Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa ephramko »

ked jednu babku necha nazive...po dalsich zacne strielat...a potom zase nestriela...a potom zase striela aj po 3 rocnom dietati...tak to je podla mna spravanie psychopata, neriadena strela...nevieme preco si jednym vybral a inych usetril...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Presne tak, proste, toto bol čin psychopata, tak sa to nesnažte to nesnažte omlúvať tým, že spanikáril a myslel si, že každé prichádzajúce auto sú policajti a podobné nezmysly.

Ak by vyzabíjal iba ich a potom seba, potom by bola situácia iná, ale to, že vyšiel von a strieľal po ľuďoch ako po dobytku, to hovorí samo za seba. Bol to magor.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak tak, keby zabil len tych "neprisposobivych" tak by sa zapisal ako hrdina, takto sa zapisal uplne inak.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Chlapci vam dvom asi logika nic nehovori.

Typek ide zabit rodinu s plnym vedomim (planovana vrazda). Pozabija rodinu, vybral sa smerom na zastavku kde medzi tym nikoho nestriela, potom prichadza policajne auto. Zacne po nich stirelat nasledne prichadza dalsie policajne auto. Pachatel ma strach a striela po vsetkom na okolo. Ked vidi ze neexistuje moznost uteku sa sam zastreli.

Pokial viem pachatel bol udajne byvali vojak resp clenom klubu vojakov v zalohe. A do tychto institucii si sakra davaju pozor aby tam nedosiel nejaky psychopat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hovoris ako keby si tam bol a vsetko videl...pokial viem, tak nikde nie je napisane v akom poradi po kom strielal...ja iba viem, ze po niekom strielal a po niekom nestrielal...a este ze ked vybehol von, tak babka suseda bola nahnevana ze sa jej ani neodzdravil a vobec jej nebolo cudne ze ma v ruke samopal... :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Vystrieľal rodinu, o ktorú išlo. "Dobre".

Načo išiel von ? Prečo sa nezastrelil tam ?

Vyšiel von, začali prichádzať policajti. Prečo nestrieľal po nich ? To by som pochopil. Čo ho nútilo strieľať do ľudí a do malých detí, do áut ? Buď mu preplo z toho, čo spravil ako prvé, alebo to bol skrytý psychopat už od "začiatku" a takto to len dokázal.

Ja nevidím žiadnu logickú spojitosť v tom, že keď vidí zločinec prichádzať policajtov, mal by začať strieľať do civilistov.

Takéto prípady sa stali viackrát. Rôzne vykrádačky bánk alebo niečo iné, zločinci na úteku. Nikto však na tom úteku nestrieľal do ľudí, ktorí s tým nemali nič spoločné (a ak áno, tak to bol magor, ktorému v tej svojej šialenosti o to šlo).

Ale v podstate je to úplne jedno. Ten čin je odsúdeniahodný celý, ako sa stal. Bolo to proste šialenstvo. Každopádne, normálny jedinec to určite nebol, lebo to proste spravil a to je najväčšie odsúdenie.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

hughito napísal:Vystrieľal rodinu, o ktorú išlo. "Dobre".

Načo išiel von ? Prečo sa nezastrelil tam ?

Vyšiel von, začali prichádzať policajti. Prečo nestrieľal po nich ? To by som pochopil. Čo ho nútilo strieľať do ľudí a do malých detí, do áut ? Buď mu preplo z toho, čo spravil ako prvé, alebo to bol skrytý psychopat už od "začiatku" a takto to len dokázal.

Ja nevidím žiadnu logickú spojitosť v tom, že keď vidí zločinec prichádzať policajtov, mal by začať strieľať do civilistov.

Takéto prípady sa stali viackrát. Rôzne vykrádačky bánk alebo niečo iné, zločinci na úteku. Nikto však na tom úteku nestrieľal do ľudí, ktorí s tým nemali nič spoločné (a ak áno, tak to bol magor, ktorému v tej svojej šialenosti o to šlo).

Ale v podstate je to úplne jedno. Ten čin je odsúdeniahodný celý, ako sa stal. Bolo to proste šialenstvo. Každopádne, normálny jedinec to určite nebol, lebo to proste spravil a to je najväčšie odsúdenie.
Skús sa postaviť na cestu a z dákych 50-100m hladieť na autá a hneď povedať, či v aute sedí muž alebo žena, potom skús určiť, čo má dotyčný v tomto aute oblečené. Skrátka sa to nedá a to, že to, že pálil na pohyb v oknách je tiež spôsobené, že na určitú vzdialenosť vidím, že tam dakto je ale neviem kto to je a určite si neprial byť zastrelený ostrelovačom.

Ďalšia vec, čo som počul, že z domu sa vydal smerom kde žila ďalšia rodina tejto rodiny, potvrdené na 100% to nie je, lebo to by musel ten chlap prežiť aby povedal, prečo tam šiel. Áno je odsúdeniahodný a normálny jedinec to byť mohol ale nastali okolnosti, ktoré ho k tomu dohnali a o týchto okolnostiach, za ktorých to urobil tiež nikto nemá ani šajn.

K tým prípadom, čo sa stali viackrát. Pletieš si tu vykrádačku kde ide páchateľ pre peniaze a čin plánovanej vraždy. Keď dakto kradne chce zobrať peniaze a zdrhnúť, keď ide o vraždu sú tu úplne iné okolnosti. Sa pozri čo urobili bývalí a vtedy súčasní policajti v polonke. Tiež keď im hrozilo nebezpečenstvo tak vytiahli zbrane a pálili aj do vlastných kolegov. Si myslíš, čo by sa stalo keby im náhodou skríži cestu dáky civil, keby nadobudnú dojem, že môže ísť o policajnú akciu proti nim zabili by ho.
ephramko napísal:ked jednu babku necha nazive...po dalsich zacne strielat...a potom zase nestriela...a potom zase striela aj po 3 rocnom dietati...tak to je podla mna spravanie psychopata, neriadena strela...nevieme preco si jednym vybral a inych usetril...
Netrafil to dieťa náhodou v aute ? Keď jeho rodičia išli smerom k strelcovi ? A prečítaj si prvú časť čo som písal Hughitovi.
hughito
Redeemer
Redeemer

K tým prípadom, čo sa stali viackrát. Pletieš si tu vykrádačku kde ide páchateľ pre peniaze a čin plánovanej vraždy. Keď dakto kradne chce zobrať peniaze a zdrhnúť, keď ide o vraždu sú tu úplne iné okolnosti. Sa pozri čo urobili bývalí a vtedy súčasní policajti v polonke. Tiež keď im hrozilo nebezpečenstvo tak vytiahli zbrane a pálili aj do vlastných kolegov. Si myslíš, čo by sa stalo keby im náhodou skríži cestu dáky civil, keby nadobudnú dojem, že môže ísť o policajnú akciu proti nim zabili by ho.
To je tvoja ničím nepodložená hypotéza. Logicky, za takú krátku dobu a za nulových informácii, by polícia sotva stihla spraviť nejaké pripravované akcie.

Podľa mňa človek rozlíši, či ide o policajné auto, alebo nie. Či ide o ženu s malým dieťatkom, alebo o policajtov. Tomuto človeku to už zjavne bolo jedno, strieľal po všetkom živom, čo sa pohlo (výnimka je tá suseda, ktorú ale dôverne poznal).
COTHW
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:To je tvoja ničím nepodložená hypotéza. Logicky, za takú krátku dobu a za nulových informácii, by polícia sotva stihla spraviť nejaké pripravované akcie.

Podľa mňa človek rozlíši, či ide o policajné auto, alebo nie. Či ide o ženu s malým dieťatkom, alebo o policajtov. Tomuto človeku to už zjavne bolo jedno, strieľal po všetkom živom, čo sa pohlo (výnimka je tá suseda, ktorú ale dôverne poznal).
K tej rýchlosti asi toľko, že nechválil sa Lipšic, že prvá hliadka tam bola do 2 minút, tak čo tu spomínaš rýchlosť polície. PPÚ dorazili za 24 minút z Malaciek ak sa nemýlim a páni tam hore neklamú. Dovtedy polícia uzatvárala priestor okolo aby nemohol uniknúť.

No Hughito policajti nemajú len autá v bielej farbe so zeleným pruhom ale celú škálu aut používaných pri roznych situáciách od dodávok až po osobné autá bez akéhokoľvek označenia. Keď vidíš niekde pohyb ťažko rozlišuješ či ide o niekoho kto sa k tebe približuje, preto lebo chce ísť na nákup a o niekoho kto ti chce ublížiť. Navyše policajný zbor má aj ženy a keď vidíš siluetu v okne tiež nevieš 100% vyhodnotiť jasné to je v pohode to mi nič nehrozí. Navyše si vezmi prostý fakt súvisiaci s údermi srdca a s tým spojením zúžením zorného poľa. A to už od 120bmp.

Síce sa to týka bojovej situácie v súvislosti z bojovými umeniami ale dám to sem.
CITUJEM: http://kyarorusan.blogspot.com/2007/06/ ... rachu.html
Vizuálny systém je primárny zmyslový orgán tela pri sebaobrane.

Pri 175 bmp, sa viečko vytiahne. Zrenice sa rozšíria a sploštia. Je to tunelový efekt. Preto sa obranca snaží cúvať od útočníka – aby sa cez tento zrakový tunel dostali potrebné informácie do mozgu a ten ich mohol vyhodnotiť.

Pri tomto tepe srdca sa vizuálne sledovanie stáva zložitejšie. Toto je veľmi dôležité keď príde k viacnásobným hrozbám. Behom viacerých útokov mozog bude udržovať sledovanie jedného cieľa. Keď bude eliminovaný vyhľadá ďalšiu hrozbu. Zorné pole sa zužuje v priemere o 70%.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja neviem čo tu chceš akože dokázať ? Že ten magor postrieľal ďalších 14 ľudí preto, lebo si myslel, že ide o policajtov v prezlečení ?

A opakujem, policajti by za tie 2-3 minúty nestihli spraviť žiadnu akciu takéto typu, resp. si o tom dovolím pochybovať.
COTHW
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:Ja neviem čo tu chceš akože dokázať ? Že ten magor postrieľal ďalších 14 ľudí preto, lebo si myslel, že ide o policajtov v prezlečení ?

A opakujem, policajti by za tie 2-3 minúty nestihli spraviť žiadnu akciu takéto typu, resp. si o tom dovolím pochybovať.
Akého typu? Žeby išli zadržať ozbrojeného páchateľa policajti ako myslíš ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

policajti maju skodu, alebo kiu...a kuklaci idu vzdy v vacsinou biela dodavka a same cierne skla...
uz vidim ako sa citil v ohrozeni pred tym 3 rocnim detskom...zmierte sa s tym ze tomu clovekovi, riadne hrablo v bedni...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

ephramko napísal:.zmierte sa s tym ze tomu clovekovi, riadne hrablo v bedni...
To myslím bolo každému jasné...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ja neviem čo tu chceš akože dokázať ? Že ten magor postrieľal ďalších 14 ľudí preto, lebo si myslel, že ide o policajtov v prezlečení ?
Zrejme to ze ti 14 ludia bola nehoda, ich vrazda resp zranenia neboli sposobene umyselne ale zo strachu a amoku pachatela, co sa o tych ciganoch povedat uz ale neda tam to bolo jasne planovane a umyselne.

Stale ste mi ale nevysvetlili ako je mozne ze ten psychopat zacal po vsetkom strielat az po prichode policajtov. Ked je niekto psychopat azda mu je jedno koho striela a nemusel si vrazdu planovat a mohol zabit hned uz niekoho na ulici, naco potom chodil do toho domu za tymi ciganmi?

Chlapci dajte si uz dohromady suvislosti.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to ze zacal strielat po vsetkom az po prichode policajtov je tvoje tvrdenie, nicim nepodlozene...pokial viem tak zo sprav je len jasne, ze po niekom strielal po niekom nie...a ze trafil aj dalsich 15ludi...nevyspytatelne chovanie
hughito
Redeemer
Redeemer

Akého typu? Žeby išli zadržať ozbrojeného páchateľa policajti ako myslíš ?
Myslel som to tak, že policajti dostali echo, že niekde nejaký šialenec strieľa. Myslíš, že mali čas rozmýšľať nad nejakým špeciálnymi taktikami (tajní policajti, tajné vozidlá, policajti po balkónoch). Proste tam prišli ako rýchlo sa len dalo a celé to museli riešiť operatívne.

Inak, ten magor mal pri sebe x zásobníkov a ďalšie 2 pištole. Čiže, mal jasný zámer bojovať "čo to dá", nevidím v tom žiadnu normálnosť.

Ale je vôbec nezmyselné sa o tomto vyjadrovať, lebo už len to, že vyzabíjal celú rodinu, hovorí samo za seba. Ako povedala jedna pani v správach: nech boli akí boli, boli to ľudia.

Ale, samozrejme, tento čin ma to pozitívum, že sa tieto susedské nezhody začnú aj riešiť a hneď, v zárodku a nenechá sa, aby dospeli do takéhoto štádia.
COTHW
Medium Star
Medium Star

ephramko napísal:policajti maju skodu, alebo kiu...a kuklaci idu vzdy v vacsinou biela dodavka a same cierne skla...
uz vidim ako sa citil v ohrozeni pred tym 3 rocnim detskom...zmierte sa s tym ze tomu clovekovi, riadne hrablo v bedni...
Nikto tu nevraví, že bol absolútne v pohode keď také niečo urobil. Každý ti tu len tvrdí jeden fakt, že keby chce zabíjať všetkých ľudí tak ide a vraždí hlava nehlav a nejde k susedom ako k prvým a potom sa náhodou vydá cestou k ich rodinným príslušníkom. Mohol začať chodiť po ostatných susedoch a zabíjať aj tam, však u jedných už bol a nie ísť von na ulicu. Skrátka sa zmier stým, že na človeka a to by si ako budúci psycholog mal vedieť vplýva XY faktorov, a keď mu jeho plán naštrbíš začne robiť chyby a jeho dovtedy riadené chovanie zaznamená šok a začne sa chovať bohvie ako. A to 3 ročné decko sedelo v aute ak sa nemýlim, ktoré sa k nemu blížilo takže pálil na auto a nie na decko, ale prierazná sila takéhoto náboja je oveľa väčšia ako vo filmoch, takže bezproblémov prevŕta ako skrz na skrz. Len výstrel z obyčanej 9mm pištole ti prestrelí cez oboje dvere a bezproblémov prvŕta väčšinu súčiastok v kufri auta, záleží samozrejme na vzdialenosti uhle dopadu atď. Vzorom 58 bezproblemov prestrlíš železný kryt motora takže to, že tá guľka prestrelila skrz auto a zasiahla to decko, ktoré v nom sedelo je samozrejmé.

Nie je to normálne, čo sa stalo. My sa tu všetci len pozastavujeme nad tým, ako plánujú teraz vytrestať všetkých za čin jednotlivca. Sa tu veľmi odvolávaš na dáke psychologické testy nevraviac o tom, že polícia pravidelne prechádza psych. testami a aj tak sa stanú prípady kedy dakoho pri manipulácii so zbraňou zastrelí alebo zastrelí sám seba a tieto prípady sa stávajú, že dakto víde na ulicu a začne páliť, pričom oveľa viac civilov je skutočne výnimočné.

Ešte k tomu vozovému parku, to bolo vtipné stými autami. Až nato, že si vynechal VW, AUDINY, MERCEDESY, NISSANY, RENAULTY a aj tak som zrejme povynechával dáke značky.
hughito napísal:Myslel som to tak, že policajti dostali echo, že niekde nejaký šialenec strieľa. Myslíš, že mali čas rozmýšľať nad nejakým špeciálnymi taktikami (tajní policajti, tajné vozidlá, policajti po balkónoch). Proste tam prišli ako rýchlo sa len dalo a celé to museli riešiť operatívne.

Inak, ten magor mal pri sebe x zásobníkov a ďalšie 2 pištole. Čiže, mal jasný zámer bojovať "čo to dá", nevidím v tom žiadnu normálnosť.

Ale je vôbec nezmyselné sa o tomto vyjadrovať, lebo už len to, že vyzabíjal celú rodinu, hovorí samo za seba. Ako povedala jedna pani v správach: nech boli akí boli, boli to ľudia.

Ale, samozrejme, tento čin ma to pozitívum, že sa tieto susedské nezhody začnú aj riešiť a hneď, v zárodku a nenechá sa, aby dospeli do takéhoto štádia.
Prd sa začne riešiť, toto je naivné sa nazdávať, z tohto sa len vytrieska politický kapitál, ľuďom, ktorí nikdy nič neurobili poberú zbrane a sprísnia možno podmienky vydávania zbraní na čo aj tak doplatia len občania a nič viac. A v tej danej situácii si bol vedomí, zrejme čo nastane a bránil sa proti všetkému, čo by ho mohlo ohroziť. To nie je jeho rozhodnutie to je proste inštinkt prežiť, nič viac. To čo sa v nom odohrala predtým ako začal strieľať by som rád vedel, aleto by musel vstať z mŕtvych a povedať, hej chlapi bolo to takto. Už vo chvíli keď natrafil na policajtov si bol vedomí, že prídu ďalší a bude ich len viac, takže to je jednoduchý fakt.
hughito
Redeemer
Redeemer

A preto, že videl policajtov (sami tu zdôrazňujete to, ako ich videl, keď prišli, ako vraj až vtedy začal strieľať ďalej) musel páliť ako šialenec po civiloch. Mne tá logika stále uchádza.

Či sa začne, alebo nie, to uvidíme až v budúcnosti, ale ty už to vieš dopredu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hughito ja neviem nič dopredu tak to tak neprezdentuj. Ja len vychádzam z faktov, ktoré si aj ty môžeš prečítať v tomto článku. Pár faktov z neho vytrhnem.
-Tri susedy mohol zabiť bezprostredne po vražde v byte a neurobil tak
-Ak som tomu dobre pochopil táto rodina mala problémy so začlenením dlhodobo, čo bolo avizované v Lampárni 4.5.2005, ale strelec získal strelecké oprávnenie až 5.5.2005. Ak vezmeme v podtaz ako dlho trvá vyzbieranie podpisov na petíciu, ktorú vtedy obyvatelia tejto bytovky prezentovali a ako dlho trvá kym sa obyvatelia v takom počte zorganizujú na takomto kroku je viac než jasné, že v dobe, keď získal strelecké oprávnenie a teda bol uznaný za spôsobilého vlastniť zbraň už pretrvával konflikt medzi ním a rodinou, ktorá bývala vedľa. K tej strelbe po všetkom, čo sa pohne tiež autor zaujal podobný názor. Je to myslím celkom dobre napísané. Odvoláva sa tam na fakty a potvrdené veci, takže sa nejedná o čisto subjektívny názor.

Kód: Vybrať všetko

http://satek.blog.sme.sk/c/240191/Kde-je-motiv-masovej-vrazdy.html
Vieš koľko je takých ľudí, kde sú takéto výrazné problémy a od za komunistov sa stým nič nerobilo až dodnes. Na rôzne problematiky a neviem čo sa vyhodili miliony a nič. Nazdávať sa, že teraz prídu s nejakým účinným návrhom, keď toho neboli schopný 20 rokov je pre mňa bohužiaľ len veľmi nepravdepodobné.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak odbocim od Lubomira, mame tu opat novy clanok o tom ako su kofolaci prisposobivi:
http://korzar.sme.sk/c/5531785/aj-ludia ... stenu.html
"Žijeme tu len tri ženy - ja, mama a moja dcéra. Mali sme aj záhradu. Kedysi." Ako prvé sa začali drobné krádeže úrody, potom zmizlo pletivo z plota a napokon aj kovové rúry, čo ho držali. "Všetko skončilo v zberných surovinách. A moja úroda na cudzom stole. Už štyri roky nesadím." Pred pár rokmi jej dvakrát za sebou ukradli aj vykŕmenú sviňu z chlieva.

Pred tromi rokmi nám ukradli 600 kíl kovových konštrukcií z prestavby domu," hovorí Eva Ješová. Jej manžel dodáva, že majú strach aj o seba: "Na záhrade ich vždy kradne 4-5 naraz a keď sme sa ozvali, vyhrážali sa nám."

Sťažnosti susedov označili obyvatelia osady za vymyslené. "Vymýšľajú si to len preto, že sme Rómovia. To je rasizmus. Tu je poriadok," tvrdí Jozef Varadi. Je jedným z členov rómskej hliadky, ktorá tu pôsobí: "Strážime tu už štyri roky. Sme traja, robíme od siedmej do štvrtej popoludní. Je to výmysel - naši nekradnú. To musia byť Rómovia z mesta a na tých my dosah nemáme."

To isté tvrdí Rudolf Tišér: "My nikomu zle nerobíme ani nekradneme. To si vymýšľajú."
Vyzera to tak, ze mury nam zacnu rast este rychlejsie ako doteraz :)

//edit: este jeden pekny prispevok z diskusie
je mi zle, ked normalny clovek trpi na ukor prizivnikov a v podstate sa na nic nezmoze, lebo hned je to rasovo motivovany cin...
A este jeden, ktory priamo pomenoval sucasne nalady na Slovensku:
Tam by sa im zisiel Harman ako sol...stavim sa, ze domaci by ho vitali chlebom a solou..... a ani mrkva by nechybala..... skoda kazdej gulky mimo ciela.
Mne to pomaly ale isto zacina pripominat protizidovske nalady v Nemecku pri nastupe Hitlera k moci a som velmi zvedavy, ako to dopadne u nas. Tu vsak tie nalady vyvolavaju sami romovia, v Nemecku to hrdo podporoval Hitler a bolo to hlavne kvoli tomu, ze chcel v Nemecku iba nemcov, cize to bol cisty rasizmus, u nas je to ine, ludia priamo odsudzuju iba asocialov, no vysledok moze byt rovnaky.
Napísať odpoveď