Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
zemiak33
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

mobil

Príspevok od používateľa zemiak33 »

odchadza mi mobil a potrebujem kupit novy
nechcem nic drahe, ale chcem na nom pocuvat hudbu
zatial som si vyhliadol SE995 alebo Nokia5800 Xpress Music
vie niekto nieco ohladom tychto 2 telefonov?
napr. ktory je lepsi, ci nemaju nejaku vadu softweru...
ake mate skusenosti
alebo mozte navrhnut iny telefon ktory ma 3,5 mm audiokonektor
Shifty
Expert
Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa Shifty »

SE W995 by som nebral. Je bez OS - hlavne preto.
Ak nepotrebujes GPS, radsej by som zobral nokiu 5530, usetris je to dobry telefonik v tej cene podla mna a taktiez express music. Moj nazor taky, ze pokial mobil 320x240, jedine so symbianom 3td (co sa w995 netyka).
Niekto moze namietat ze S60v5 ktory ma 5800vka a 5530tka je zly lenze pri telefonoch tej ceny je to skvele a navise na pocuvanie hudby vinikajuco posluzi.

Pokial si myslis, ze OS nebudes potrebovat, asi nevies co to obnasa. Aj pri hudbe mozes ziskat vela vyhod ako napriklad kopu prephravacov, ktore si mzoes doisntalovat a taktiez na prehravanie videa ako aj hudby. Navise na tych touch nokiach sa ti budu dat dobre pozerat aj filmy, nie ako na tom SE.

5530 ma taktiez lepsi procesor pokial dobre viem. Zaver, ak vyzadujes hudbu, bral by som lacnejsiu 5530 ako som spominal. pozri si ho tu ak chces:

Kód: Vybrať všetko

http://www.fony.sk/index.php?podstranka=recenzie&cislo_clanku=968&cislo_kategorie=6
Poznam vela ludi, ktory ho maju. V tej cene je podla man super.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Ja by som bez mihnutia oka bral dumbphone S-E ako by som mal pouzivat dotykovy symbian na tak hroznom rezistivnom displeji. Podla mna je hlavna otazka: bude ti chybat absencia OS? Ak si skusal prehravac v S-E a vyhovuje ti a nic zlozitejsie na telefone robit nebudes, tak kasli na Nokiu a ber S-E.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

dotykový symblian s60 je omyl. ber SE
Shifty
Expert
Expert

Stopa:
Prosim ta, pozri sa na cenu toho telefonu. Mam namysli 5530. Nemozes cakat vsetko, uz teraz ma vela.
Uvedom si ze to je lacny a inteligentny telefon. K tomu ovladaniu.
Tak po
1. Ten stylus k tomu nieje pribaleny nato, aby sisi s tym mohol sparat v nose, vies...
2. Ja som ho mal uz velmi vela krat v ruke a s ovladanim nebol problem kludne aj prstami.

To ma brat SE len kvoli tomu ze mu vyhovuje (ak vyhovuje) prehravac a vie ze nechce od telefonu nic zlozite ?
Nieje nahodou lepsie ak si zoberie inteligentny mobil ktory si moze skvele prisposobit, doinstalovat aplikacie, ked ho prehravac omrzi nainstalovat dalsi a mat stale moznost nainstalovat velku kopu vynikajucich symbianovych aplikaci?

Navyse je to XM, repraky to ma (nato ze to je mobil) kvalitne, hudbu tiez prehrava velmi pekne ked som porovnaval s inymi (ale slabsimi) mobilmi.

5530 nema GPS, nepodporuje 3G, slaby fotak, nekvalitny kryt. Ale ma kopu inych svelych veci a vzhladom na cenu podla mna vynikajuci vyber.

//edit Ja sa snad z vas zblaznim ludia. Dotykovy S60 je omyl ? ANo, pokial ho porovnavate z androidami a iphonami tak ano ale preboha za tu cenu to je skvela vec. Ma to svoje musky ale sto razy lepsi OS s muskami ako ziadny OS nezda sa vam ?
Stopa
King
King

"To ma brat SE len kvoli tomu ze mu vyhovuje (ak vyhovuje) prehravac a vie ze nechce od telefonu nic zlozite ? "
Ano, zhrnul si to vynikajuco. Ty totiz absolutne neberies do uvahy to, ze menej funkcii casto znamena jednoduchsie a pohodlnejsie ovladanie. Minimalne v tomto pripade to plati 100%, preto radim tak, ako radim.

A mimochodom seriozne sa chvastas stylusom? Pri tom S-E nepotrebuje ziadnu tycku/trsatko, aby ho mohol pohodlne ovladat, takze ides proti sebe.

PS: naco vytahujes iPhony a Androidy? Tu je otazka jasna, dumbphone S-E alebo dotykovy Symbian. Detto cena, darmo ju vytahujes, ked oba zariadenia stoja +/- rovnako(teda dufam, ked ich OP spomina).
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

zemiak33: pár dni dozadu som si zadovážil w995 a som s nim nadmieru spokojní,konštrukcia je na vynikajúcej úrovni a po zvukovej stránke tomu nemám čo vytknúť ,jedine čo my na tom vadí je že to má len LED a nie xenon blesk :/ na to že to je 8,1 Mpix .
ja som tiež rozmýšlal nad tou 5800 ale ja nie som zastánca dotykoviek.

/EDIT: a čo ti všetci trepete že SE by som nebral že to nemá OS? a čo že nemá, ja to vôbec nepotrebujem a nikdy by som to poriadne ani nevyužil.Pre mna je mobil s OS na 2 veci .
Shifty
Expert
Expert

Stopa:
Nechcem sa hadat... ani nazor ti neberiem, ale stale nechapem preco SE.
Stopa napísal:neberies do uvahy to, ze menej funkcii casto znamena jednoduchsie a pohodlnejsie ovladanie
Prepac, toto ma velmi zarazilo. Neviem, mozno som to len nepochopil ako si myslel. Cize bude si brat telefon ktory ma co najmenej funkcii nato, aby sa mu dobre ovladal ? A vobec, nechapem preco menej funkci by malo znamenat lepsie ovladanie. Tieto s60v5 nokie som uz snad drzal v ruke vsetky a ani raz som nemal pocit nepohodlneho ovladania.
Stopa napísal:A mimochodom seriozne sa chvastas stylusom? Pri tom S-E nepotrebuje ziadnu tycku/trsatko, aby ho mohol pohodlne ovladat, takze ides proti sebe.
Asi si si neprecital co som pisal. Napisal som, ze nieje problem ho ovladat aj prstami. A stylus potesi ak mas problem je to dobra vec aj ked je zima a mas rukavice atd. Mal som ho kopu krat v ruke a nestalo sa mi, ze by som krivo klikol alebo telefon nereagoval alebo neviem presne co myslis tym ze sa vraj nepohodlne ovlada.
Stopa napísal:PS: naco vytahujes iPhony a Androidy? Tu je otazka jasna, dumbphone S-E alebo dotykovy Symbian.
Chcel som len podotknut, ze dotykovy symbian nieje vobec taky strasny. ANO, je slaby oproti androidom a iphonom ktore su povecsine drahe ale v tej cene je super. Samozrejme ze ma chyby. Ale urcite by som ho bral skor nez dumphone.
Chcel som zdvoraznit toto. s60v5 je oproti naprikald androidu slaby, oproti dumphone skvely.
helicios napísal:ja som tiež rozmýšlal nad tou 5800 ale ja nie som zastánca dotykoviek.
To iste som si vravel, kym som si dotykovku nekupil :lol: .

Kazdy zaka od telefonu nieco ine, ked niekto nevyuzije obrovske vyhody ktore mu ponuka OS, nech si kupi dumphone.

Uz sa k tomu nejdem vyjadrovat, moj nazor je jasny a je uplne opacny nez vas, nechcem sa hadat ani rozputavat OT. Nech zvazi sam co mu viac vyhovuje ja mu len radim KEDZE SOM TEN TELEFON DRZAL V RUKE ze nepohodlne ovladanie nokie NEMAJU a vobec niesu take zle ako ich kazdy popisuje. Jedine co mi na mojej Nokii vadi, je kopa bugov vo FW. Uz sa tesim na novy :) .
Stopa
King
King

"Cize bude si brat telefon ktory ma co najmenej funkcii nato, aby sa mu dobre ovladal?"
Zase si to vynikajuco zhrnul. S-E mal podla mna vzdy omnoho lepsie ovladanie na ukor roznych kustomizacii a podobnych somarin, ktore vacsina beznych ludi nechce a nepotrebuje. A kedze OP spomenul medzi poziadavkami iba pocuvanie hudby, tak pravdepodobne bude patrit do vyssie spominanej skupiny "beznych ludi".

Co sa pohodlia tyka, tak to sa darmo budeme hadat. Ja som svoj nazor povedal a za nim si stojim.

Mimochodom, ten telefon som si mal moznost vyskusat aj ja pri viacerych prilezitostiach a rovnako som bol dlhodobym uzivatelom dumbphone S-E (uz od cias Ericssonu), takze darmo si tu capslockujes :-D

A este mensi dodatok:
"Jedine co mi na mojej Nokii vadi, je kopa bugov vo FW"
Vela stastia v hladani bugov v tom S-E, ten OS je sice tupy, ale neskutocne stabilny a vychytany ;)
Shifty
Expert
Expert

Ok, cize to zhrniem.
Dumphone ma pre niekoho (pre mna nie, pre vacsinu ludi asi hej) jednoduchsie a lahsie ovladanie vdaka menej funkciam. Cize jednoduchy telefon s moznostou pocuvania hudby ako uzivatel ziadal. Smartphone (5530, 5800) ma viac funkcii, moznost instalovat kopu uzitocnych aplikaci a tiez moznost pocuvania hudby.

Kedze nenapisal ziadne ine parametre, iba hudbu, neviem ako je to so SE ale z vlastnej skusenosti viem ze 5530 aj 5800 daju pekny zvuk a maju kvalitne (nato ze to je mobil) repraky. Presa len to je expess music.

PS: Nechapem stale ako suvisia tie "nadbytocne" funkcie s ovladanim telefonu ale dajme tomu ze to je pravda, vzhladom nato ze este som nevlastnil iny telefon ako smartphone.

Bugy uznavam, len dodam ze mam upravovany FW takze bugy mozu byt aj kvoli tomu a navyse vsetky nokie maju za sebou haldu aktualizacii FW cize nemyslim ze s tym je problem.

Jednoduchsie ovladanie vs. viac moznosti. Vyber si :).
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

Poradte mi prosim aky smartfon si kupit. (mal by mat WiFi, GPS, 3.5 mm konektor, bluetooth, fotak 3+ Mpx a vsetky bezne funkcie). Mam moznost kupit za dobru cenu SE Xperia X10 Mini mesiac stary so zarukou - paci sa mi, lebo ma male rozmery, ma WiFi, GPS a vsetko co potrebujem ... no nasiel som dobry inzerat na iPhone 3G (nie 3GS .. ale vraj je softverovo ako 3GS, tak neviem) a HTC Hero by sa dal z eBay tiez za dobru cenu vydrazit.

Ktory z nich by ste mi poradili ? Alebo nieco ine ? Tak do 230€ chcem nieco, moze byt z bazaru ak je v dobrom stave so zarukou
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ber x10 mini
Stopa
King
King

3G neber, dnes sa oplati kupovat iba 3GS a 4.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

ok, idem kupit x10 mini, je za dobru cenu, tak keby sa mi nepacil ten mobil tak ho predam dalej a neprerobim nic
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

caute
chcem si kupit telefon, investicia tak 100-200 eur, s fb a twitter aplikaciou, hudba nie je tak dolezita.
ake mam moznosti, co by ste mi odporucili? vobec do toho nevidim.
diky moc, polistujem si zatial temu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a chces novy alebo od ruky za 100-200? v tej cenovej relacii je velmi vela telefonov, ktore splnaju tvoje poziadavky
MisguidedAngel
Star
Star

mal som na mysli novy, myslim ze tym klesne aj sirka vyberu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak to mas napr. nokiu e63, 5530...stale ich je velmi vela :D zuzil by si to keby si vedel ci chces dotykovku alebo nie, ci ma mat qwerty klavesnicu alebo nie..popripade ci to ma byt nokia, se, samsung, lg..?
MisguidedAngel
Star
Star

skor by som volil dotykovu (ak reaguje dobre a nejsu s nou nejake troubleshoots). ta 5530 vypada celkom obstojne, aj ked ako citam je to skor hudobny telefon. na znacke mi az tak nezalezi, aj ked zrovna nie som fanusik dizajnu nokii :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak potom je dobra alternativa toto:

https://www.orange.sk/eshop/detailtelefonu.html?phoneId=9993&gclid=CI7trJflgaQCFRAFZgodi1BRGw
alebo toto:

http://mobilne-telefony.heureka.sk/samsung-i5700-galaxy-spica/
Napísať odpoveď