Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Ucet v banke

Príspevok od používateľa goten »

ten_stary: 1,70 € http://goo.gl/ZJDq
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

caute, mam jednu otazocku..neviete o nejakej banke ktora prijima na bezny ucet pri platbe zo zahranicia aj cudziu menu?(napr. libru)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Aby si prijimal platby v inej mene, musis mat samotny ucet vedeny v danej mene. To vsak neznamena, ze ti nikto nemoze poslat GBP na ucet...akurat budu automaticky prevedene podla aktualneho kurzoveho listka tvojej banky na menu tvojho uctu, teda asi EUR
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

takze ak poslem zo zahranicneho uctu libry tak sa mi automaticky bez nejakeho poplatku prevedu na eura? mam mbank
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mBank akceptuje v ramci zahranicnych prevodov platby SEPA, co sa hodi aj na tvoj pripad, tu mas nejake zakladne info

http://www.mbank.sk/sprievodca/sepa/

Mozes to spravit aj tak, ze pri zadavani prevodu zadas rovno menu EUR a zmena z GBP na EUR sa vykona este v banke, z ktorej sa peniaze budu posielat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no takto som to robil doteraz, lenze teraz budem posielat posledny krat peniaze a nechcel som posielat priamo eura, lebo kurz, ktorym to banka prepocitala nebol nikdy ich oficialny kurz. A nechcel som aby som nedopatrenim nesiel do debetu. Diky za rady a uzitocne info
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak sa chystas ten ucet rusit, je lepsie tam nejake drobne nechat na pripadne poplatky, ktore ti banka este bude uctovat, aby to potom nevymahali, ked uz tam nai nebudes.

Pri SEPA si nie som isty ohladom meny. Ked bola SEPA novinkou, tak sa pisalo, ze povinna mena je EUR, no teraz sa aj pri SEPA platbach mena vybera, povinny je kod poplatkov SHA (kazdy svojej banke), maximalna vyska poplatku je dana smernicami EU na 0.15 EUR na kazdej strane (mBank ma poplatok 0 EUR).

Napr. CSOB uz klientom ani nepovoluje posielat peniaze do EU/EHP inak ako s kodom SHA. Zajtra vsak potrebujem poslat do CR sumu v CZK, tak som zvedavy, ako to bude posudene, napisem aj sem.

No a co sa tyka kurzov, tak mBank tiez nemeni peniaze zrovna najlepsimi kurzami. Bol som par dni v Prahe, vyberal som peniaze najprv z uctu v CSOB, potom mBank, pri CSOB som mal kurz 24.7, pri mBank 24.4, zmenarne v ten den ponukali 24.2.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ja viem, ale nic ine mi neostava. par drobnych tam necham tak ci tak lebo mam spoplatneny ucet a len dnes ho idem rusit tak som zvedavy ci mi nauctuju doplatenie poplatku za zvysnych 7 mesiacov, alebo budem mat stastie ako moji kamarati a zrusia mi to zadarmo...avsak aj tak im strhli 16 libier aj ked sa vyslovene pytali ci budu platit nejake dalsie poplatky a bolo im povedane ze nie...tiez potom napisem ako to dopadlo
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak SEPA naozaj iba v EUR. Mna stala platba v CZK 10 EUR. To vediet dopredu, tak sa radsej dohodnem s predavajucim, ze to odoslem v EUR a nech sa to prerata unho
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som sa informoval aj v dexii, ze ako to je a odpisali mi, ze kludne mozem poslat v cudzej mene, hsbc by si nemala uctovat ziadny dalsi extra poplatok okrem toho 9 libroveho za prevod do zahranicia a dexia to prerata ich urcite biednym kurzom..
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

caute,vie mi niekto poradit?aky je najvyhodnejsi postup(resp. v akej banke v cechach otvorit ucet)-ked chcem posielatt zo slovenska peniaze na cesky ucet(a nasledne aj vyberat v bankomate),tak aby ten poplatok bol co najnizsi ?diky
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kombinacia CSOB CZ a SK
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Kolko potrva prevod zo SLSP uctu na SLSP ucet? malo by to byt hned nie? lebo tipek mi napisal, ze to odoslal, poslal screen, ale peniaze este nedosli, poslal to dnes o 14:47 cca
Jacques80
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jacques80 »

v Pondelok to budeš mať na účte. Samotný príkaz je akceptovaný hneď resp. zrealizovaný, no samotný prevod sa uskutoční až v prac. deň..keď sme už pri tých screenoch, odporúčam ich dôkladne čítať, či je príkaz neodvolateľný, aktuálny a kontrolujte si aj stav
Meken
King
King

je to v poriadku?
Prílohy
Prikaz.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Meken: Podla toho je vidiet, ze ten prikaz je uz zrealizovany a tak sa caka na prevod v ich systeme. Lenze kludne mohol pouzit to, ze si vzal stary prikaz, ulozil ho ako HTML stranku, prepisal datum, cas, sumu a poslal ti tento screen.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Potrebujem vytvoriť účet, neviem však ktorú banku vybrať. Nejaké skúsenosti, rady? Vďaka

Napr:
- ČSOB
- VÚB
- Tatra banka
- UniCredit Bank

Podmienky:
- Čím menej a nižších poplatkov
- Internet banking
- SMS notifikácie pri pohybe na účte
- Platobná karta
Meken
King
King

Zalezi na co ho potrebujes, ci ho budes vyuzivat aj v zahranici, ako budes vyberat peniaze, ci chces len ukladat...

Vsetky banky maju skoro rovnake podmienky, lisia sa len v malych rozdieloch , preto upresni ako ho budes vyuzivat, ja mam konkretne SLSP (je najrozsirenejsia)

Unbank a Dexia , tych je malo, vacsinou je iba jedna v meste a tak isto aj bankomat je len jeden...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

V zahraničí, ani nie. Účet potrebujem na prijímanie peňazí, posielanie peňazí cez IB, výber hotovosti, platenie kartou. Keďže obchodujem často cez internet potrebujem mať prehlad o účte a tie notifikácie, aby som stále nemusel kontrolovať či došli peniaze a pod.
Meken
King
King

Tak ja mam SLSP, a do 26 rokov mas vsetko zadarmo okrem vedenie uctu, ale ak si este student, tak aj to mas zadarmo , inak platis 30 centov mesacne.. ja mam IB, Sms notifikacie, Visa kartu...

http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... ro-26.html
Napísať odpoveď