Tutorial na salto vzad

O športe...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tutorial na salto vzad

Príspevok od používateľa gego »

spravil by niekto slovensku verziu nasiel som ich kopec na youtube.com ale nesom taky dobry anglictinar aby som vedel co a ako ...
El Bastardo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa El Bastardo »

nato nepotrebujes tutorial :) ........backflip je dost lahky......najpr to skusaj do bazenu......aspon ja som sa to najprv naucil tak......a hlavne sa neboj a nemysli na to co si zlomis ked padnes :D:D............bo to vzivote neskocis :wink:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

raz som cital nieco o parkoure a tam vravel chalan, ze nie je dolezity ani tak fyzicky vykon ako to, ze si vies presne predstavit vsetky fazy salta z tvojho pohladu. drviva vacsina ludi totiz toto nedokaze
IZZi-BA
Star
Star

Príspevok od používateľa IZZi-BA »

to ides robit iba tak ci na dakom boarde lyziach alebo ako?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

skusaj to do bazena... alebo chod na nejake kupalisko a sleduj tipkov co to do vody skacu (v poslednej dobe ich je dost), pripadne sa ich skus opytat, ci by ta to nenaucili (i ked naucit sa to mozes viac-menej len ty, ale najma treba skusat)... PS: do vody to bude boliet menej, ako na travu/beton (pokial si to nedas z 20tich metrov :D
IZZi-BA
Star
Star

alebo to skusaj na trampoline zinienkach to sa tiez da
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Bazen ani trampoliny neskusaj! Do bazena stale zostava strach zo skoku a nanajvys si ublizis. Pri trampoline si zvyknes na pomocny odraz a potom Ti to samemu uz akosi nepojde.

Ja osobne som sa naucil backflip do hlbokeho snehu-stlmip vsetky pady na kecku :D ale najlepsie sa to naucis ked sa postavis niekde na zinenku, okolo Teba dvaja kamosi, ktori ti jednu ruku drzia za chrbtom a druhu asi niekde v oblasti kolien. Potom sa len odraz a nejak skoc dozadu tou rukou pod chrbtom Ta mierne chytia a rukami pod kolenami svihnu dozadu.
IZZi-BA
Star
Star

na trampoline som to myslel tak ze nacvici salta vzad a potom odskusa na ostro na zinienke trampolina je len aby mal ten svih tela a to sa najlepsie uci na trampoline
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

backflip do bazena je pre neskusenych jeden z najnebezpecnejsich :!:

najlepsia bude (pre zaciatok) asi ta trampolina... potom si to skus do snehu

\\edit: aby som nehovoril len tak do vetra:

smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

dobre, tak potom uz jedine sneh... na trampolinu musis mat dost velky cit, velmi to vyhadzuje, viac ta pretoci a pod... (na telesnej som robil do predu a pretocilo ma az na ksicht, ale taktiez som uz skakal (dopredu) aj do snehu (z murika) a tam to bolo lepsie
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Ako si mozete ublizit ked skacete do vody ako chapem su take pripady kedy rozdrbes hlavu o kraj bazenu ale ja som robil salto dopredu aj salto dozadu a salto dozadu je ovela lahsie ako dopredu pretoze ked robis dopradu hrozi ze udres chrbat a ked dozadu si na nohach naisto
halaj
Novice
Novice

Príspevok od používateľa halaj »

No ja backflip ovladam aj veci co sneho vyplivaju.
Backflip je naročny viac psychicky ako technicky. je tam vela dôlezitych veci. Ja som sa ho ucil v molitanovej jame. dvôležite je predstavit si ten pohyb a nerozmyslet si to uprostred salta ked sa dotoho uz hodim tak to aj dotiahnem a nezabudat na dobrý svich v rukách a ked budes v najväčšej vyske tak sa zabalit a je to.
Niekto spravi backflip uplne hned (potom uz len doladi) Ale vela ludi ma tendenciu sa zlaknu uz ked su vo vzduchu. A do kazdeho salta musis dat silu. Ono si este popozeraj videa. Aby si si vedel predstavit ako to pojdes skocit. :)
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

axXis napísal: :D ale najlepsie sa to naucis ked sa postavis niekde na zinenku, okolo Teba dvaja kamosi, ktori ti jednu ruku drzia za chrbtom a druhu asi niekde v oblasti kolien. Potom sa len odraz a nejak skoc dozadu tou rukou pod chrbtom Ta mierne chytia a rukami pod kolenami svihnu dozadu.
Vazne??? tak cekuj toto http://www.ceknito.sk/video/4449
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

technika na backflip sa najlepsie uci na trampoline - vzpieracsky opasok na seba, dve svihadla cez a dvaja ludia ta nimi istia... tak sa to normalne na gymnastike uci
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Ja to skakat neviem :? velmi sa toho bojim, proste v poslednej chvili si to rozmyslim :( . Som zapasnik a vela mojich kamaratov to vie, a ucili ma to tak, ze 90% je nebat sa :? a potom je dvolezity dobry odraz. Najlepsie je to robit na zinienke. A nauc sa najprv rondat(niesom si isty ci sa to tak pise)-je to mlynske kolo z dopadom na obe nohy/alebo tiez tkz. premet vbok a z toho sa lepsie orazis a skaces zo zaciatku premet vzad a potom neskor, ked budes mat lepsi odraz a budes si istejsi salto prijde samo :wink:

neukamenujte ma, ze to neviem robit a poucujem, len sa snazim pomoct
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

-presne tak nezda sa to ale do bazena je to velmi nebezbecne kamarat sa sustredil na svih a zabudol sa odrazit a pekne sa otoci llen pri dopade si buchol hlavu o odrazovaci mostik dost neprijemne imoho simyslim ze najlepie to bude asi na tej zinenke :)
fedy007
Amateur
Amateur

df

Príspevok od používateľa fedy007 »

No do bazéna , keď skáčeš sa musíš hoďiť trocha do zadu , nie do výšky ( to je akoby si robil backflip z vyvýšeného miesta ) vtedy si hlavu nebuchneš , no ale najlepšie je asi ten sneh a hrubé žinenky ; základ je vyskočiť do výšky ,chyťiť si kolená , pritom chytani sa nahnete trocha do zadu a ste pretočený + podotýkam popozerať na youtube kopu tutorialov na ten trick :wink:
sandra258
Novice
Novice

Re: Tutorial na salto vzad

Príspevok od používateľa sandra258 »

A nemohla by som to skusit v stodole na slame??
Broadway
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Broadway »

sandra258 napísal:A nemohla by som to skusit v stodole na slame??
ja som sa tiez ucil salto vzad v seniku =D ono je to tam v pohode pokial nemas niak extra tvrde seno =)....no najdolezitejsie je asi prekonat ten pociatocny strach...potom uz je to super =)
roning
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa roning »

ja neviem ani ani ale chcel by som len nemam ako , da sa naucit aj na velkej lopte... neviem ako sa vola
Napísať odpoveď