Win 7 -> Win XP

Informácie o software, ankety...
Ambassadors
Amateur
Amateur

Win 7 -> Win XP

Príspevok od používateľa Ambassadors »

Zohnal som si original CD Win XP Home a chcem ho nainstalovat na notebook, kde mam Win 7

Ked dam CD instalovat z mechaniky vyhodi mi okno Program Compatibility Assistant a hlasku v zmysle, ze Setup nemoze pokracovat, pretoze verzia Win na PC je novsia ako ta, ktoru idem instalovat

este je tam buttom Solution online, ale to mi nic neponukne
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Win 7 -> Win XP

Príspevok od používateľa brm »

Prechod zo staršej verzie na novšiu môžeš robiť takýmto spôsobom, ale pri prechode z novšej verzie na staršiu musíš urobiť klasickú inštaláciu.

Musíš z toho CD nabootovať... tj. buď pri spúšťaní PC budeš musieť mačkať nejaké F5/F8 alebo musíš vojsť do biosu a nastaviť bootovanie z optickej mechaniky manuálne (pre viac info pozri manuál k svojej základnej doske).. a keď sa začne bootovať, ďalej postupuj podľa inštrukcii na obrazovke.

Doporučoval by som pred inštaláciou sformátovať komplet partíciu C: (je to súčasť procesu inštalácie XP), aby sa navzájom nebil starý Windows s novým Windowsom. Samozrejme nezabúdaj, že tým prídeš o komplet všetky údaje na disku C: !!!

Ešte predtým všetkým však doporučujem si skontrolovať, či máš na svoj počítač dostupné ovládače aj na XP... (napr. niektoré nové notebooky už nemajú ovládače pre staré XP, takže len upozorňujem)........
Napísať odpoveď