Zdroj 620W-650W

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mixalko18
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Zdroj 620W-650W

Príspevok od používateľa Mixalko18 »

Zdravim vcera pocas burky mi zhorel zdroj LC power Titan 560W. Chcel by som sa vas preto pytat ze ktory z tychto 2 zdroj by bol lepsi pre moj pc Cooler Master Real Power ATX M620 (http://www.tichepc.sk/Zdroj-Cooler-Mast ... =001020002) alebo tento Corsair ATX 650W PFC CMPSU-650TXEU (http://www.tichepc.sk/Zdroj-Corsair-ATX ... =001020003)

moja zostava je :
CPU Phenom 2 X4 940
MB Asus M3A32 MVP Deluxe
6GB DDR2 ram
2X DVD RW
2X HDD 250GB/1TB
VGA Sapphire HD 4870 TOXIC 1GB

pytam sa na zdroj preto lebo cely PC fungoval bez problemov aj na 560W zdroji ale s inou doskou ASUS m2r32 MVP ked som tam prelozil dosku menovanu vysie tak na grafickej karte mi zacali svietit 3 led cervene a na nete som sa docital ze je to koli zdroj. Takze teraz ked uz musim kupovat novy zdroj tak nech potiahne aj novu dosku a ma nieco na vrch trebas na bluray mechaniku popripade dalsi HDD/ lepsiu grafiku.
Za rady vopred dakujem
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdroj 620W-650W

Príspevok od používateľa Suffel »

jednoznacne Corsair.. ja som mal doma podobnu zostavu az nato ze v nej bol jeden disk 1TB a 4GB ram a v pohode to potiahol 500W Enermax.. ale ak chces aj rezervu pre dalsi upgrade grafiky tak zober ten Corsair..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mohlo Ti svietiť červené, keďže LC power................. ale Tvoju zostavu by mal zvládnuť aj kvalitný 500W zdroj.

Ak však v budúcnosti plánuješ robiť upgrade, môžeš ísť do 600+... čo sa týka týchto dvoch zdrojov... oba sú +/- rovnaké, nemal by si urobiť chybu ani jedným z nich, líšia sa v detailoch:

Corsair je predsa len lepšia kvalitka a renomovanejšia značka čo sa týka zdrojov, v porovnaní s CM nemá modulárnu kabeláž, takže ak si potrpíš na cabel managemente v skrini, budeš mať problém. Corsair má napájanie PCIE 2x 6+2pin, pričom CM má 1x 6pin + 2x 8pin, čo by malo byť tiež dostatočné, ale neviem, čo presne Tvoja grafika potrebuje.

Osobne by som šiel skôr do Corsairu, ale keďže ja si potrpím na poriadku s káblami v skrini, asi by som sa nakoniec nechal nakecať na CM.. :)
Mixalko18
Amateur
Amateur

No grafika potrebuje 2x 6pin a chcem 600 a viac W preto lebo niekde som sa docital ze ta doska potrebuje minimalne 600W zdroj... viem ze tam udávaju trosku premrstene udaje aby aj nekvalitne zdroje mali aspon aku taku sancu potiahnut PC... ale myslel som si ze ten LC power je aspon trosku kvalitny mal aj celkom pekne hodnoty napatia... no co uz. inak ten CM by mal mat 2x6+2 Pin aspon myslim ale ked som si cital prispevok od BRM tak uz taku istotu v tomto nemam... kabel management je fajn vec ale pocul som ze tam vznika zbytocna strata npatia... ale mam skrinku kde by som sa tym az tak netrapil kedze zdroj je dole a da sa tahat kabelaz poza maticnu dosku Cooler master haf 922
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Doska potrebuje minimálne 600W??? To si kde čítal? Doske môže byť absolútne jedno, aký zdroj je na nej napojený, výkon zdroja závisí hlavne od komponentov na doske.

Čo sa týka PCIE.. opravujem sa, CM má 2x 6pin + 1x 8pin...
http://www.coolermaster.com/product.php ... gory_id=25

M/B 24 Pin x 1
CPU 4 Pin x 1
CPU 8 Pin x 1
PCI-E 8 Pin x1
PCI-E 6 Pin x 2
4 Pin Peripheral x 10
SATA x 6
4 Pin Floppy x 2

Nechal som sa zmiasť, že na zdroji sú iba dva otvory na PCIE konektory a dolu na obrázkoch jednotlivých konektorov nebol napísaný ich počet. :)
Mixalko18
Amateur
Amateur

oficialne na stranke asus... jednalo sa skor o to ze zo starou doskou asus M2R32 mi pc slo normalne a ked som prelozil dosku na asus m3a32 tak uz pc neslo.... na grafike svietili 3 cervene ledky co je problem s napajanim... ked som vsak prelozil zase staru dosku tak pc slo normalne. A vcera po burke mi asi odisiel zdroj lebo uz to robi aj na tej starej doske... a skusal som prehodit grafiku za Ati x1950xt a nesla ani ta... nevladal uz ani za nou

//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:33)
mozte lock vybral som cooler master lebo corsair nemali skladom
M@thew
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa M@thew »

Skoda mohol si odtialto kupovat http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c9800305 lacnejsi je aj ...

Som ho od nich kupoval pred 1tyzdnom
Napísať odpoveď