vlozenie textu/obrazku do obrazku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

vlozenie textu/obrazku do obrazku

Príspevok od používateľa Aiden »

stojim pred jednym problemom a skor ako sa do toho pustim rucne chcem skusit, ci by sa tomu dalo nejakym sposobom vyhnut

vec sa ma nasledovne:
screen.png
mam zoznam s n riadkami, ktory moze byt bud ako textovy dokument alebo jeden velky obrazok ... mojim cielom je do n obrazkov vlozit na KONKRETNE miesto (cerveny pruh na obrazku) riadok zo spominaneho textaku, pripadne na to miesto vlozit obrazok, ktory by sa ziskal "rozkrajanim" velkeho obrazku so vsetkymi riadkami (.

vedel by mi niekto prosim poradit sposob, ktorym by to bolo co najjednoduhsie (pricom nezavisi na tom, aby sa pracovalo s textom alebo nakrajanym obrazkom) - vo vysledku potrebujem opat n obrazkov, pricom do kazdeho bude vlozeny riadok textu na urcite miesto

za kazdu pomoc vopred velmi dakujem

ak som sa vyjadril privelmi chaoticky, rad to skusim vysvetlit aj nejak inak :)
BX
Addict
Addict

Re: vlozenie textu/obrazku do obrazku

Príspevok od používateľa BX »

No a v čom máš problém? Viem si niečo také celkom predstaviť napríklad v php a GD :P
Ak je to text. dokument, tak len načítaj riadky a po jednom v cykle vpisuj string do obrázka.
Ak sú riadky ako obrázok, buď nejako rozpoznaj text (to ale neviem ako), alebo len zadaj výšku písma (možno plus rezerva) a jednoducho obrázok rozstriháš na menšie.
Ak si pozrieš GD v php, určite to urobíš :) Prípadne v inom jazyku, to už je na tebe. Ja som zvolil php, lebo asi len v ňom by som to vedel :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

asi by som to tiež robil v php, tam by to bolo veľmi jednoduché. Ak to má byť ale rýchle, tak zrejme c++ alebo delphi. Každopádne kým si napísal čo chceš a žiadnu konkrétnu otázku, tak ti iba poviem že áno, dá sa to. Postup ti BX napísal, pre jazyk sa rozhodni sám alebo ponúkni cenu :)
Aiden
Darca
Darca

Dakujem zatial za rady, pozrel som sa na to PHP, nainstaloval (snad) vsetko, co je potrebne (hlavne na localhoste, kedze na webstranke zda sa, ze vsetko bolo nahodene),
webpage.png
webpage.png (24.98 KiB) 427 zobrazení
localhost.png
ale narazil som hned na jeden problem:

Kód: Vybrať všetko

<html>
<body>

<?php
$im = imagecreatetruecolor(120, 20);
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5,  'A Simple Text String', $text_color);

header('Content-type: image/jpeg');

imagejpeg($im);

imagedestroy($im);
?>

</body>
</html>
spustenie tohto kodu mi nefunguje podla ocakavani ani na localhoste a ani na stranke a to vo firefoxe a ani chrome
localhostFirefox.png
localhostChrome.png
je zly kod alebo som nieco nenaistaloval? ... skusal som viacere variacie tohto a nefunguje okrem zobrazenia v prehliadaci ani ulozenie do suboru :(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

do toho php nedávaj nič okrem php. Teda <html><body> a ten prázdny riadok pred tým zmaž, bude to začínať až <?php
To isté na konci, zmaž prázdny riadok aj </body></html>
Aiden
Darca
Darca

:oops: ok, takze zobrazenie v prehliadaci uspesne funguje, avsak stale je problem ulozit novy obrazok do suboru

pozuzivam na to imagepng($im,$path);
kde v $im mam obrazok a $path som uz skusal zadavat vsetkymi sposobmi ktore mi napadli a nefunguje ani absolutna cesta :(

(ked som skusal napriklad mkdir, tak tiez sa mi nepodarilo vytvorit priecinok ani u seba a ani na serveri)
mne to pripada, ze by sa mohlo jednat o nejaky problem s pravami, avsak ked som sa snazil overit si to, tak to vyzeralo byt v poriadku

edit://

Kód: Vybrať všetko

<?php
$file=fopen("text.txt", "r")
$text = fread($file, 10);
echo($text);
fclose($file);
?>
ani nieco taketo nefunguje

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 1:32)
final edit://
uspesne vyriesene :) - dakujem za nakopnutia
Napísať odpoveď