Paypal, platby cez paypal
-
2janci2
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Platby cez paypal
no presne, poplatky sa platia pri kazdej transakcii... napriklad, vcera som posielal 50 €, tak som musel zaplatit 52,05 €... takze az tak bez poplatkov to nie je 
-
Scorpion90
King
Roiko napísal:nieje.
Manipulacne poplatky su iba ak tebe pridu od niekoho peniaze na tvoj paypal ucet,pricom ak si ich nasledne chces ty stiahnut na svoj ucet v banke tieto virtualne peniaze tak platis niaky minimalny manipulacny poplatok.Avsak pri posielani ci samotnom prijmani penazi su poplatky samozrejme neni..
PS.: Paypal je len prostrednikom medzi bankou-tvojim uctom a predajcom-spolocnostou,ktorej peniaze posielas ci ich od nej prijmas..Ide tam len o to,ze takto nemusis zadavat udaje o tvojom ucet a sebe samom priamo tomu komu chces peniaze poslat ci ich prijat,ale zadas ich paypalu kde si vytvoris ucet a takto sa ti nestane,ze ta oje*** niaka posemetna vysoko rizikova spolocnost ci podvodnik,alebo tieto informacie zneuzije..
poplatky su ale len ked od niekoho prijimas chechtaky, konkretne 0,35 usd (vzdy) + percento podla vysky transakcie..Posielanie nestoji nic pokial mas nieco na paypale
Scorpion90 napísal:
poplatky su ale len ked od niekoho prijimas chechtaky, konkretne 0,35 usd (vzdy) + percento podla vysky transakcie..Posielanie nestoji nic pokial mas nieco na paypale
Ja som pisal o poplatku ked prijmes peniaze a chces si ich nasledne stiahnut na svoj ucet v banke,ale je mozne,ze to plati aj pre to co si pisal ty..Na paypale mam Available balance=€0,00 EUR .Napriek tomu som platil 3hry cez steam a prostrednictvom paypalu-left 4 dead 2 v akcii pricom mi to strhlo rovnaku ciastku z uctu ako bolo uvedene a to bez akehokolvek navysenia+som platil aj niaky pack hluposti cez steam-paypal a tak isto 10eur to stalo a presne 10odislo aj z uctu ani o cent viac..Pricom ak platim cez http://www.ebay.co.uk/ v eurach vzdy stiahne presnu ciastku ako je uvedena a nikdy neplatim ani o cent viac.Jedine pri klasickom ebay.com platim niekedy viac kvoli kurzu a ked platim na prepocet dolare..
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2010, 21:04)
fuuha to netusim.Ja si sledujem presne co mi odchadza z uctu a ked nieco stoji dajme tomu 10eur a 6centov,tak mi z uctu zobere presne tuto sumu,ktoru mi zaroven blokne umna na ucte par dni.Avsak aj po nich mi odchadza len tato ciastka.Jedine kde sa mi stalo,ze odislo mozno o trochu viac bolo ked som platil nieco v dolaroch a tam je kurzovi prepocet,preto sa moze obcas tato suma navysit.Priamo cez paypal ? Ak myslis virtualne peniaze,ktore sa ti ukazuju v disponabilnom zostatku priamo na paypali,tak nie ja tam nic nedrzim.Ked mi pride urcita suma a zatial bola vzdy len vacsia,hned ju stahujem na ucet do banky..Gangy napísal:Roiko prosim ta netrep ked o tom hovno vies, za kazdu transakciu sa plati poplatok len ty ho nevidis ked nieco platis pretoze sa strhava az od predajcu. Skus ale niekomu poslat peniaze len tak, priamo cez paypal...
Vies ja o tom mozno hovno viem,ale na druhej strane asi aj to mi pomohlo k tomu,ze ked asi 3tyzdne dozadu ma oje*** na platbe,ze som niekomu poslal peniaze a nedostal som zato to co som mal-konkretne TGC karticka do WoWka,som to riesil cez support mailami a nakoniec mi mozno aj ako ty pises vdaka mojej hluposti vratili tieto penazne prostriedky..Takze niekedy je lepsie byt,alebo sa aspon hrat na sprosteho nez sa tvarit,ze viem vsetko a potom to dopadne presne opacne..!..If You Know What I Mean ..!..
PS.:,-Fees-Purchase-Pay=Free , Get paid: 1,9% to 3,4% + €0,35 EUR ,alebo Personal Transfer-Send money-Free when the money comes from PayPal balance or bank account. a iba pri personalnych -Receive money je to 3,4% + €0,35 EUR
when the money comes from a debit or credit card or PayPal Credit
(the sender decides who pays this fee). _PayPal_
Prajem pekny den.
Roiko napísal:Na paypale mam Available balance=€0,00 EUR .Napriek tomu som platil 3hry cez steam a prostrednictvom paypalu-left 4 dead 2 v akcii pricom mi to strhlo rovnaku ciastku z uctu ako bolo uvedene a to bez akehokolvek navysenia+som platil aj niaky pack hluposti cez steam-paypal a tak isto 10eur to stalo a presne 10odislo aj z uctu ani o cent viac..Pricom ak platim cez http://www.ebay.co.uk/ v eurach vzdy stiahne presnu ciastku ako je uvedena a nikdy neplatim ani o cent viac.Jedine pri klasickom ebay.com platim niekedy viac kvoli kurzu a ked platim na prepocet dolare..![]()
Si nejakym sposobom naruseny alebo len nevies citat?...za kazdu transakciu sa plati poplatok len ty ho nevidis ked nieco platis pretoze sa strhava az od predajcu.
Gangy napísal:
Si nejakym sposobom naruseny alebo len nevies citat?
A ja sa ta pytam Gangy naco ma ma zaujimat to co sa strhava od predajcu ?
PS.: Mimochodom ty ked uz mas tolko co povedat kumne a bez toho co si omne myslis.Ty tu akurat ludi pleties.Si skus precitat co napisal taky Janci na tvoj prispevok.On okamzite zareagoval,ze zaplatil miesto 50 okolo 52 a pritom to bolo pravdepodobne len kvoli kurzu a prepocte,ktory je u paypalu nevyhodnejsi ako v bankach,alebo kvoli postovnemu a balnemu.Avsak urcite nie zato,ze by on platil 2eura za to,ze niekomu posiela peniaze,alebo za nieco plati..Takze az budes nabuduce nieco pisat,skus sa vyjadrit zrozumitelnejsie a nauc sa prosim citat,pretoze takto sa naozaj nikam neposunieme..
-
2janci2
Medium Professional
Nie nie, Roiko mylis sa... nebolo to kvoli prepoctu kurzu, kedze som to platil v €... proste ked peniaze posielas, tak sa ta spyta, ze ci budes ten poplatok platit ty, alebo druha strana... cize som zaplatil tych 2,05, inak by to strhlo druhej strane
snad ste uz pochopili
snad ste uz pochopili
2janci2 napísal:Nie nie, Roiko mylis sa... nebolo to kvoli prepoctu kurzu, kedze som to platil v €... proste ked peniaze posielas, tak sa ta spyta, ze ci budes ten poplatok platit ty, alebo druha strana... cize som zaplatil tych 2,05, inak by to strhlo druhej strane
snad ste uz pochopili
To je pravda s tym nemozno nesuhlasit,ale ak by si nechcel tak to zaplatit nemusis..Ty posielas a ak by si sa rozhodol,ze to zaplati druha strana a jej sa to odpocita,tak by sa tak stalo.To vsak nemeni nic natom,ze ak posielas nemusis platit nikdy nic.Je to sice o dohode,ale ak ty nechces tak platit za poslanie nemusis..
Proste to co strhava druhej strane ta zaujimat nemusi,ak ste neni dohodnuty inak.Pretoze to mas ako ked ides kupovat chleba,tiez ta nezaujma kolko stoji muka,kolko cesto,kolko zezere ta pec kde ho pecu a kolko je zisk.Jednoducho bud sa ti vysledna suma/cena paci,alebo nie a ak nie tak ho jednoducho nekupis a ides hladat lacnejsi..Pricom nepocitas kolko poplatkov kde je a co vsetko musi zaplatit ten kto chleba vyraba a cim vsetkym musi ten chleba prejst kym sa vypocita jeho vysledna cena..Napriklad na taky Iphone si pridava apple marzu/zisk 60percent a teba nezaujma kolko ma apple zisk,proste bud sa ti ten fon paci a kupis si ho bez rozdielu kolko su naklady na vyrobu zisk preprava atdatp,alebo ides inde a kupis nieco ine-lacnejsie..ThatsAll.
Tym chcem povedat,ze posielanie je vzdy zdarma a to som vlastne tvrdil od zaciatku.Pokial sa vy dohodnete inak to uz je potom ina vec,ale ak ty chces poslat Free tak mozes a nic ti v tom nebrani.A pre to co plati predajca/prijemca penazi,tak preto plati to co som pisal vyssie..
PS.: Skoro som zabudol povedat,nie vzdy ked posielas peniaze tak sa ta pyta kto bude platit poplatok.Plati to len vtedy ak sa jedna o personal platby..
-
2janci2
Medium Professional
no, lenze ked bude platit poplatky druha strana, tak to strhne jej, cize ti nebudu stacit peniaze na kupu "chleba"
Janci ty si vobec nepochopil co som tym myslel.Ja som hovoril o tom,ze teba nezaujmaju poplatky a vsetko co je spojene s tym co kupujes,ale zaujima ta vysledna suma/cena..On si tam moze zaratat vsetko co chce do tej ceny a je len na tebe ci s tou danou sumou suhlasis,alebo nie a ak nie tak sa proste porozhliadnes po niecom inom.2janci2 napísal:no, lenze ked bude platit poplatky druha strana, tak to strhne jej, cize ti nebudu stacit peniaze na kupu "chleba"
Avsak to nemeni nic na tom,ze ty mozes posielat peniaze Free bez akehokolvek poplatku ak sa tak rozhodnes.
Ja ked kupujem na e-bay dajme tomu hodinky a stoja 50eur,tak zaplatim 50+mzono postovne a balne ak tam niake je a viac ma nezaujma a to cim vsetkym museli hodinky prejst z coho su slozene co vsetko v nich kolko stoji aky je tam zisk preprava a ake popaltky su s tym spojene mna nezaujma.Mna zaujima ako vacsinu ludi vysledna cena a ak sa mi nepaci tak sa porozhliadnem po niecom inom.Cena sa odvija od kupnej sili obyvatelstva a od toho ci su ludia ochotny zato tu danu cenu zaplatit-tj ponuka vs dopyt +kupna sila a s tym spojena/suvisiaca konkurencia..
Proste posielanie penazi cez paypal je Free a to,ze vy dvaja ste sa dohodli,ze poplatok za to,ze on a zdvoraznujem on prijme peniaze a z toho musi zaplatit poplatok,ktory zaplatis ty miesto neho.To je uz o vzajomnej dohode medzi vami dvoma.Avsak ak by si sa rozhodol ich poslat tak nemusis platit nic a poplatok za prijatie by sa strhol jemu a to ci by to on akceptoval je uz druha vec,ale ak ty platit za poslanie nechces nemusis on za prijatie musi,ale myslim,ze tam u personalneho uctu aspon do nedavna bola moznost prijatia 2xdo roka penazi free-tym som si vsak neni isty..
-
2janci2
Medium Professional
no ved to vravim aj ja, bud ten poplatok zaplatis ty alebo druha strana... to zalezi na tom, kto je aky pan
lebo ak predajca povie, ze musi mat na ucte 50 €, tak zaplatis viac ako 50 €, to si pis
2janci2 napísal:no ved to vravim aj ja, bud ten poplatok zaplatis ty alebo druha strana... to zalezi na tom, kto je aky panlebo ak predajca povie, ze musi mat na ucte 50 €, tak zaplatis viac ako 50 €, to si pis
Kto zaplati poplatok za prijatie penazi sa da dohodnut,len pri personal platbach..Ty posielas Free a ak nechces platit jeho poplatok za prijatie,tak je to problem toho kto prijme peniaze a nie tvoj ak sa spolu nedohodnete inak..
mimochodom aky kurz pouziva paypal, ked si nieco objednavam v dolaroch, ale samozrejme mam ucet v eurach? asi som slepy ale na paypal stranke som nic nenasiel..
Máš tam "Currency converter" a máš tam možnosť si iba nahliadnuť do kurzu, aký ma Paypal, cez "Calculate" - tam zadáš niekoľko eur a ukáže ti, koľko je to dolárov...
Prosim vas aku metodu mam pouzit pri posielani penazi na druhy paypal ucet? Purchase - goods, ebay, services alebo Personal atd... ktore z tychto?
A druha otazka, ze je tam daky REFUND, ako to vyuzijem? Poslem peniaze na paypal ucet a potom ich mozem vratit spat, alebo ako sa to vyuziva?
Ide o to , ze jeden tipek mi poslal peniaze na ucet, ale zatial neprisli.. Tipek ma presviedca, aby som tie peniaze uz poslal na ten paypal, i ked mi este peniaze nedorazili na ucet.. je tam moznost, ze ked mi nepridu tie peniaze na ucet, tak budem moct dako ziskat peniaze spat?
A druha otazka, ze je tam daky REFUND, ako to vyuzijem? Poslem peniaze na paypal ucet a potom ich mozem vratit spat, alebo ako sa to vyuziva?
Ide o to , ze jeden tipek mi poslal peniaze na ucet, ale zatial neprisli.. Tipek ma presviedca, aby som tie peniaze uz poslal na ten paypal, i ked mi este peniaze nedorazili na ucet.. je tam moznost, ze ked mi nepridu tie peniaze na ucet, tak budem moct dako ziskat peniaze spat?
Na refund penazi mas sa mi zda mesiac potom uz bohuzial.
a to aj vtedy ked ich dotycny minie? ked ja mu poslem na paypal 160 a on ich minie a v pondelok nedojdu peniaze a dam refund, tak sa mi vrati 160 eur?
A aku metodu pri posielani mam pouzit?
edit/ diky k+
A aku metodu pri posielani mam pouzit?
edit/ diky k+
Meken hlavne to neposielaj ako gift alebo other, posli to ako purchase - goods a aj ked to minie, Paypal ti to vrati do par dni a jemu udeli minusovu balance, sam som to zazil, a ten refund pomohol
Som nevedel, ze to zozere tak vela ta tranzakcia, poslal som 155 eur a prislo mu 149,38 eur.. vyse 5 eur za tranzakciu ( Fee amount ) 
Tak ano je to palka, no mozes poziadat o refund, v inom pripade ak by to islo ako gift/other nebol by tam poplatok ale ani moznost o refund
Prosim vas viete niekto ako postupovat pri refunde? nikde to tam nevidim, neviem to najst ... Peniaze mi na ucet nedosli, clovek ma asi osral, tak chcem poziadat o refund, ale neviem ako