty chodis na pravo? fakt? neverim ani to, ked pre teba jedno zle mienene slovo nic neznamena, pritom cela tvoja skola je o tom.
Ako student prava by si mal poznat tuto 'slovnu' hracku, aky je medzi dvoma formulaciami vyznamovy rozdiel: "Prepustit nie, popravit" != "Prepustit, nie popravit"
Zbytocne je k tebe daco pisat, ty diletant, kym nezacnes pouzivat mozog namiesto emocii.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To, či v to ty veríš, alebo nie, je mi fuk, na fóre je zopár ľudí, ktorí to vedia aj potvrdiť, ale to je fakt mimo diskusiu (v každom prípade to zodpovedá tvoju rečnícku otázku, či reku máme aj nejaké vysoké školy, alebo nie), uvažujem ale, o čom ma ešte budeš poučovať, tentokrát je to už to, o čom má byť moja škola, do kvantovej mechaniky sa rozumieš tiež?

...Neverím, že na univerzite dokážu niekoho vyraziť zo skúšky kvôli jednému slovíčku, prípadne že by si vďaka nemu utvorili obraz o študentovi, že je debil (to je iba tvoj prístup - na ultra-rýchle typológie osobnosti si odborník práve ty, čo tu aj v posledných príspevkoch dokazuješ).

Zvyšok tvojho príspevku vôbec nechápem a vôbec netuším, čo to má spoločné s tým, že zakladateľ témy chce pravdepodobne používať projektor na projekciu filmov a teda že stereo reproduktory sa k tomu nejako extra nehodia =D Na záver - diletanti boli tí, ktorí ťa takto vychovali a mne celý čas príde, že ten, kto sa riadi emóciami, si práve ty :3
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ešte upresním kritériá... Chcel by som u seba doma "premietať" HD video, ktoré natočím a aj upravím (takže video signál do projektora pôjde z PC-čka). Potreboval by som teda repráky (nemusia byť úplne dokonalé, ale aby sa za tú cenu oplatili kúpiť). Ja mám doma niekoľko ročné repro. Creative so subákom a (mne, neznalému do týchto vecí) sa stále ich zvuk náramne páči. Keby niečo, kupovali ich rodičia, takže sa ma na parametre a pod. nepýtajte:). Viem ale, že stáli okolo 40 €. Keďže tieto , 40 €-vé, považujem zvukovo za celkom dobré (a nie len ja :)), tak si myslím, že nejaké kvalitné by sa dali kúpiť aj do tých 200 €. Hranica 300 - 400 € sa mi zdá veľmi vysoká na príležitostnú projekciu výtvorov, tak by som bol rád, ak by bola čo najnižšia. Opakujem (najmä audiofilom), že nemusia byť úplne dokonalé, potrebujem slušnú kvalitu za slušnú cenu. Najpraktickejšie pre mňa by boli 2.0. repro. so zabudovaným subákom (ak to je, samozrejme, možné). Poraďte mi...
Napísať odpoveď