Vypnutie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Peperko
Light Expert
Light Expert

Vypnutie PC

Príspevok od používateľa Peperko »

Zdravim chcel by som sa opytat na jeden problem.Moja priatelka ma svoj PC normalne ide ho vypnut cez start-vypnut ... PC sa akoze vypina ale akonahle by uz mal byt vypnuty bez prestavky sa opat startne(je to plynuly priebeh) ... proste ked ho vypne musi pockat asi tak 20sekund a potom ho vypnut tlacidlom dole ... Neviete kde moze byt problem ? Myslim si ze cosi bude v biose aleob tka ale vobec sa do toho nevyznam dakujem :)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vypnutie PC

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ako sa tvári obrazovka?
Je tam stále že Systém windows sa vypína? Alebo už obraz úplne padne? Ako keby sa PC vypne a kontrolka na monitore začne blikať ako pri vypnutom PC?

Trochu to rozpíš :) O aký PC ide? Windows?
Peperko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peperko »

obraz uplne padne ako keby sa uz mal vypnut kazdu sekundu ale system furt bezi a znovu nabehne logo Win XP a nacitava sa sistem... nie nie kontrolka na monitore furt ide ... XP a pc je starsi ... procak c2d neviem presne aky , grafika 9600gt, 2 gb ram ... :)
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ak sa vypne a potom hned zapne tak by som sa pozrel ze ci nie su zle zapojene kable v zakladnej doske alebo ci nie je nieco s tlacitkom start alebo restart.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

caesar1987 napísal:ak sa vypne a potom hned zapne tak by som sa pozrel ze ci nie su zle zapojene kable v zakladnej doske alebo ci nie je nieco s tlacitkom start alebo restart.

Ak ho vypína softvérovo (pomocou Štart-vypnúť) tak v tlačítku to na 100% nebude. Je možnosť že má niečo s káblami, ale určite nie pozapájané ak s tým nemanipuloval.

Kamoš robil si niečo v poslednej dobe v bedni? (otváral si ju? Nejaký nový hw si neinštaloval?)
Ohľadom softvéru. Niečo nové v poslednej dobe? Skús prebehnúť systém antivírom, antispywerom a napíš presne o akú dosku ide.
akimon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa akimon »

AHOJTE.
Viete mi poradiť? Chcem deckám obmedziť čas na pc počas školského roka - v určitý čas ( napr. o 16: 00) na určitú hodinu (na 1 hod) sa môžu pod svojim kontom prihlásiť na pc. Ako to spraviť? Existuje na to nejaký program? Vďaka. :? Nika
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

mam taky isty problem...xp...cital som o tomto probleme dost...myslim ze sa to aj niekde uz na fore riesilo...myslim ze jedine co pomaha je reinstall win
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

akimon

Nejaké programy na to sú , ale treba najprv vytvorit a zmenit tvoje súčasné heslo.
Vo WinXP:
Ovladaci panely -- Uzivatelske ucty -- vyberieš tvoj účet -- Vytvorit heslo alebo Zmenit heslo

Potom treba vytvoriť nový účet s obmedzenými právami.
Ovladaci panely -- Uzivatelske ucty -- Vytvorit novy ucet -- zadat nejaký názov účtu -- S omezenym pristupem -- Vytvorit ucet

Napríklad tento program funguje na XP-čku spoľahlivo Kids PC Time Administrator 4.9.1.5 :
http://www.studna.cz/kids-pc-time-admin ... -5425.html
Vyberieš názov účtu ktorý chceš obmedziť , zadáš Add , čas odkedy do kedy , tvoje heslo

Ale pravdepodobne všetky tieto programy sú platené :(
Možno si vyberieš aj nejaký iný:
http://www.studna.cz/bezpecnost-a-ochra ... -0802.html
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

akimon - ak mas vistu, alebo sedmicku, tak je to velmi jednoduche:
Control Panel\User Accounts and Family Safety\Parental Controls

Vyberies si ucet, pre ktory chces nastavit limity. Samozrejme, ocakava sa, ze decka maju ucty bez administratorskych prav a ty s administratorskymi pravami.
akimon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa akimon »

To je smola. Mám xp-cko. :?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Možno teraz trepnem ale, AKIMON - skús si vytvoriť na pracovnej ploche nový odkaz ktorému pridáš parametre na časové vypnutie PC.

Vytvor tvojim deťom nový účet (podľa manuálu, ktorý je vyššie) s názvom napr. Deti. Keď bude účet vytvorený, prihlás sa ako tvoje ratolesti a klikni pravým tlačidlom myšky na plochu, choď do nový (new) tam klikni na položku zástupca (Shortcut). Na ploche sa ti vytvorí nová ikonka a otvorí sa ti okienko do ktorého napíš: shutdown.exe -f -s -t 3600 a daj ok.
  • shutdown.exe je program v systéme Windows
    -f je parameter určujúci, že sa majú vypnúť bez varovania a čakania, všetky bežiace programy
    -s je parameter, ktorý určuje, že sa má PC vypnúť , dajú sa použiť aj parametre –r ako reštart -l (eL) ako odhlásenie
    -t je čas, za ktorý sa maju akcie vykonať, hodnota sa udáva v sekundách v našom prípade je to 3600 sekúnd = jedna hodina
Potom tú ikonku chyť pravým tlačítkom myši a presuň (potiahni) do Štart -- po spustení (Startup) a keď pustíš pravé tlačítko, tak vyber z toho menu čo sa zobrazí možnosť, presunúť (Move here). Následne klikni na priečinok v ponuke štart s názvom po spustení (Startup – akurát si do neho presúval ten súbor) pravým tlačítkom, vyber vlastnosti (Properties) a na spodku tabuľky je zaškrtávacie políčko – skryť (Hidden). Po jeho odškrtnutí sa ťa systém opýta, či chceš použiť tento atribút iba na túto zložku alebo aj na súbory, ktoré sú v nej , ty vyber, že chceš použiť atribút iba na túto zložku (Apply changes for this folder only). Potom Reštartni PC.
Pri každom prihlásení do účtu Deti sa spustí tento časovač.

Pozor, ja osobne netuším ako sa dá ten časovač vypnúť, takže keď ho raz spustíš, tak ho už asi nevypneš, jedine tvrdý reštart PC.

Btw: Peperko - Skús tento postup použiť aj u teba, či sa Pc vypne. Ty si ale iba vytvor na ploche ten odkaz, ako parametre zadaj shutdown.exe -f -s -t 00 a potom na to len 2x klikni ako keď spúšťaš dáky program. Je to alternatíva klasického vypnutia PC. Priateľka to môže používať, keď nič iné nevymyslíš.
Napísať odpoveď