Upgrade PC vs Notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Upgrade PC vs Notebook

Príspevok od používateľa metthal »

Dobry den,

Toto nie je ani tema o tom aky PC/NB kupit. Ale co presne kupit. Mam 17 rokov a rok ma caka vysoka skola. Budem potrebovat Notebook kedze predstava behania do skoly s bednou po pazuchou neni prave najidealnejsia. No ale prejdime k teme. Mam doma (uz skoro) 3 rocnu masinu v tejto zostave:

Doska:ASUS M2N-VM DH
CPU: AMD Athlon X2 5000+ @ 2.6GHz
VGA: ATi SAPPHIRE Radeon X1950Pro 256MB 256-bit
RAM: Kingston 2x1GB 667MHz v Dual-Channel

HDD, zvukova, zdroj atd neudavam, nie je podstatne. No a proste jedine co hravam je Call of Duty, inak mam PC na programovanie, takze buildy atd. Lenze ja, ako spravny fajnsmeker hier Call of Duty by som si to rad vychutnal na maxe s co najvacsim poctom AA, na co mi vsak moj PC nepostacuje. A tu je ta otazka moja dnesna. Oplatilo by sa mi vobec kupovat na ten jeden rok uprage do PC, len koli Call of Duty, ak na nasledujuci rok, si kupim NB, do ktoreho chcem tiez dost investovat (chcem aby to bolo lepsie ako moja terajsia masina a o dost). Napriklad ja osobny by som len dokupil graficku kartu a ramky. Lenze bojim sa co na to povie procesor, ci nebude moc zaostavat a hlavne ci vlastne po upgrade BIOSu mi tuto novu kartu najde. Napriklad ja by som si kupil nieaku HD5830, co je podla mna uz slusna karta a dokupil by som este 2 GB RAM a presiel by som na 64-bitovy system.

Co by ste spravili vy? Aky je vas nazor na toto?

Dakujem vopred.
Sapo
Addict
Addict

Re: Upgrade PC vs Notebook

Príspevok od používateľa Sapo »

Tak na jeden rok sa to fakt neoplati. Ale ak chces kupit notebook rovnakej, nebodaj lepsej konfiguracie ako tvoj PC, tak si budes musiet nachystat poriadnu sumu.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Toho som si vedomy a ja som aj ochotny dat zanho aj 1000 euro. Kedze sa popri hraniu Call of Duty venujem jednemu projektu, tak ja nebudem 3 dni potom cakat kym mi ten NB spravi build :|
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

a co tak nechat si PC daco dokupit a do skoly kupit nejaky lacnejsi netbook/notebook len tak aby si sa na prednaske nenudil :D

//samozrejme som to myslel tak ze PC si zobrat na intrak a notebook mat fakt iba do skoly, ja nad touto alternativou rozmyslam uz dlho pretoze z mojho booku sa na intraku stal desktop a do skoly ho nenosim skoro vobec
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Chcem ist studovat do Brna, myslim ze viac casu budem travit na internate ako doma.
Napísať odpoveď